Sport už je jen o penězích !

Kdysi do mé hospody chodíval nějaký pan Brousil. Vzpomínám na jeho slova, že dřív se dělal sport za tatranku a limonádu. Je to už dvacet let, ale musím mu dát za pravdu. 

Jsem velký fanoušek sportu. Každý den musím mít přehled, kdo koho porazil, který sportovec je zraněný, kdo kam přestoupil a přečtu i články ze sportovních odvětví, které nejsou až tak populární. Není den, aby někdo nenapsal o penězích, korupci a zadluženosti. Už mě to přestává bavit a jen si tak říkám, kam ten sport za pár let dospěje. Vemte si například, co se děje kolem házenkářského MS, které startuje za necelé dva měsíce v Kataru. Ještě bych pochopil, že týmy Spojených Arabských Emirátů a Bahrajnu odstoupili kvůli diplomatickým sporům, ale jak je možné, že si na MS zahraje Německo, které se nekvalifikovalo? Odnesla to Austrálie, která si postup tvrdě vybojovala. Organizace IHF to odůvodnila tím, že Oceánie nemá plnohodnotnou kontinentální federaci. Volné místo bylo nabídnuto mužstvu, které bylo nejlépe postavené na MS 2013 a které se letos nekvalifikovalo. Jaká náhoda, že je to zrovna Německo, které má nejlepší házenkářskou ligu na světě. To se ta kvalifikace nemusí hrát vůbec! 

Co mě už nechává klidným, jsou platy fotbalistů a nehorázné částky, které platí kluby za přestupy. Chápu, že když má někdo talent, obětuje sportu vše, na úkor rodiny a vzdělání. Kariéra není zase tak dlouhá, nikdy nevíte, kdy přijde zranění, ale brát týdně 5 milionů korun je fakt dost přehnané. Když jim to klub dá, tak proč ne. Ale jak je možné, že ty Top kluby jsou zadlužené až po uši? Nevím, jak věrohodný je žebříček zadlužených klubů podle portálu The Richest.com, ale v první desítce najdete Real Madrid, FC Barcelonu, Arsenal, Liverpool, Dortmund, Juventus a všem vévodí Manchester United s dlužnou částkou 569 milionů dolarů. 

Možná některému z těchto týmů pomůže nejlépe placený sportovec světa boxer Floyd Mayweather. To až rozum zůstává stát nad jeho příjmem za loňský rok. Za pouhé dva zápasy (72 minut), pobral 105 milionů dolarů, tedy přibližně 2,13 miliardy korun. 

No nic, jdu radši spát, ráno vstávám a jdu tahat. Mých 8 euro na hodinu v žádném žebříčku asi nenajdu. 

Autor: Zdenek Volf | neděle 30.11.2014 21:28 | karma článku: 19,74 | přečteno: 984x
  • Další články autora

Zdenek Volf

CIRKUS SPARTA POKRAČUJE!

25.2.2018 v 13:28 | Karma: 21,26

Zdenek Volf

Sparta - Slavia 0:2 !!!!

26.9.2016 v 12:05 | Karma: 24,79

Zdenek Volf

Česko - Severní Irsko 0:0

5.9.2016 v 0:12 | Karma: 20,63