Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mamina2

1. 8. 2011 13:09
To máte blbý, že si vás nevšimnou

My jsme teda vždycky platili všude všechny poplatky až po vyšetření.

0 0
možnosti
ZJ

zdenkajanska

1. 8. 2011 14:23
Re: To máte blbý, že si vás nevšimnou

Jezdím do Brna ke Sv. Anně na ortopedii a neurologii, na registraci by se s nikým nebavili bez předložení stvrzenky z automatu! A to ještě nejste v ordinaci!!!!!

0 0
možnosti
ZS

škovras

31. 7. 2011 0:02
Zkušenost ?

Poctivě platím 30,-Kč u lékaře, využil jsem i pohotovost za 90,-Kč. O lékařské péči pomlčím, není předmětem diskuse. Ale byly to vyhozený prachy. Za zemřelou matku jsem pobyt v nemocnici zaplatil v hotovosti, ani jsem nepočítal kolik dní tam ležela a kolik mi naúčtovali. Nějak jsem měl jiné myšlenky.

Nechápu hamižnost, kdy se člen vlády (při svém platu) handrkuje o 60,-Kč a pro pár drobných se nechá vláčet tiskem. Zdá se mi to trapné. Rv

Nejlepší by bylo, kdyby státní úředníci navštěvovali soukromá zdravotnická zařízení. Minulý týden byli 2 takoví (jeden z MZ) zároveň se mnou na soukromé klinice. Normálně zaplatili, sedli si a čekali v čekárně plné pacientů ! Žádné PŘEDNOSTNĚ se nekonalo ! Pan docent - majitel kliniky - neleze před nimi po kolenou. A tak to má být. Jejich zdraví má stejnou hodnotu jako zdraví ostatních.

0 0
možnosti
JN

nepritelcenzury

31. 7. 2011 21:07
Re: Zkušenost ?

Prostě jen znají svoje povinnosti a nechtějí platit víc, než jim nařizuje zákon. Ministr Heger tuto událost použil k osvětě méně chápavých lidí, aby se nenechali zbytečně obírat o peníze, které platit nemusí.  Ale jak vidno, ani tento polopatický příklad některým bystrým jedincům nestačí. :-/Rv

0 0
možnosti
IN

harras

30. 7. 2011 23:21
Vážená dámo,

než vypustíte takovouto prostoduchost, zjistěte si fakta. Nejlépe metodiku VZP, vydanou k platbě poplatků. V nemocnici se hradí pobyt na počet dnů, přičemž se první den do platby nezapočítává. Byl-li ministr zdravotnictví přijat "na lůžko" před půlnocí a propuštěn druhý den, strávil teoreticky v nemocnici dny dva - první se nepočítá, tudíž měl zaplatit 60,-Kč. Za odvoz RLP se neplatí. Pokud by byl pouze vyšetřen a hned po vyšetření propuštěn, platil by 90,-Kč za pohotovostní ošetření,které se nepřipočítává k poplatku za hospitalizaci. Pokud u sebe nemá dotyčný hotovost, posílá mu zdravotnické zařízení fakturu. Totéž se týká zemřelých, kdy za pobyt v nemocnici platí příbuzní při vyzvednutí pozůstalosti.

30,-Kč lékaři nevykazují ZP, je to poplatek, který jim zůstává, avšak od jeho zavedení mají lékaři snížené platby od ZP. I když vám lékař doklad nevydá(ostatně na vaši žádost vám ho vydat musí), neznamená, že se tento poplatek "někam ztratí", záznam o vaší návštěvě na vaši ZP je odeslán.

2 0
možnosti
K

Kvetuska55

30. 7. 2011 23:31
Re: Vážená dámo,

Nemáte pravdu. Moje matka byla odvezena rychlou do nemocnice v 17.oo hodin v pátek a propuštěna v 11.oo hodin v pondělí. Účet za hospitalizaci byl vystaven na 4 dny, tedy na 240 korun.  Nikde v zákoně není napsáno, že za první den nebo část posledního dne se neplatí. Pokud se mýlím, uveďte příslušný paragraf tohoto zákona.

0 0
možnosti
DDT

Dvacet deka točeňáku

30. 7. 2011 23:02
Sebelítost bez povšimnutí

Chodíte někdy k lékaři, nebo jen skáčete doma hlavou do zdi, aby vám něco bylo a mohla jste se litovat? Hoďte si těch 30 kaček do hrnečku.

1 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

31. 7. 2011 11:40
Re: Sebelítost bez povšimnutí

Trochu tu metodiku rozveď, dle tvého příspěvku nemá však na myslení blahodárný vliv.

0 0
možnosti
MS

Matyas Sandorf

30. 7. 2011 21:19
nj ... dobře už bylo

ještě, že máme na co vzpomínat :-(

0 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

30. 7. 2011 20:49
Pěkně hloupý článek, paní autorko

"jistě měl poukaz od lékaře, který si pravděpodobně vystavil sám, vždyť je felčar." Tohle svědčí o Vaší úrovni myšlení.Rv

;-(;-(;-(

1 0
možnosti
N

nevinnaobetcenzury@seznam.cz

30. 7. 2011 19:28
Kolikrát si říkám, co vede některé lidi k tomu,

aby takto veřejně demonstrovali svojí jednoduchost. Jestli je to nějaká forma sebepoškozování, nebo co. Budu se muset zeptat ministra zdravotnictví. Ten by to mohl vědět, když je ten felčar.

1 0
možnosti
  • Počet článků 193
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1143x
Především povídky pro ženy, úvahy, které mohou zaujmout i muže.

Seznam rubrik