Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠM

a nejhorší paní Zdeno je , když se bojíte, že u nádherný předlohy (knihy), dostane někdo nápad, že ji natočí...

2 0
možnosti
JS

Já bych natočil prequelový spin-off Mladý Severín (ten z Kulového blesku) 🙂

1 0
možnosti
ZB

Bohužel je doba, kdy vulgarismus je zaměňován za vynikající vtip a těm co to produkují to sype. Navíc se točí také filmy tendenční, poplatné době. Když jsem do diskuse iDNES napsal, po udělení sošek Českého lva : "Kde jsou ty doby, kdy oceněný film stál také za zhlédnutí?" Tak jsem dostal hodně mínusů. Ano, vyrobit skvělý je složité a nemusí se to povést Měli bychom ale takoví filmy požadovat a také více oceňovat.

5 0
možnosti
MK

To, co se mi nejvíce líbilo u mnoha starších filmů, byl laskavý humor, vlídný nadhled a pochopení pro běžné lidské slabosti a poklesky. Třeba se filmech Vesničko má středisková, Ostřižiny, oskarovém filmu Ostře sledované vlaky a dalších. Myslím si, že právě to byl náš vklad do "světové" kinematografie. Po revoluci se úsměv změnil v posměch a občas i pohrdání. A posměch není humorný. Pohrdání tím méně.

2 0
možnosti
Foto

Revolucí zde bylo víc (1918, 1948, 1989) a to nepočítám průmyslovou revoluci. Takže po nějaké revoluci vznikly prakticky všechny filmy.

Pokud máte na mysli tu poslední, tak po ní vznikly citované Pelíšky, Kolja, Obecná škola, Musíme si pomáhat, Samotáři, Saturnin, Anděl páně, Báječná léta pod psa, ...

0 0
možnosti
JK

Je to tak. Na film s chytrým a laskavým humorem už asi nemáme autory a obávám se, že i herců schopných to zahrát je poskrovnu. Cokoli současného, co má být legrace, je založeno většinou na tom, že někdo udělá trapas, nebo na tom, že je někdo hloupý primitiv. Tvůrci pravděpodobně počítají s tím, že část publika potěší pocit, že postava na plátně je ještě větší pako než oni. Mně to vtipné nepřipadá, takže si dokola pouštím staré filmy a těším se pohledem na to skvěle odvedené řemeslo.

4 0
možnosti
Foto

Ano. Chybí hlavně dobří autoři, kteří by dovedli napsat humor bez vulgarit a urážek. Humor, který by byl tak kvalitní, že by obyčejného diváka potěšil a inteligenta neurazil.

3 0
možnosti
MK

M69i64l90o33š 48K53r31u31m85p

11. 3. 2024 21:25

Třeba film Banger před rokem byla skvělá a kvalitní komedie. Co se vám na něm nelíbilo?

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Banger, takový laskavý rodinný film, co pohladí. Ten by mohl být z fleku druhým dílem Na samotě u lesa.

I Vy vtipálku

3 0
možnosti
PC

Naprostý souhlas

Mám pocit, že to jde celé ruku v ruce s dennodenním vyvoláváním a posilováním strachu a deprese. Řekl bych, že je to účelové.

3 0
možnosti
Foto

Já myslím, že současní autoři jsou vlastně doživotní puberťáci. Protože hlavně v dospívání se píšou básničky plné rozervanosti, smutku a pochybností o lidech i světě. Jen vyzrálý autor se posune dál a vidí i to pěkné, co je potřeba ukazovat těm, kdo to sami nedovedou. A podobné je to zřejmě i u filmových tvůrců.

2 0
možnosti
LT

L17í16d46a 97T32i21c89h64á

11. 3. 2024 19:50

Paní Ortová, vy mi mluvíte duše. Když se chci pobavit, tak si určitě pustím některý ze starých filmů Jiřího Menzela, Jiřího Krejčíka, dvojice Smoljak-Svěrák, Zdeňka Podskalského, Karel Kachyňa nebo Otakar Vávra zase uměli ty vážnější věci, vzpomínat by se dalo dlouho a dlouho. Dnes, když jde v televizi český film, velmi často ho po pár minutách vypínáme, někdy TV ani nezapneme.

5 0
možnosti
Foto

Paní Tichá, tak to jste mě potěšila. Myslím, že kdybychom se vypravily do kina spolu, určitě bychom si obě vybraly stejný film. Děkuji Vám za zastavení.

0 0
možnosti
Foto

Z novějších komedií se mi líbily snad jen Ženy v pokušení. A ten film už je taky nějaký ten pátek starý.

Zdeni, karma a podepisuju vše, o čem píšeš.

2 0
možnosti
Foto

Šárko, moc děkuju. My dvě bychom se v kině určitě smály stejným věcem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 513
  • Celková karma 33,13
  • Průměrná čtenost 2178x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik