Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

29. 8. 2012 10:31
Já pořád nevím:

Jak se dělá takový odhad korupce (jedno zda vámi uváděný 0,6%, či 15% dle AI).  Vy to víte?

0 0
možnosti
PH

petrph

29. 8. 2012 9:16
jenže to podstatné píšte až na konci

Řešení korupce v politických kruzích,jinak nic výše uvedeného nemá smysl. Zveřejňování všech smluv, informací.etc.. Jenže. što děljať když pak někdo zjistí že nějaká smlouva je předražena?Co může dělat? Co třeba když  se nějaká smlouva "omylem" nezveřejní?Lleda si stěžovat a nadávat.

Podobně,majetková přiznání samo o sobě nic neřeší-někdo bude tak hloupý aby do něj sepsal nelegální příjmy? Čili, nikoliv přiznáni podané politikem,ale přímo dohledání jeho majetku ze strany  vyšetřovacích orgánů,ministerstvem financí, BIS plus paragraf že majetek nedoložený legálními příjmy bude vysoce zdaněn(pokud nebude prokázaná přímo trestná činnost)

Pořád se ale točíme u toho že podstatné nejsou paragrafy(těch je dost),ale vůbec vůle státu tu korupci řešit-bez ní to prostě nejde.

A odvolání politiků? Dobrý nápad, ale koho by mohli občané odvolat?Patrně jen svého poslance-a ti přeci přímo korumpováni nejsou,nemají přístup k penězovodům. le co třeba ministry, hejtmany, vysoké státní úředníky, náměstky?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

29. 8. 2012 11:03
Re: jenže to podstatné píšte až na konci

Moc prima. O kolik se bude muset zvýšit korupční částka, aby bylo možné uplácet všechny kontrolory? Kolik je všech politiků na všech úrovních?

  A ovšem to podstatné je, kdo všechno má být lustrován.  Manželka - no prosím (pokud namají rozdělený majetek)? Družka (z jakého oficiálního důvodu)?  Dospělé děti, případně vnuci, kteří nežijí ve společné domácnosti? Rodiče, prarodiče?

0 0
možnosti
P5

petrik 52

29. 8. 2012 8:31
Není to jen v naší zemi

Je to v každé zemi, kde mají lidé razítko !

1 0
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1113x
Mám syna puberťáka, malého syna, psa a ženu. Zajímám se o svět kolem sebe, o astronomii, elektrotechniku, počítače, historii, politiku. Své stránky mám na www.zdenekstefek.cz. Od listopadu 2012 jsem krajským zastupitelem za KSČM ve Středočeském kraji. 

Seznam rubrik