Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IZ

ivzez

15. 6. 2011 10:08
Agenturní zaměstnanci

Popisujete tzv. agenturní zaměstnávání. Jde o zaměstnance, kteří mají uzavřenu pracovní smlouvu nebo (častěji) DPČ s agenturou, která zaměstnace do smluvní firmy vysílá. Nejde tedy o OSVČ.

Zákoník práce ukládá zaměstnavatelům povinnost pracovní dobu evidovat. Oba subjekty - objednávající firma i vysílající agentura mají povinnost pracovní dobu evidovat a oba mají právo kontrolovat pracovní dobu a její dodržování. Objednávající firma po skončení měsíce vykáže odpracované hodiny vysílající agentuře, která za takto "dodané zaměstnance" vystaví fakturu.

0 0
možnosti
I

INTERSPAR

31. 5. 2011 16:51
Vyjádření SPAR ČOS – právní oddělení

Dobrý den, paní Jánská,

 

velice děkujeme za Váš názor. Jedná se ovšem o nepochopení našich opatření. Nejedná se nám o „hlídání pracovní doby“, ale o přehled lidí vyskytujících se na marketech, a to nejen z bezpečnostního hlediska. Zavedení elektronických karet je alternativou návštěvních karet.  Toto opatření zajišťuje společnosti SPAR ČOS snížení administrativy a zároveň je nutné vzhledem ke zrušení vrátnic na většině hypermarketů Interspar.

 

Děkujeme za pochopení. S pozdravem, Mgr. David Slípka, vedoucí právního oddělení, SPAR ČOS

0 0
možnosti
EN

mujercita

31. 5. 2011 7:54
Nechápu

Není mi jasné, jestli jsou ty pracovníci placení od kusu nebo hodinově? V druhém případě přece musí být zřejmé, jak dlouho tam vlastně byli. Já jsem taky OSVČ. Jednou týdně vedu jazykové kursy pro zaměstnance jednoho podniku. Když mi řeknou, že se začíná v devět, tak tam musím být v devět, nikoliv podle svých možností, a bez elektronického záznamu mě turniket vůbec nepustí dovnitř. A tohle je jako taky špatně?

0 0
možnosti
B

bofums

31. 5. 2011 7:14
Dnes jste napsala blog,

kterému nebude rozumět mnoho lidí. Děkuji Vám však za něj, především pro-

to, že zde nejsou ony výrazy, které jste použila  ve svém poslením  blogu o

" ministru pohřebnictví ", které  vyzněly od ženy až odpudivně. Svěží ráno !!

Sama uznejte, že i věci, s kterými nesouhlasíme, se dají napsat bez urážek

a hrubých nadávek!

0 0
možnosti
LS

Lukas Suchanek

31. 5. 2011 1:03
A proč ne

Ale jo ... setkal jsem se s tím ... také jsem pracoval pro jednu firmu a také když jsem byl v jejich kancelářích, tak jsem si musel "odpíchnout". Když se to vezme kolem a kolem, tak v řadě firem dostanete píchačku, která vám povoluje vstup tam a tam a to tam nemusíte být vůbec zaměstnán - jdete třeba jen na jednání

0 0
možnosti
L

Luděkstále

31. 5. 2011 0:50
Docela průser

Na to opravdu nemá žádný subjekt právo! Pokud ti lidé nejsou jejich přímý zaměstnanc!!

Zákoník práce snad znáte všichni, či ne??? Jestli ne, tak jen zmiňuji, že je to vaše hloupost, že si necháte líbit to, co je v tomto blogu uvedeno.

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

31. 5. 2011 0:52
Re: Docela průser

Že si ti lidé nechají líbít co? Že si nechají evidovat odpracovanou dobu? Ne, opravdu nechápu....

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

30. 5. 2011 23:53
Madam, nějak mně ušlo, co je vám do toho?

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

30. 5. 2011 23:21
Nerozumím

Proč by kdokoli na ŽL nebo klidně na dohodu o provedení práce, je-li odměna sjednána v hodinové sazbě za odvedenou práci, nemohl svůj výkon evidovat skrze systém elektronické evidence odpracovaného času? V tom přece definice závislé činnosti netkví ani omylem.....

0 0
možnosti