Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Vidím, že článek přečetlo hodně diskutérů. Ale mnozí nepochopili, co jste vlastně chtěla říct. To tak bývá, že ne každému je shůry dáno. Co už... Já taky dočetl až do konce, je to příběh prosté rodiny, mám podobný. Dík.

1 1
možnosti
JC

Komunismus u nás samozřejmě byl. 

Marxismus jsme studovali na vysokých školách - všichni, kdo jsme je absolvovali mezi léty 1971-1989.

A tak se nenecháme ošidit kecy neomarxistů o tom, že komunismus je jen pěkná idea, která u nás nebyla uskutečněna.

Marxismus je velmi mylné učení, podle něhož u nás byla společnost déle než 40 let organisována. A komunismus u nás byl, a to nejprve ve stadiu diktatury proletariátu, poté ve stádiu socialistické společnosti, poté ve stadiu rozvinuté socialistické společnosti. Přesně podle marxistických pouček. 

Fuj!

3 3
možnosti
JB

J19i56ř61í 47B43o94b19e17k

9. 4. 2013 23:34

Já se nechci marxismu nějak zastávat, ale oni ho nějak soudruzi 20. století nepochopili. Marx mluví o tom, že k revoluci dojde přirozeným vývojem, tedy v momentě, kdy stav nebude únosný pro celou společnost. 

No a zrůda Lenin a jeho bolševici si z toho vzali jen tu revoluci a začali přepadávat, krást a vraždit aniž by o to lid stál.

0 0
možnosti
BO

Chce nám tedy paní Zdeňka sdělit, že ze všech generací její rodiny, jejichž těžké osudy v blogu popsala,  se jí žije nejhůř? A co vlastně by se v dějepise mělo učit? Že za komunistů bylo lépe, protože si lidé mohli dovolit pračku, televizi a vypálit si cihly na dům? Já si myslím, že byla šťastnější, protože byla dítě a měla rodinu, která ji milovala...ale to není o dějepise...

6 4
možnosti
Foto

Každý se rval a trápil úměrně době. Jinak ti komunisti to předali zase jenom sobě, nikomu jinému.

3 2
možnosti
AN

no komu? přece svým dětem,každý dříve narozený bude znát nějakého potomka dřívějších mocných.:-)

1 0
možnosti
Foto

Vynikající a vrcholně zajímavé. Karma R^

4 7
možnosti
AN

ano zdeňko,ten závěr...to si dnes říká hodně lidí:-)

2 1
možnosti
JB

J75i40ř67í 59B93o59b63e87k

8. 4. 2013 17:57

Dovolil bych si také říct příběh mé rodiny, ač trochu zkrácený. 150 let vlastnili mlýn, který živil celé město. Za války, když byl hlad, nelegálně roznášeli chleba pro ty, kterým se žilo nejhůř. Válka skončila, přišel velký Únor... Všichni byli prohlášeni za vykořisťovatelské stvůry, majetek bezdůvodně zabaven a oni posláni krmit prasata. Jejich syn, můj děda, chtěl zase studovat námořní školu a stát se kapitánem. Byl přijat, přijel na místo a tam mu místní výbor řekl, že se zjistilo, že je z vykořisťovatelské rodiny a tak studovat nesmí, že má jít do fabriky.

Krásný režim, že?Rv;-O

17 2
možnosti
AK

Tady se s temi clanky dneska snad rozrhl pytel. Polozte si ale otazku, jak by tady jinak bylo, kdyby tady vubec ten socializmus, nebo jak mam ten sajrajt nazvat, nebyl.;-€ Srovnejme se treba s Rakouskem. Maji starosti a nadavaji jako u nas? To tezko!! 

Pominuli materialni stranku, ktera se tady bohuzel  asi nejvic resi, tak moralni devastace je daleko horsi. Ona ta ryby smrdi od hlavy. Tak se nedivte jaci jsou politici. Cela spolecnost je na tom stejne spatne. Tak si tady klidne zavzpominejte za kolik bylo maslo, ale Ty, co na to vzpominaji s odporem do toho netahejte a zlocinecky rezim si oslavujte samiRv

13 6
možnosti
Foto

Tim zlocineckym rezimem myslite to co tu nastalo po r. 1989? V tom pripade s vami souhlasim.

9 11
možnosti
BM

Na své mládí každý vzpomíná v dobrém. Matka vzpomínala na své mládí v Protektorátu Čechy a Morava......

9 3
možnosti
Foto

nějak jsem nepochopil, to, co jste zde napsala, se má učit v dějepisu?

6 3
možnosti

Já to pochopil takhle: Bylo by dobré, kdyby se děti učily, že za posledních sto let došlo k obrovskému skoku v životní úrovni a to především dík rozmachu vědy a techniky, nikoliv díky nějak nazývanému politickému systému (pravda je, že v tom socialistickém to bylo pomalejší).

8 0
možnosti
  • Počet článků 193
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1143x
Především povídky pro ženy, úvahy, které mohou zaujmout i muže.

Seznam rubrik