Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Irena

24. 1. 2008 9:22
souhlasím

Děkuji za tento příspěvek, souhlasím s názory autora. Ti, co se vyjadřují negativně, snad jednou poznají, jak "snadný" život mají mladí lidé, kteří chtějí žít rodinným životem (o samoživitelkách či samoživitelích ani nemluvím).

0 0
možnosti

Lucia

19. 1. 2008 10:12
zpet k podstate

se zaujetim jsem si precetla diskuzi - nicmene tu jeste nepadlo to podstatne - rozhodovat o tom, jestli rodic zustane na rodicovske 3 nebo 4 roky se musi DO 21 mesicu ditete!!! Takze ted se podava nova zadost, ale rozhodnuti nemusite udelat ted, muzete pockat! :-)

Preju vasim rodinam hodne lasky a spokojenosti a zdrave deti! ;-)

0 0
možnosti
AH

nyny.

17. 1. 2008 15:51
tedy nezlobte se na mne

Ale nám a našim matkám už vůbec, se nesnilo, že by mohli zůstat s dítetem doma 4 roky a po celou dobu pobírat od státu peníze.A nejsou zas až tak zanedbatelné, takže ten Váš článek je je podle mně vysloveně blábol.Život si snad řídíte vy sám podle sebe a ne podle státu. A doporučuji milostivé paní používat látkové pleny a Pampersky jen na jakékoli cestování, možná se budete divit, co to udělá s rozpočtem.

0 0
možnosti

BBB

17. 1. 2008 16:05
Re: tedy nezlobte se na mne

To tedy máte pravdu. Ten rozpočet Vám to tak zvýší ( energie za permanentně zapnutou pračku, spotřebovaná voda, dětský prášek, nemluvě o času na věšení, schnutí, žehlení ... atd. ), že se opravdu budete divit. 

0 0
možnosti

vixen

17. 1. 2008 14:32
omezování

Obviňte mě klidně z rasismu, i když se jako rasista necítím,jen mám oči, ale proč mi přijde, že ten rodičovský příspěvek je upraven hlavně kvůli většině romské komunitě,kteří vlastně žili,žijí,na základě všech soc.dávkách,které kdy existovaly a existují????

No pak to museli odskákat ti ostatní, co děti plánují,někteří šetří na dítě jak blbí a pak se stane to co teď - omezování.

0 0
možnosti

morae

18. 1. 2008 0:07
Re: omezování

><p>Jen pro vaši informaci - žena, která byla evidována na úřadu práce a

stihla nastoupit na mateřskou do Silvestra - předpokládaný termín

porodu 10.2.2008!! má nárok na peněžitou pomoc v mateřství a může si

zvolit 3 nebo 4 letou variantu čerpání. A to přes to, že do systému

státní sociální podpory neodvedla NIC.

0 0
možnosti

zajicek

17. 1. 2008 14:25
Proc jste vsichni tak neprijemni?

No, jak tu vsichni rikate, ze deti by mel mit jen ten, kdo na to ma, to by je asi moc lidi nemelo. priklad - nase situace: Bydlime v domku na hypoteku - 10600 Kc. Plyn 500 Kc, elektrina 700 Kc, voda 200 Kc, teplo 2000 Kc, internet (ano, opravdu ho porebujeme ke sve praci i doma) 1000 Kc, benzin 3000 (ano, opravdu musi manzel jezdit do prace autem, dela totiz na smeny, a to autobusy fakt nejezdi). Jidlo, drogerka, leky, moje jizdy autobusem do prace - 6000. No,  a ja pujdu  v lete na materskou, takze nase vydaje se dost zvysi. I tak je to dohromady 24000, takze tech 7500 materske se bude moc hodit.

0 0
možnosti

outsider

17. 1. 2008 17:20
Re: Proc jste vsichni tak neprijemni?

Co to je dostatečná (slušná, přiměřená,...) životní úroveň? Žily spolu tři generace pod jednou střechou, já jsem si to vyzkoušel se ženou a dvěma dětmi v jednopokojovém bytě (nejhezčí období mého života), coby dítě jsem žil v ještě mnohem horších podmínkách, ale nekňourám a nikdo z našich nekňoural ani tehdy.

Brát si hypotéku a kalkulovat  při tom se sociálními dávkami je docela hazard :-(  Držím palec, ať to zvládnete i s tím novým prckem !

0 0
možnosti

Karel

17. 1. 2008 12:24
Dva pohledy

No, takhle se asi ty dvě strany nedomluví. Jedna říká- - já jako průměrně vydělávající jedinec mám problém mít děti toto nestabilním prostředí (což je i můj případ a podle mého odhadu případ většiny populace). Druhá strana říká - když na dítě nemáte, tak si ho nepořizujte. Oba názory mají svou pravdu, a proto je nejjednodušší zvážit, k jakým důsledkům vedou. Ten první vede k nutnosti přesunout preference přidělování veřejných peněz - a zvážení jejich efektivity, ten druhý vede k drastickému snížení porodnosti a posléze k likvidaci veřejných rozpočtů jako takových. Tak si vyberte.

