Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J61a69n 50K28o18l55l78e74r

28. 5. 2013 11:38

ľavica od nástupu k moci za 23 rokov spôsobila podstatne viac zla ako pravica

0 0
možnosti

Cituji: Silní a zdraví jedinci volí pravici, levici zase lidé slabí, nemocní a ohrožení.

Ještě horší je mínění, že pravice je tu pro miliardáře, a levice pro chudé. Stejně zavádějící nesmysl!

Pokus se dělit myšlení na pravicové a levicové podle vztahu té které ideologie k přirozeným vztahům a k občanské svobodě. Kdo ctí víc přirozené vztahy a kdo ctí víc lidské výmysly nad přirozeným světem. A budeš se divit! Ve skutečnosti zde máme jen levičácké konstruktivisty včetně ODS a TOP 09! Je to otřes? Ale je to realita! Je to důsledek čtyřicet let trvajícího komunistického brainwashingu!

:-)

1 1
možnosti
Foto

tyhle pitomosti budou před volbami gradovat. Jsou zaměřeny na dementní jedince, u ktrých je naděje, že kompletně přejdou k pravici

1 10
možnosti
Foto

RvJeštěže nejste dementní, ale jen ultralevicový a máte jasno, že kdo volí jinak, je dement.

7 3
možnosti
IH

I92r73e14n39a 91H64r11u91b82á

27. 5. 2013 18:33

Mě by zajímalo, kolik lidí, co se kloní k levici, přispívá na charitu, sponzoruje např. nějaké útulky, zapojují se do akcí jako je např. Dobrý anděl, podaruje žebráka, donese do Armády spásy obnošené oblečení.... já mám velké obavy, že z voličů levice tak nečiní většina. Oni tu solidaritu totiž očekávají směrem k sobě, proto levici volí. A že nemají dost ani pro sebe, proto nemohou páchat dobro? Stačí podarovat 10 Kč nebo přispět vlastní prací v nějakém domově nebo útulku. Kolik lidí z řad levice tak činí, když jsou pro ně pojmy jako solidarita atd klíčové? Paroubek raději koupil svému miminu boty od Diora za tisíce, místo aby podaroval chudé. Jasně, měl na to, nezávidím... ale pokud kážu vodu, mám ji také pít.

4 5
možnosti
MP

Tak možná že Paroubek na charitu přispívá, to nevíme; soudit bez znalostí je snadné, ale může se ukázat nespravedlivým. Každopádně se ale jinak Paroubek chová jako typický parvenu.

4 0
možnosti
MP

Mohl bych říct, že vám závidím váš jednoduchý, černobílý pohled na svět. Ve skutečnosti vám ho vůbec nezávidím.

Dopouštíte ze mnoha zjednodušení.

Tvrdíte, že „pravici nám volí lidé zdraví, dobře si stojící, bezohlední, sobectští, mající ostré lokty a přečsvědčení, že pouze oni jsou ti schopni a jimž se nemůže nikdy nic stát…“ – Hmmm, jenže co když pravici ve skutečnosti volí filantropové, kteří přispívají hojně na dobročinné účely, ale nepřejí si, aby ty peníze přerozděloval stát, aby si stát přikrádal.

Ve skutečnosti by bylo poctivé přiznat, že pravici volí jak ti, tak oni, jenže z toho byste už nevydolovala žádnou údernost.

„Již je mi jasné, co nám tu vládne za kočkopes…“ – jistě, jenomže kočkopes je to z jiného důvodu – vládní strany, které samy sebe označují za pravici, ve skutečnosti dělají politiku levicovou, v lepším případě středovou. Skutečnou pravicovost by u nich jeden pohledal.

„Ten zbytek lidí, kteří se k kloní k levici vůbec není neschopný a očekávající, že všechno vyřeší stát…“ – To máte jistě pravdu, jenže jinak, než jste to myslela. Je možné, že levici volí i lidé „moudří, solidární“, ale líní, protože si myslí, že solidaritu má řešit stát. Jenže vynucená solidarita není solidarita. A to, že levici volí i lidé neschopní, natahující ruku ke státní pokladně, to popřít nemůžete. Nebo snad takoví lidé volí pravici? To bych vám už vůbec neuvěřil. Jestliže tedy nemůžete pochopit, „jak u nás může docházet k takovému matení pojmů“, zkuste se na tomto matení sama přestat podílet. ~~~  Na téma pravice a levice doporučuji po mém soudu výborný, 17 let starý článek z pera Romana Jocha: http://www.obcinst.cz/levice-a-pravice/

4 3
možnosti

Kočkopes?

