Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

carolusI

3. 7. 2011 22:12
Provládním poskokům

už je protivných 80% občanů. nejste v tom sama.R^

0 0
možnosti

Certifikovaný obyčejný člověk

6. 6. 2011 10:03
A hlavně všem sousedům,

kteří když jedou do města na nákup, tak se raději ani neoptají, zda chce něco přibrat.;-D

0 0
možnosti
ZJ

zdenkajanska

8. 6. 2011 7:07
Re: A hlavně všem sousedům,

Velmi se mýlíte, u nás si lidé vzájemně pomáhají.:-)

0 0
možnosti
D

ddannnn

5. 6. 2011 21:40
Co bylo dřív, vejce nebo slepice?

Píšete, že v malých obcích je v krámcích předražené zboží a malý výběr. Proč tomu asi tak je? Co třeba proto, že většina lidí z těch obcí jezdí nakupovat do měst, vymetají akce všech hyper-super a do místního krámku, kde byl kdysi velký výběr všeho, a za rozumnou cenu, zajdou jen pokud něco zapomenou koupit ve městě? Pamatuji si, jak v obchodu ve vsi, kde máme chalupu, byla vždycky fronta až ven. Dnes to tam vždy na chvilku někdo otevře, a když zjistí, že "zájem" místních by ho totálně zruinoval, obchod zavře a rychle zdrhne! Píšete o malém výběru, ale kdo by chtěl mít plné chlaďáky salámů a masa, aby se mu to zkazilo, když každý honí akce marketů a na obchůdek ve své vsi si ani nevzpomene? A vysoké ceny jsou jasné...když už tam těch pár zoufalců zavítá, tak ať aspoň zatáhnou nájem a elektřinu, když na normální výplatu obchodníka ani nezbyde? Takže, paní autorko, mám pocit, že za takovou situaci můžete i Vy, nebo se mýlím a podporujete svého českého obchodníčka a markety ignorujete?

1 0
možnosti
MF

FenyAMG

5. 6. 2011 22:12
Re: Co bylo dřív, vejce nebo slepice?

R^R^R^

0 0
možnosti
PK

repanak

5. 6. 2011 17:54
Nemusíme ve všem s paní Jánskou souhlasit,

nebo dokonce vůbec, ale to co popisuje je velmi závažný problém. Dnes "kapitál" jede výlučně na zisk a bývalý "socialistický" přístup - zprůmyslnění venkova a zaostalých částí republiky, jít s nabídkou práce za lidmi, tam kde bydlí - je minulostí. Nebylo to sice z úzkého pohledu dnešních topmanažerů 100% ekonomické, ale celospolečenský dlouhodobý pohled může být o hodně (neříkám zcela) jiný. Pamatuji třeba zaostalé Milevsko, které se pozvedlo díky Jance (ZVVZ). A to jsme ještě "zdědili" po válce většinou průmyslové Sudety, Gott sei Dank. Docela by mě zajímalo jak toto řeší třeba vyspělé Německo, kde také jsou chudá území a platy mizerné, např. už území mezi Norimberkem a Würzburgem - mohu posoudit z vlastních zkušeností. I tam hledí mladí směrem k Mnichovu, Frankfurtu. Nějakou takovou kvalitní analýzu bych si rád přečetl. Samozřejmě to chce přístup na úrovni 21.století, ale pouze blafání o liberalismu a rozpočtové odpovědnosti moc nepomůže.

0 0
možnosti
NN

sisemen@centrum.cz

5. 6. 2011 18:03
Re: Nemusíme ve všem s paní Jánskou souhlasit,

v první řadě si musíme uvědomit, v čem je problém současného bankovního kapitalismu a tím je ÚROK, musíme si uvědomit, že DLUH je základním kamenem tohoto systému, a to proto, že peníze se do ekonomiky dostávají prostřednictvím ÚVĚRU, jenže emitována je jen jistina, ale vrátit ji banky chtějí včetně úroku ... a to je ten zádrhel - dnešní dluhy se zkrátka zaplatit nedají, neboť není v oběhu tolik peněz.

Ne nadarmo je nejvíce zadlouženou zemí světa - USA, které nezkrachovaly zatím jen proto, že si odhlasovali zákon, podle které se mohou zadlužit ještě více!

0 0
možnosti

Obyčejný člobrda

5. 6. 2011 17:51
A nějaký nápad, co s tím?

To má jako někdo vozit těm lidem nákupy, nebo je dvakrát týdně na nákupy? Nechce s tím autorka třeba sama začít a rozvážet zdarma na své náklady po vsích proviant? Proč se má o všechno starat vláda za peníze lidí, kteří s tím nemají nic společného? Pokud chci žít na vsi, musím holt počítat s tím, že budu mít sice klid, ale na nákupy budu muset jezdit autem. Nebo je snad nějakým lidským právem být kdykloli přemístěn odkudkoli kamkoli za náklady kohokoli? Permanentní vznášení nároků na cizí peněženku není protivládním odbojem, ale hloupou vlastností lidí, kteří si v sicíalismu zvykli být voděni za ručičku a se svobodou si neví rady.