0 0
možnosti

Stará kára

17. 1. 2008 15:50
Třetí pohled

Kdo chtěl, měl děti i v dobách opravdu těžkých (jinak bychom tu nebyli). Já (my) jsem měl děti, aniž jsem se ptal, kdo mi na ně přidá a jak moc se budu muset uskrovnit. Prostě děti jsou to jediné, co tady po mně skutečně zůstane. Pro ně musím obětovat všechno.  Pokud chcete mít děti jen tehdy, když se vaše životní  úroveň nesníží, pak opravdu tvrdím - proboha, ne.

0 0
možnosti
JF

fajmic

17. 1. 2008 12:11
nevim

ale jestli má někdo děti kvůli tomu aby dostával dávky od státu,  aby  se  o  něho  měl  ve  stáří  možná  kdo  starat.........    ale to už je opravdu na pořádné zamyšlení

0 0
možnosti

Radek

17. 1. 2008 11:57
ano nepochopen.

Stát mě motivuje matky, aby šli dříve zpět do práce, ale neřeší co s dětmi. Dát je do školky? Jaké? Té jediné, kde navíc není místo? Do soukromé? Kde na to nízkopříjmové rodiny vezmou? Ale dobře, připusťme, že to je problém rodičů. Pak se ale často rozhodnou pro bezdětnou rodinu a dětí bude ubívat. Což bude problém pro nás pro všechny. A pro stát či úředníky, kteří budou za 20 let hledat zdroje na fungování státu. A že se na západě tolik stát o rodiče nestará? To nelze srovnávat s námi, se zemí kde se ceny blíží či často dosahují evropské úrovně a platy jsou trochu někde jinde. V duchu této debaty očekávám, že někdo začne něco plácat o tom, kolikrát se zvýšily platy od roku 1989 a o kolik zdražilo zboží.

0 0
možnosti

outsider

17. 1. 2008 12:25
Re: ano nepochopen.

Je málo školek a jsou drahé? A jsou lidi, co na ně nemají? Prima, zdá se, že je díra na trhu, tak ať někdo z nich začne podnikat ve "školkovství". Mikrojesle, mikroškolku, školku, síť školek, ..., za čas jste za vodou a ani si nevšimnete, že vám vaše děti mezitím vyrostly. Ale ono je jednodušší vzpínat ručičky, hořekovat a nadávat na všechny ostatní.  

0 0
možnosti

.....

17. 1. 2008 11:55
jak nemit deti?

Co to tady rikate za kraviny... "kdyz na to nemas tak nemej deti" Uvedomte si ze mit deti je dulezity i pro stat a ekonomiku... pokud bychom to brali takhle... bude se rodit 10%deti jako milionari.. a 90% budou cikani a sociani pripadi... Pokud tady bude prostredi k tomu si na dite vydelat proc ne... ale v dobe kdy 70% mladych rodin si musi pujcit 2miliony aby meli kde bydlet... uz proste na dite nezbyde.. a nemluvim o socialnich rodinach.. ale treba o rodine kde maji oba rodice prumerny plat... ani ti si nemuzou poridit dite bez rodicovske nebo prispevku...

0 0
možnosti

Jirka původní

17. 1. 2008 12:02
Re: jak nemit deti?

a on děti mít každej musí? Je to nárok? Nebosnad dávka? Nebo snad občanská povinost, snad dokonce i státotvorná?

0 0
možnosti

Grush

17. 1. 2008 11:43
článek zůstal jak vidno

hromadně nepochopen. Tady nejde o volání po "idealistických sociálních jistotách"; autor se IMHO ptá, podle čeho jako má soudit jak dlouho bude rodič s děckem doma, když mu vláda není schopna dát žádnou garanci že to podle čeho se dnes rozhoduje, bude platit aspoň jeden další týden.

0 0
možnosti

Jirka původní

17. 1. 2008 11:44
Re: článek zůstal jak vidno

a proč by měl stát někomu platit, že má děti? Nebo nedejbože někomu něco garantovat.....!

0 0
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1113x
Mám syna puberťáka, malého syna, psa a ženu. Zajímám se o svět kolem sebe, o astronomii, elektrotechniku, počítače, historii, politiku. Své stránky mám na www.zdenekstefek.cz. Od listopadu 2012 jsem krajským zastupitelem za KSČM ve Středočeském kraji. 

Seznam rubrik