Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

solway

5. 4. 2011 18:52
Skvostná esej ........

.......,  pobavila mě a jako kdybych viděl sám sebe .    ;-)

0 0
možnosti
K

kaktusak

5. 4. 2011 17:03
Kdo vám zakazoval učit se cizí jazyky?

S tím ostatním to nejspíš bude stejné.

0 0
možnosti
ČP

Opinion

6. 4. 2011 13:10
Re: Kdo vám zakazoval učit se cizí jazyky?

To s těmi jazyky je to všeobecně rozšířený mýtus dnešní doby . Poprvé jsem se setkal například s angličtinou na střední škole začátkem 70. let .  Dále po vojenské službě jsem se zcela normálně přihlásil do kurzů angličtiny .  Bylo samozřejmě málo učebnic a byly i cvrknuté ideologií, ale to je snad jedno při výuce jazyka . Takže kdo chtěl mohl se učit bez omezení .

0 0
možnosti

CART09

5. 4. 2011 15:34
Co Vám tedy vadí?

Nějak jste přešla z jednoho tématu na druhé... Vadí Vám tedy, že je svět přetechnizovaný, anebo že Vám trvá déle se technické věci naučit?

Ať se nám to líbí nebo ne, s technickým pokrokem se svět zrychluje. Naše prababičky byly u vytržení z rádia a telefonu, babičky z televize, rodiče z počítačů a mobilů, my zase budeme z nějakých implantovaných komunikačních čipů nebo něčeho takového...

A jestli se nám budou kvůli tomu naše vnoučata smát? Jasně že budou, vždyť jak má tříletá vnučka získávat informace od svého dědečka, když spustit DVD s pohádkou si musí ona sama? :)

0 0
možnosti
MF

falm

5. 4. 2011 14:06
Nejhorší jsou opravdu moji vrstevníci

Nejsměšnější na starších je, že zapomínají dokonale, že také byli maldí, mysleli si, že jim svět leží u nohou, že rodiče a vůbec všichni starší o 10 let a víc jsou úplně blbí, tupí a neschopní... Příznakem stáří je, že začne odsuzovat mládí.

Pokud se týká techniky: dokáže se ji naučit prakticky každý. Můžete mi věřit, dělal jsem to několik let profesionálně. Každý. Otázka je, jakou metodou a jakým tempem a s jakým přístupem.

Držím palce i karmu. ;-)

0 0
možnosti
FH

Bouše

5. 4. 2011 14:06
 

Volá žena na technickou podporu výrobci počítače: "V podstatě jsem s novým PC spokojena, jenom ta vysouvací polička s kruhovým výřezem je moc tenká, neudrží správně hrnek s kafem." :-P

0 0
možnosti
BR

Stobka

5. 4. 2011 13:45
My jsme se museli naučit za posledních 20 let

tolik nových věcí, kolik se to naši rodiče učili celý život. Tak se nepodceňujme.

0 0
možnosti
S

Světlonoš

5. 4. 2011 13:50
Re: My jsme se museli naučit za posledních 20 let

dnesni lide trpi informacnim overloadem. Ze vsech stran tisice a tisice informaci, z televize, novin, internetu. Lide se stavaji konzumenty informaci, ale obavam se, ze dost povrchnimi. Dnes si kazdy precte par clanku na internetu a uz si mysli, ze je odbornik, jenze nejde do hloubky. Pokud neco, tak mam pocit, ze lide se dnes stavaji cim dal povrchnejsimi. Kvalitu nahrazuji kvantitou.

0 0
možnosti
KD

SecondWisdom

5. 4. 2011 12:35
Typ - tchýně

Tohle jste měla napsat před 10 lety, teď už je to standard. Na tenhle typ si hrála jedna známá. Je to pořád ten samý typ, co si myslí, že když ženská něco neumí (co si ona myslí, že není dost ženská záležitost), tak je víc sexy. Dřív takové volali opraváře kvůli zbytečnostem, jen kvůli mužské pozornosti. Je to ten typ co si myslí, že chlapi potřebují jenom slyšet lichotky jak jsou dobří a ona-žena by bez nich nebyla ničeho schopná. Jsou to takové okaté hérečky typu tchýně. Všichni v okolí je mají prokouknuté a trpí tím. Podle mě chcete prostě být centrem pozornosti, tak vymýšlíte takovéhle nesmysly, aby se vámi a vaší neschopností musel pořád někdo zaobývat. Většina lidí vašeho věku i starších nemá podobné problémy. Případně si poradí, protože nejsou líní používat mozek. Rv

0 0
možnosti
JTNJTN

Já to nebyl, já to nebil!

5. 4. 2011 12:56
Re: Typ - tchýně

Rv Jo, a do které škatulky patříte vy?

0 0
možnosti
S

Světlonoš

5. 4. 2011 12:22
mladi jsou hloupi

jejich stestim je, ze to nevidi a mysli si, ze jsou neco vic nez generace pred nimi. My jsme byli taky takovi. Jenze kazdy jednou dospeje a pochopi

0 0
možnosti
W

Wesloun

5. 4. 2011 12:26
Re: mladi jsou hloupi

Existuje pár starších lidí u kterých si myslím že jsou o několik řádů přede mnou. Existuje taky obrovské množství starších lidí o kterých si myslím přesný opak. Tak nevím jestli už jsem dospěl a pochopil nebo jestli to spíš není tak že se svět prostě změnil.

0 0
možnosti
G

Gašpo

5. 4. 2011 12:19
To je už veky rovnaká pesnička

a generačný problém je ako ohraná platňa.

Mladí majú teraz k tejto technike bližšie, hlavne informatike. Je to prirodzené, osvoja si rýchlo počítač a všetko ostatné je v podstate podobné. U mňa vekom tiež pociťujem problém a síce nemám už chuť stále sledovať a skúšať novinky. Živím sa počítačom, je to moj hlavný pracovný nástroj, ale ak mám aplikáciu s ktorou som spokojný, už ma až otravuje stále skúšať nové verzie. Pretože prínos je už spravidla nulový.

Mám rád veci jednoduché. Dnes sa za účelom navýšenia ceny pridávajú na všetkymožné výrobky funkcie, ktoré človek ani nepotrebuje. Na tom by nebolo nič zlé, keby bolo uživateľské rozhranie nastavené tak, že tieto "advanced" funkcie by nemiatli a boli by pre bežného uživateľa skryté.

Čítal som, že kedysi v Amerike bežala reality show, kde si pozývali predstaviteľov firiem a tí museli naživo "sprovoznit" nejaký výrobok ich firmy, podľa návodu aký k nemu dodávajú. Škoda že sa to sem nedostalo, určite to muselo byť zaujímavé.

0 0
možnosti
LD

ledvina

5. 4. 2011 12:16
Moje mamka,

která oslaví na podzim šedesátiny, umí pracovat s počítačem pomalu líp než já. Jen se toho nebát!

0 0
možnosti