Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Martin V2

7. 4. 2011 11:29
Omlouvám se

Ale na fotce vypadáte starší než nějakých 15let, protože Součka lze brát vážně tak v pubertě.

0 0
možnosti
K

kOBLICH

7. 4. 2011 11:05
Je to poměrně snadno vysvětlitelné.

Rorhodně nejsme sami. Ale, stejně jako vy zřejmě nechodíte na přátelský pokec k mravencům do mraveniště, vyspělejší civilizace zas nechodí na návštěvu a pokec k nám.

A Součka nechte s klidným srdcem plavat - všechna jeho Tušení patří více do kategorie sci-fi než do kategorie faktů...

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

7. 4. 2011 9:41
jediné co víme jistě je

že život ve vesmíru existuje, ten náš, o žádném jiném nemáme jediný důkaz ať už podobě hmotné či v podobě jakýchkoliv signálů které jsme schopni zachytit, jestli existoval život na Marsu či Venuši nevíme pokud byl byl tak na úrovni bakterii či jednoduchých rostlin nic jiného tamnější prostředí nedovoluje, na odvracenou starnu jsme se nepodívali jen z jednoho prostého důvodu který jste se učila na škole, teplota je tam blízká absolutní nule a my nemáme techniku která by tam udržela lidi při životě a proč se tam přestalo létat je zase jednoduché, peníze, už nebylo možné pokračovat v programu který se vyčerpal, jesli mezi námi jsou mimozemšťané a naše mozky je nejsou schopny vnímat tak mne zajímá proč by tu byli nehledě na to že ty spektra která nevnímá náš mozek většinou pokrývají naše přístroje atd atd jste prostě další z řady snílků kteří pomíjejí základní principy fyziky ale ta platí pro celý vesmír alelje jistě krásné žít ve světě který je tolik tajemný

0 0
možnosti
J

Johan4

7. 4. 2011 10:32
Re: jediné co víme jistě je

Souhlas. A co se týká Ludvíka Součka. Jeho knihy jsou čtivé, ale jsou určeny převážně dvanáctiletým klukům, tím nechci říci, že po nich někdy nesáhnu a s chutí si nepřečtu třeba Případ psa Baskervilského nebo Případ Jantarové komnaty. Ale je to fabulace, která nemá s realitou nic společného.

0 0
možnosti
VG

govi

7. 4. 2011 9:07
Jak píší někteří lidi

 Vesmír existuje cca 14 miliard let. Jsou vněm miliony galaxií a kvadrilióny hvězd. Některé jsou starší některé mladší. A  v něm jistě existují tisíce vyspělých ale i méně vyspělích civilizací. ......TAK KDE KRUCINÁL  JSOU !!!!  ??????

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

7. 4. 2011 8:31
pan Souček

byl velmi dobrý fabulátor

0 0
možnosti
J

jednotka

7. 4. 2011 2:29
Nejsme sami a nikdy jsme nebyli.......

  V nasi galaxiji a v dalsich jsou miliony jinych planet,proc by mela planeta Zeme byt jedina z mnoha milionu a mozna vic,zkuste nekdy myslet,je to nesmysl,hloupost a drzost. Jste pod vlivem vymyvani mozku,manipulace,lzi,polopravdy atd. A ani o tom nevite,kontakty uz byly musite prestat verit lzim a blabolum v kostele,zapirani,cover-up. Jsou na to dukazy,najdete je na internetu kdyz budete chtit.... Staci jen otevrit zavrenou mysl !!!!!:-);-O;-D!!

0 0
možnosti
C

Camino

7. 4. 2011 19:48
Re: 1938 si udelal Orson Welles "legraci" v radiu

Pouzil H.G. Wellsovu science fiction z roku 1898....jo Martani pobihali po jizni Anglii.

0 0
možnosti
P

petr.n_22

6. 4. 2011 23:54
Otázkou je...

...zda už ke ko ntaktu nedošlo. Podívejtu se, jak by Vám na tuhle otázku zda jsme sami odpověděli lidé dnes, a před 50 lety. V polovině minulého století byl v Americe odvysílán do místního rádia fiktivní pořad, který konktakt oznamoval...nastala obrovská panika - nebyla to zkoužjka, jak lidé zareagují ?

Víte, že nedávno byl v EU založen uřad pro komunikaci s mimozemskou inteligencí (to už je samo o sobě divné extrémně i na úřednického šimla).

Nemůže docházet k postupné přípravě společnosti na kontakt ?

Vzhledem k mé profesi moho říct, že se v minulém století objevilo několik dost významných objevů, které byli označeny za náhodu. Byla to ale máhoda skutečně ?

0 0
možnosti
P

petr.n_22

6. 4. 2011 23:55
Re: Otázkou je...

K tomu měsíci - prokazatelně (dohledatelný na oficiálních fotkách NASA) zde byl nalezen jeden velký ne příliš přirozeně vypadající objekt. Je kolem toho spousta teorií. Údajně tam měla být i mise, "tajný" start titanu zde skutečně také je (on se takový start moc utajit nedá). To co je kolem toho dál...něco je očividný podvrh, ale něco je otázka.

0 0
možnosti
V

varsolim

6. 4. 2011 23:39
sami

Vztoupiteli do diskuze s astrofyzykem Jirim Grygarem,jsem presvedcen,ze sve nazory na dalsi civilizace odmitnete.I ja verim,ze jsme ve vesmiru sami,jek nam to ostatne zdeluje i Bible.

0 0
možnosti

Dr No

6. 4. 2011 23:37
Vzhledem k tomu,

kolik se muselo sejít příznivých podmínek, aby se na naší planetě udrželo prostředí, vhodné pro život a kolik neuvěřitelných náhod se muselo sejít, aby tady nějaký život vznikl (tedy pokud to byly náhody), je docela možné, že jsme v celém vesmíru sami a jedineční.

0 0
možnosti

lost

6. 4. 2011 23:50
Re: Vzhledem k tomu,

jde o pravděpodobnost, ne až tolik o náhodu, kovů a organického materiálu se v kosmu vznáší dost, kuriozní by bylo, potkat se s nějakými podobnými hmyzy jako jsme my, v prostoru a v čase, tomu myslím inteligence vesmíru zabraňuje účinně svým rozměrem . .

0 0
možnosti
  • Počet článků 193
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1143x
Především povídky pro ženy, úvahy, které mohou zaujmout i muže.

Seznam rubrik