Za něj vděčíme čtyřicet let trvajícímu komunistickému brainwashingu!

:-)

0 0
možnosti
AK

V roce 89 jsme se domnívali, že kapitalismus a demokracie je totéž.

Není.

Lze ho libovolně kombinovat, třeba s diktaturou - viz třeba Augusto Pinochet.

Demokracie je dle lincolnovské definice vláda lidu prostřednictvím volených zástupců ve prospěch toho lidu.

My ovšem máme vládu ve prospěch těch volených zástupců, jejich kámošů, bank, pojišťoven a zahraničních investorů a nikoliv ve prospěch náš.

Takže tu kýženou demokracii pořád nemáme. Úkolem politiků je rozdělit sebe a pak národ na pravici a levici a předstírat, že si konkurují. Ovšem ať vládne levice nebo pravice je úplně jedno - nedoplatíme se.

3 0
možnosti
MP

Jak kdo se domníval. Kapitalismus je ekonomický model, demokracie politický. Ty dva pojmy není možné zaměňovat. Každý se vyjadřuje k něčemu jinému.

Jiní lidé zase směšují pojmy demokracie a svoboda. Jedno neimplikuje nutrně druhé. Paradoxně mohu být svobodnější v absolutistické monarchii.

3 0
možnosti
RH

To mi připomíná jednu historiku, která se traduje o Friedmanovi. Byl na návštěvě v nějaké jihovýchodoasijské zemi a viděl tam mnoho mužů, kteří s lopatami hloubili koryto, tak se zeptal svého průvodce z vlády, proč to neudělají s bagrem, že to bude za chvíli. Průvodce mu odpověděl, že tohle je právě program pro zaměstnanost. Friedman na to odpověděl: "Tak proč jim nedáte lžíce".. ;-)

4 1
možnosti
RH

Sociologické průzkumy u nás opakovaně zjišťují, že lidé volí především podle svého sociální statusu. Čili výlučně tak, jak jim to vyhovuje. Bohatí lidé nechtějí, aby jim někdo bral na všelijaké přerozdělení a chudí zase chtějí mít co největší profit ze státu. Takže jde o čirý egoismus z obou stran. Ideje hrají roli u menšiny a to je smutné.

4 1
možnosti
Foto

http://www.novinky.cz/veda-skoly/302258-fyzicky-silni-jedinci-tihnou-k-pravici-slabi-k-levici-zjistila-studie.html

V tom pripade ale volebni kampane (a penize za ne rozhyrene) zcela ztraceji smysl. Povinnymi lekarskymi prohlidkami zamestnanych, a take nezamestnancyh a duchodcu, se zabiji dve mouchy jednou ranou!

3 1
možnosti
Foto

S tou částí věty, že volební kampaně nemají smyl, lze souhlasit. Kandidují stejné levicové strany s malinko jinými názvy. Extrémně levicové, či mírně levicové. Pravicový volič musí riskovat a volit malé strany.

4 2
možnosti
Foto

Hned v zárodku to opravím: 

• pravici volí lidé schopní, sebevědomí a výkonní, kteří nechtějí, aby je stát dirigoval a řídil jim životy, z nichž někteří mají i sociální cítění.

• levici volí lidé neschopní, s nulovým sebevědomím, líní, nevzdělaní a nevzdělatelní, závistiví k úspěchům druhých, volající ke státu aby jim dal tolik blahobytu, kolik mají ti pilní; hlasitě volající po sociálním státu a sociální spravedlnosti, vesměs disponující hlavně svými právy a neznající povinnosti.

9 5
možnosti
MP

Levici mohou volit i bohatí naivní idealisti  viz výzvy nejbohatších nevím kde v zahraničí, když horovali za zvýšení progresivní daně.

1 1
možnosti
  • Počet článků 193
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1143x
Především povídky pro ženy, úvahy, které mohou zaujmout i muže.

Seznam rubrik