Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VL

ladal

20. 10. 2011 16:37
K poslední větě

mám malý dotaz: Opravdu jste přesvědčena že přemýšlí jen ateisté?

0 0
možnosti
VD

všd

18. 10. 2011 21:42
Jak to bylo ve Fátimě

Zaprvé, u prvních zjevení byly jen děti, ale u dalších více lidí, z nichž někteří byli vzdělaní.

Zadruhé, jak mi vysvětlíte, že v poselství Panny Marie (nebo někoho jiného, podle Vás) z Fátimy byly předpovězeny takové věci, jako bolševická revoluce?

Pokud jde o zlo, které se tu v době církevní moci dělo, to nehodlám popírat, ale bylo to snad v pohanských dobách lepší? Nebo ve středověké Číně, Japonsku či Arábii to snad bylo lepší?

Každopádně, ateističtí diktátoři Stalin a Mao zvládli za svůj život vyvraždit více lidí, než středověcí krutovládci.

1 0
možnosti
ZJ

zdenkajanska

14. 10. 2011 9:24
Oprava k Turzovce

Všem čtenářům se omlouvám, že jsen v diskuzi uvedla chybný údaj o nevysvětlitelném úkazu na Turzove. Člověk, který popisoval událost,pochopitelně neměl žádné svědky, byl lesník Matouš Lašut, se modlil v lese Živčák u obrázku Panny Marie. Samozřejmě nemluvil o žádných svatých, ale o nadpřirozeném úkazu, kdy během tří hodin viděl prostorové úkazy. Nikdo mu nevěřil a za komunistů byl zavřen na psychiatrii. Přesto v lese dnes je (dost nevkusná) moderní kaplička a poutníci tam klečí a věří v zázračné uzdravení.

2 0
možnosti
KV

..viky..

14. 10. 2011 1:46
Tak trosku

mi nesedi to "byla nucena"...dole pisete,ze jste z male vesnice a ze to neslo,na nabozenstvi nechodit...ale pokud byli rodice verici,tak jste snad nejaky ten zaklad mela z domova,ne? No ale nevadi....co mi vadi je to,ze prestoze pisete o sobe jako o osobe premyslive a hloubajici,ze dokazete vzapeti napsat tolik nesmyslu...protoze to,kdyz nekdo micha viru s cirkvi, ten je pomateny a nemysli....Mne taky pokrtili v katolickem kostele,protoze se to tehdy tak delalo (55 let nazad)...ale nikdo mne nikam nenutil, a to,ze necemu verim, nema s cirkvi moc co delat....Ja verim tomu,ze pokud Buh je,tak neni jen v nedeli v kostele,ale je porad nekde kolem nas, ale spis si myslim,ze by ho mel kazdy hledat v sobe....ja znam z modliteb jen otcenas, ale zato vim,ze kdyz se snazim pokud to jen jde zit podle Desatera, tak se mi to nemuze nevyplatit, uz jen pro ten klid v me dusi...a i to,ze se mi celkem dari pokladam za to,ze je se mnou a s mym zivotem Buh celkem spokojen...ale k tomu nepotrebuju kostel.

0 0
možnosti
KV

..viky..

14. 10. 2011 1:47
Re: Tak trosku

A myslim,ze i vam, pani Janska, by trosku pokory neskodilo...ale to bych asi chtela moc...

1 0
možnosti
PJ

Paveljan

13. 10. 2011 23:16
S Vaším názorem na katolickou církev lze souhlasit.

Ale pokud tvrdíte, že jste myslící, tak musíte uznat,že nevíte (a nikdy se nedovíte) co se tam tehdy ve skutečnosti událo.

0 0
možnosti
P

panZagloba

14. 10. 2011 5:17
Re: S Vaším názorem na katolickou církev lze souhlasit.

Vidím že bolševicko -zednářský pohled na dějiny je vskutku rozšířený....

S čím lze souhlasit,vy nedouku? S tou stokou lží? 8-o

0 0
možnosti
PK

Ccecil

13. 10. 2011 23:09
a to se vám zdálo, že nám to tu povídáte?