1 0
možnosti
NN

sisemen@centrum.cz

5. 6. 2011 17:54
Re: A nějaký nápad, co s tím?

a můžete nám říci, na CO si tu drahou dě.fku, zvanou stát vlastně vydržujeme?

Nemáme snad právo za svých cca 70% daní, co mu ze svých příjmů odvádíme, žádat nějaký ten servis?

Pokud reforma - tak tedy zrušme stát, na přepisování befelů z Bruselu nám bude stačit 1 referent + 3 písařky.

0 0
možnosti
PZT0-4

pyjonýr z tup 009 - 4

5. 6. 2011 17:26
Jednoznačně karma.

R^R^

0 0
možnosti
B

bofums

5. 6. 2011 17:06
Národní zvyk- remcání.

S blogerkou souhlasím v tom, že život na vesnici, kde rovněž žiji, je těžší než ve

městě. Omezení dopravy na venkov se dá pochopit- těžko je někdo takový lidumil,

aby platil několikerou jízdu autobusu, jímž pojedou  2 nebo 3 lidi ! Řešení je ve

vzájemné pomoci mezi lidmi- a to i v zásobování ! Pokud mají staří lidé děti, měly

by tyto na rodiče rovněž pamatovat!  Bohužel, život je mnohdy /e/ těžký !

0 0
možnosti
B

bofums

5. 6. 2011 17:15
Re: Národní zvyk- remcání.

Vinit však vládu ze všech zel- to dokáže jen věčný remcal, který nebyl spokojen

nikdy. Pseudorevoluční žvanivé výzvy k jakýmsi vzpourám nevedou nikam.

Sám jsem již starý a znám hodně lidí ještě starších, ale ve věčné nespokojenosti

a " kritice " řešení nevidíme. Naopak- ti, kteří byli NUCENI žít skromně, nepatří

mezi věčné " brblaly ": Stačí si jen pořádně očistit brýle !

0 0
možnosti
UMPP

utajená milenka pana premiéra

5. 6. 2011 15:50
Píšete moc hezky a pravdivě.

Máme v sousedství rodinu, ti zase babičku na vesnici v horách. Na nejbližší zastávku vlaku skoro hodina pěšky, na autobus opačným směrem 3/4 hodiny. Normální chůzí, ne o berli. Ve městečku, odkud jede autobus, stálo v krámě už tehdy kilo obyčejné mouky 25 korun, čtvrtka másla skoro 40 a litr stolního oleje kolem 50. Babi má důchod asi 6000 a nic jiného si nekupuje, co jde, si vypěstuje, snad občas sůl a cukr. Tak se mladí rozhodli babičku nastěhovat k sobě, do 3pokojového bytu ve vzdáleném městě. Nechtěla, ale nakonec souhlasila. Přesazený kmen pomalu chřadl, ve stísněném prostoru ji neobveselila ani vnoučata. Netrvalo dlouho, babi ulehla a už nevstala. Za dědečkem odešla za 4 měsíce. Pro vás karma. R^

0 0
možnosti
L

Lev_-_-z-Rožmitálu

5. 6. 2011 15:39
a budte protivná nadále

R^:-)

0 0
možnosti
NN

sisemen@centrum.cz

5. 6. 2011 15:31
Titanik

jisté je, že tady existuje jeden druh diskriminace, o kterém se vůbec nemluví - a to diskriminace místem bydliště.

Zatímco obyvatelé velkých měst jsou (zatím) jakžtakž v pohodě, na venkově již došlo k postupnému vymírání. Zatímco dříve byly i na malých městech (a dokonce i na většině vesnic)  různé podniky a organizace, které byly schopny zaměstnat většinu obyvatelstva, v současné době již dávno zanikly, nebo byly staženy do velkých měst. A každá z těchto organizací po sobě zanechala hromadu nezaměstnaných, kteří těžko najdou něco jiného. Hustota obyvatelstva v okrajových okresech je nízká, přepravní vzdálenosti velké, cestování drahé, spoje řídké, nezaměstnanost vysoká a platy nízké ...

Situace tak dávno připomíná bájný Titanik - zatímco na horní palubě (Praha a okolí) se vesele vyhrává a tancuje, do nejnižšího podpalubí (okresy Bruntál, Jeseník, Most, Znojmo ...) dávno natekla voda a jejich obyvatelé se marně nadechují pro zbytky kyslíku.

0 0
možnosti
NN

sisemen@centrum.cz

5. 6. 2011 15:32
Re: Titanik

Kdyby bylo v Praze jen pár dní tak, jak je ve vyjmenovaných okresech už 15 let, tak by nějaká revoluce už dávno proběhla.

0 0
možnosti
  • Počet článků 193
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1143x
Především povídky pro ženy, úvahy, které mohou zaujmout i muže.

Seznam rubrik