Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

5. 6. 2012 10:42
něco skutečně není v pořádku

a ten problém je skutečně v tom, že nikdo z vládní koalice není povinen Vám na tyto otázky zodpovědně odpovědět  , popřípadě nést následky kdyby ta odpověď nebyla dostatečná. Bohužel, veškerá takzvaná demokracie se zcvrkla na několikatýdenní mediálně-marketinkový souboj před volbami.Jinak je všem politikům jedno co si lidé myslí a na co se ptají, a v jakém stavu je právní stát...

1 0
možnosti
KV

..viky..

5. 6. 2012 1:23
Pani Janska...

...zkuste se radsi drzet varecky...nebo zkuste cist knizky,treba cervenou knihovnu,na tu tak akorat stacite....

1 0
možnosti
N

nordica

4. 6. 2012 23:06
to je zase veledílo

Bože, Janská je zpět. Myslela jsem, že už se věnuje jen těm povídkám pro ženy, nebo té plotně. Ale ani oddechový čas nepomohl, ptáte se úplně hloupě, napřed si něco načtěte z právního řádu. Tohle je jak nějaké výkřiky do Blesku, nebo Ahoje. Nechce se raději přece jen soustředit na ty povídky pro ženy a tohle nechat odborníkům? Nebo budete vylézat před každými blížícími se volbami? No, to si tady ještě užijeme.

2 0
možnosti
VH

Stará kára

4. 6. 2012 12:56
Pár odpovědí

1. Přečtěte a promyslete si odstavec (5) článku 27 Ústavy.  Zjistíte, že v případě že byl poslanec přistižen při činu, může předseda(-kyně) komory poslance "odevzdat zadrženého soudu" (který rozhodne o vazbě). Dále zjistíte, že na prvním zasedání komory tato "rozhodne o přípustnosti stíhání s definitivní platností (předtím tedy bylo rozhodnuto provizorně). Pokud vám toto vysvětlení nepostačí, pokusím se jej rozšířit.

2.  Nevím, koho máte na mysli tvrzením "kdejaký vrah běhá na svobodě". Zřejmě máte na mysli osoby obviněné ze zabití z nedbalosti (typicky automobilová bouračka). Ale ti lidé  a/ Nejsou vrazi a jako takoví nebudou ani obviněni   b/ Nebyli odsouzeni. Tedy není důvod k vazbě, pokud nehrozí že  ba/  nebudou pokračovat v trestné činnosti (což je u neúmyslných činů nesmysl)   bb/ budou ovlivňovat svědky   bc/ uprchnou do ciziny.  Které "vrahy" máte a namysli a který z důvodů vazby u nich shledáváte?

3.  Do vazby se lidé nadávají pro jejich (či vaše) politické přesvědčení.

2 0
možnosti
VH

Stará kára

4. 6. 2012 13:07
Pár odpovědí (2)

4. Poslanec má právo vykonávat svůj mandát, pokud neexistují na jeho straně překážky k tomuto výkonu. Vazba je ovšem překážkou. Vy požadujete, aby zákonodárce nejen měl nezřízenou imunitu, ale aby ho nebylo prakticky možné vyslechnout? Vy požaduje, aby bylo poslanci umožněno znemožnit své odsouzení ovlivňováním svědků, případně znehodnocováním důkazů? Vy chcete, aby nemohl být odsouzen?  Požadujete to jen pro pana Ratha, nebo i pro poslance současné koalice?

5. Vy (ani my) nejste členem vyšetřovacího týmu či jakéhokoliv orgánu činného v trestním řízení. Nemáte (nemáme)  tedy nárok na žádné informace z vyšetřování. To, že nějaké dostáváme je jen díky "investigativním" novinářům, zainteresovaným osobám (obvinění a jejich právníci), užvaněným poslancům (a teoreticky: případně uplaceným policajtům). Žádný z nich nemá nejmenší důvod podávat informace nezkresleně. Zejména "sdělovací prostředky" je upravují tak, aby zvýšily sledovanost či odběr.  Když takové zprávy berete vážně........

2 0
možnosti
VV

vavil

4. 6. 2012 12:51
Netrpíte závratí?

2 0
možnosti
GK

vatsuk

4. 6. 2012 12:46
JE PŘED VOLBAMI

Přesný zásah[>-][>-]R^R^R^R^

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

4. 6. 2012 12:56
Re: JE PŘED VOLBAMI

Před volbami kradou politici nejvíce? :-)

2 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

4. 6. 2012 12:25
I kdyby byla kauza na objednávku

mně to nevadí. Vadí mi, že si je někdo neobjedná na všechny. Protože by to na 100% dopadlo stejně.

1 0
možnosti
Y

Yarda.

4. 6. 2012 12:45
Jen aby to nedopadlo tak,

že by do oken parlamentu vsadili mříže a ke vchodu postavili dozorce[>-]V

0 0
možnosti

rezjir rezjir

4. 6. 2012 12:15
Líbil se mi dnes rozhovor

s tím novým státním zástupcem, jak pravil,že spis obsahuje jednozačné důkazy o Ratnově vině, aby v následujcím odstavci sdělil, že ten spis ještě nečetl.

1 0
možnosti
IH

misaviki

4. 6. 2012 11:34
Už zase.

To je přesně ono, pořád se řve že se nedělá nic s korupcí a když konečně někoho dopadnou, zase se řve že to na něj ušili. Vzhledem k tomu že vypadáte jako volička levice vám vadí, že sebrali dacana z týmu, kterému fandíte. Většina vašich otázek je spíše na média - proč mlčí o té či oné kauze a zabývá se Rathem. Ale já je chápu - Rath je velmi zajímavé téma. Neustále vyskakoval a všechny urážel, tak se mu to vrací.

8 0
možnosti

petr66

4. 6. 2012 11:20
Domnívám se,

že jste skutečně hodně mimo. Pan Ráth si vkoledoval, co si zaslouží.

Co je pro mne znepokojivé, že skutečně spousta lidí přemýšlí a nevylučuje, že tato kauza je na objednávku.

Ukazuje to nedůvěru, v celý právní systém.

Jsem zatím přesvěčen,  že  tato je  vyloučená, protože opačném případě by to byl skoro důvod k revoluci

2 0
možnosti
Y

Yarda.

4. 6. 2012 11:24
Pokud je pravda to co se nám předkládá k věření,

tak na vyšetřování a shromažďování důkazů proti panu Rathovi se podílelo s plným nasazením po delší dobu mnoho policistů a zvláště specialistů. Věřím, že stejně jsou vyšetřovaní a sledovaní i jiní VIP podezřelí z trestných činů.

1 0
možnosti