Protože s prokázanou realitou  se tohle dílko úplně míjí.

0 0
možnosti
ZM

zmat

13. 10. 2011 22:33
jsem bez víry,

ale závidím lidem, kteří v něco věří

0 0
možnosti
RP

Romiiik11

14. 10. 2011 10:54
Re: jsem bez víry,

Proč jste bez víry, když závidíte lidem, kteří v něco věří? To je trochu nesmysl, nemyslíte? Víra je zcela zdarma a máme k ní všichni stejné dispozice. Máte ji v sobě, jako každý jiný, takže nemáte co závidět.

0 0
možnosti
RP

Romiiik11

13. 10. 2011 21:27
Proč se pouštíte do témat, která jsou mimo Váš rámec

chápání? Opravdu Vás nechci urazit, máte právo na svůj názor, ale trocha soudnosti by neškodila. Pokud je pro Vás modlitba jen shlukem frází, jak můžete vědět, proč se lidé modlí a co při tom cítí? Kolikrát jste se modlila Vy, když ani nevíte, co to modlitba je? 

Také si nemyslím, že je nutno klečet v kostelech nebo být členem nějaké církve. Zločiny jakékoli církve jsou však opět ve spojitosti s vírou hodně mimo mísu. Církev jako taková souvisí s vírou pramálo a když budu tvrdit, že ateisté zavraždili více lidí než všechny církve světa dohromady, asi mi to těžko vyvrátíte. Mimochodem, církev zázraky zase tolik nepotřebuje, kdo opravdu věří, ten své zázraky určitě zažije na vlastní kůži.

Víte, jestli věříte nebo ne je Vaše osobní volba. Máte samozřejmě také právo na svůj názor. Ale posuzovat, co asi tak mohli zažít ty tisíce věřících, je už znakem silné neskromnosti až nadutosti.

6 0
možnosti
K

Kytt01

13. 10. 2011 22:53
Re: Proč se pouštíte do témat, která jsou mimo Váš rámec

pro někoho je příslušnost k církvi, čtení církevních textů, možnost setkávání se s věřícími, pomoci v rámci církve, prostě ta organizovaná vzájemnost docela důležitá. Paní Janská nejen že tohle štěstí neměla, ale ještě ho a priori odmítá, ba dokonce proti němu takto trapně bojuje. Pochopila jsem z toho textu i to, že nevěří těm dětem, které u fatimského zázraku byly, a to jen z toho důvodu, že to byly děti. Pro ni jsou asi děti nějaké podřadné bytosti. Hnusí se mi to. Ale na druhou stranu, do mých dětí mi naštěstí kecat nemůže, takže mi to je vlastně jedno. Hlavně ať paní nejezdí do Olomouce, tam je slušnost k věřícím vyžadována prakticky na každém kroku.

2 0
možnosti
K

Kytt01

13. 10. 2011 20:54
hm

a co byste tak jako chtěla od života, když v nic nevěříte? ;-D Upřímně řečeno, buďte si třeba "ateistka" (jinými slovy ignorantka), slavte místo Vánoc třeba narozky Svatý Myši... ale nekafrejte druhým do toho, čemu mají nebo nemají věřit.

1 0
možnosti
RH

Kruton

13. 10. 2011 19:55
A co podobné úkazy

jako Medžugorie, Lurdy, Litmanová  nebo Čenstochova? V některých případech šlo o děti z ateistického prostředí, které popisovaly fakticky stejné věci.

1 0
možnosti
N

NewDorianGray

13. 10. 2011 20:49
Re: A co podobné úkazy

Lurdy... Kdysi jsem četl, že podzemní voda v Lurdech je velmi bohatá na germanium, doplnění tohoto prvku v organismu skutečně může mít neuvěřitelné, doposud nezmapované důsledky. Neříkám, že tím lze u Lurd vysvětlit vše.

1 0
možnosti
  • Počet článků 193
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1143x
Především povídky pro ženy, úvahy, které mohou zaujmout i muže.

Seznam rubrik