Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OVNN

o vaše názory nestojíme

30. 3. 2011 9:35
Spousta drobných podnikatelů si nemůže dovolit účetní,

ale mohla byste jim nabídnout vedení účtů a administrativy na smlouvu. Pár hodin týdně tu, pár tam a sejde se to. Navíc byste měla flexibilní pracovní dobu.

0 0
možnosti
C

carolusI

30. 3. 2011 2:28
Milá paní

nezoufejte. V podobné situaci jako Vy se nachází skoro půl milionu lidí. A ti kteří práci mají, na tom jsou finančně jen o málo lépe a kromně toho musí trávit v práci  10 a více hodin.  Mohou sice nadávat na vládu, ale před šéfem musí chodit v předklonu. Někteří šéfové dokonce své otroky pardon zaměstnance bijí.  Hlavně myslete pozitivně a začněte podnikat. Doporučuji letadla, podvodný podomní prodej, lichvu a jiná uctyhodná povolání. Pak si Vás konečně vláda začne považovat a možná pro Vás něco udělá.  Třeba Vám zaplatí zájezd do Humpolce, ať víte do čeho jdete.  8-o

0 0
možnosti
B

basata

30. 3. 2011 0:48
Práce šlechtí...

S tímto příběhem se nechlubte,jestly máte patřičné vzdělání,práci jistě dostanete.Musíte se umět prodat a myslet pozitivně.Chce to patřičnou sebedůvěru a slušné oblečení.Musíte umět smyslplně hovořit k věci a doložit uspokojujícím pracovním životopisem.Zkuste třeba firemní recepční,podatelnu,dílny pro invalidy,šatna,prodej knih,květin,zkuste muzea a galerie nebo menší úklid kanceláří.   Přeji brzkou a slušnou práci,která Vám bude vyhovovat.Mluvím o práci ve městě.Na venkově ? To je o něčem jiném,to nemohu sloužit.

0 0
možnosti
I

I.G.Farben

30. 3. 2011 0:58
Re: Práce šlechtí...

Venkov je definitivně vyřízený, tam se můžou uživit jen lidi s extra dobrými schopnostmi a/nebo zázemím, případně pár, ale opravdu jen pár zemědělců ;-D

0 0
možnosti
PJ

PájaZítra

30. 3. 2011 0:47
Hledání práce je řehole

Je to přesně 2 roky, co mi ve fabrice v rámci reorganizace při krizi zrušili pracovní místo správce IT a sítě. Bohužel je dneska taková doba, kdy nemůžu v mým oboru nic sehnat. Jsem přitom docela zkušenej počítačovej technik a síťovej administrátor, jenže:

a) nejsem programátor

b) neumím a nikdy nebudu umět cizí jazyky

c) je mi 43

Už ani nespočítám, kolikrát jsem za tu dobu někam posílal přihlášku s životopisem, ale docela přesně vím, že jsem doposud byl jen na pohovorech jen 6x. Ano, tristní je, že se oslovené firmy ani neobtěžujou zamítavě odpovědět, prostě mlčej. Nepobírám žádnou podporu ani sociální dávky, živit mě musí můj otec z jeho důchodu, protože ani o blbou brigádu v supermarketu tady na severu nezavadím. Přitom tu zdánlivě je hodně volných míst, ale nemám na ně kvalifikaci (logistik, technolog, kontroler kvality, zdravotní sestra, lékař, konstruktér, právník...). Když je něco v IT, tak buď programátor a nebo vyžadujou rovnou 2 jazyky, EN a DE. A invalidní důchod nedostanu.

0 0
možnosti
M

mam.kvalitni.nazory.2

30. 3. 2011 0:54
Re: Hledání práce je řehole

jak muzete tvrdit, ze jste zkusenej zrovna v IT kdyz neumite a nikdy nebudete umet jazyky???

VSECHNO v IT je o anglictine. Ovladate-li IT pouze na urovni ceskych knih, NEJSTE zkusenej.

Po administratorech je v Praze porad shanka. Samozrejme v IT bez AJ nemate sanci.

A zaverem chci rict, ze dnes je doba takova, ze je nutno se za praci stehovat.

0 0
možnosti
N

nejneobhospořádavatelnější

30. 3. 2011 0:34
tak to ne

Vy brečíte kvůli obědu z charity a dáváte za něj 55 Kč? V docela slušné jídelně naproti mému domu stojí oběd naprosto stejnou částku. Připojení k internetu, zasílání jen tak z plezíru 450 pofiderním firmám, skutečnost o  tom, že vám běžně zbyde po zaplacení všech poplatků 100  kč na den, to je vše možná důkazem vašeho smyslu pro humor, ale ne vaší sociální potřebnosti. Ještě pár takových blogů a přestanu být levičák

0 0
možnosti
M

mam.kvalitni.nazory.2

30. 3. 2011 0:42
Re: tak to ne

tak tohle jsem fakt nepochopil, asi proto, ze neovladate ani zakladni matematiku.

0 0
možnosti
JH

hurkajan

30. 3. 2011 0:25
ani Praha

není vyjímkou cizinci totálně zdecimovali náš pracovní trh včetně hodinové mzdy a sami teď figurují v raketovém nárůstu kriminality...Praha se pomalu plní poloprázdnými nebo už prázdnými domy a prázdné výkladní skříně jen smutně odráží nápisy na prodej k pronájmu v likvidaci atd. pomalu se z něj vytrácí večerní život přesně ve stylu amerických měst z hororových filmů...

0 0
možnosti
I

I.G.Farben

30. 3. 2011 0:02
To odhlášení televize je výborný nápad,

to určitě udělejte. Já to udělal už před lety - jednoznačná úspora v aktuálních cenách 1620 Kč ročně (2160 by to bylo i s rádiem, ale mám jedno v autě) + jako bonus pár stovek ze zastavárny kam jsem odnesl televizory.

 

Jinak nepřehlédněte v zákonu o televizním poplatku, že "Osvobozeny jsou osoby či domácnosti, jejichž příjem je nižší než 2,15 násobek životního minima. ".

0 0
možnosti
RK

romualda

29. 3. 2011 23:55
K článku

A při plném invalidním důchodu člověk může pracovat? Já doteďka myslel, že ne. Jinak hledání práce znám a fakt mne vytáčí, když nejvíc o tom, že práce je dost a najít si něco je otázka 14 dnů, rozumují ti, kteří nikdy nehledali - dostali se někde přes známého nebo za minulého režimu dostali umístěnku a jsou tam dodnes.

Zažil jsem chlapce, který tvrdil, že měl novou práci vždy do 14 dnů. Jenže z těch jeho prací byla normální max. prodavač v elektru, jinak to byly callcentra, pouliční prodej paušálů, podomní nabízení elektřiny od Bohemia energy a další, tedy práce, kde pořád hledají lidi, ale jsou to práce úplně zbytečné a založené na vnucování něčeho lidem, ostatně to už v některých městech už zakazují. A vzhledem k tomu, že mu bylo 21 let, dostudoval v 19 a už toho moc vystřídal, tak do "normální práce" už ho nikde nechtěli, každý personalista ho měl za velkého fluktuanta, který nikde nevydrží.

0 0
možnosti
  • Počet článků 193
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1143x
Především povídky pro ženy, úvahy, které mohou zaujmout i muže.

Seznam rubrik