Je naše fotbalová liga regulérní?

Tak a je to tady! Pomalu se jarní část ligy nerozjela a už se odkládají zápasy. Teda abych byl přesnější, zatím jen jeden. A kupodivu se jedná o zápas Baníku s Viktorií Plzeň. To budou diskuze plné narážek.

Samozřejmě nejvíc se ozvou fanoušci Sparty a Slávie a vůbec se jim nedivim. Výkonný ředitel LFA Tomáš Bárta už ve čtvrtek  avizoval že v ohrožení kromě zápasu v Ostravě je také zápas Bohemky s Duklou. Ale ten se hraje už dnes a tak bych to i pochopil, že se to řeší ve čtvrtek. V pátek ráno proběhla kontrola stavu hřiště v Ostravě, po které pan Bárta prohlásil: Domácí dělali co mohli, trávník vyhřívají, ale za určitých klimatických podmínek ani topení nic nezmůže. V noci panují v Ostravě velké mrazy a ani přes den příliš nepoleví. Pak není šance. Riziko zranění hráčů by bylo vysoké a hrát v takových podmínkách by byl nerozum.

Jsou to sice rozumná slova, ale proč se v sobotu hraje v nedaleké Olomouci nebo v Liberci? To jako na Hané nebo pod Ještědem bude tepleji? Nebo tam umí připravit pořadatelé trávník lépe? A mimochodem, zítra má být o pár stupňů tepleji a slunečno. Možná by stačilo dvě hodiny před výkopem zkontrolovat hrací plochu a pak rozhodnout. Ale prohlašovat od čtvrtka, že se v sobotu na Baníku s největší pravděpodobností hrát nebude zavání neregulérností a intrikami. Už vidím ty hlášky jak si to ten Šádek u Romana vybrečel a jiné narážky. A absolutně to chápu. 

Jsem moc zvědavej, co se bude dít za rok, když si někdo vymyslel nadstavbovou část a liga začne už na začátku února. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdenek Volf | pátek 2.3.2018 15:22 | karma článku: 21,45 | přečteno: 746x
  • Další články autora

Zdenek Volf

CIRKUS SPARTA POKRAČUJE!

25.2.2018 v 13:28 | Karma: 21,26

Zdenek Volf

Sparta - Slavia 0:2 !!!!

26.9.2016 v 12:05 | Karma: 24,79

Zdenek Volf

Česko - Severní Irsko 0:0

5.9.2016 v 0:12 | Karma: 20,63