Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

S bohatci není potřeba točit, ale spíš bych se soustředil na oddělení "špinavých" a "čistých" peněz. Tedy na oddělení těch, kteří zbohatli vlastním talentem a pílí, od těch, kteří se napakovali díky konexím a ostrým loktům. Pokud totiž ve společnosti převládne názor, že těch druhých přibývá, tak to bude mít neblahé sociologické následky.

Jinak máte pravdu v tom, že ten dluhový systém je bohužel nastaven tak, že je nutno neustále expandovat, což je na planetě s konečným poloměrem problematické. Stejně tak tlak na zvyšování počtu zákazníků, aby se stávající výrobní kapacity lépe využily. Prostě budeme muset přeorientovat ekonomický systém. Nebudeme každý rok vyrábět o 20% více mýdla, ale to mýdlo budeme dělat kvalitnější :-)

Jak se ta transformace bude implementovat je mi vcelku jedno, za předpokladu, že zůstanou zachovány dva základní pilíře západního světa a to je volný trh a svobodné volby. Nerad bych, aby v politice dominovala jedna strana a v ekonomice jedna korporace...

0 0
možnosti

P57e28t29r 79S35k30á78c90e80l

13. 8. 2020 23:05

https://www.youtube.com/watch?v=eDXwbbswRiM&t=4294s

Doporučuji shlédnout a až potom vydávat doporučení, jak z marasmu ven...R^

0 0
možnosti

Co to je, soutěž o nejnižší IQ letošního léta, nebo co?

0 0
možnosti

A31l52e32š 33N79o27v82á81k

13. 8. 2020 19:04

Je otázka jestli má smysl reagovat na texty ultralevicových extrémistů z deníku referendum a podobných zdrojů. Proč jim dělat reklamu...

2 0
možnosti
Foto

J86a57n 73Š42i52k

13. 8. 2020 18:05

Nepochybuji ani na vteřinu o tom, že mezi bohatci se nachází i znalci Všehomíra, kteří nechtějí ostatním nechat prostor na slunci. Stejně jako nepochybuji ani na vteřinu, že jsou mezi nimi lidé zcela opačných charakterů. Zameteme tedy se všemi bez rozdílu? Proč? Proto jací jsou? Nebo jen proto, že mají peníze a jsou tedy automaticky všichni bez rozdílu zlí?

2 0
možnosti
Foto

Nyní musíme s bohatými lidmi zatočit, protože jejich uhlíková stopa je výrazně vyšší než ostatních lidí. To je samozřejmě možné. Jen až lidé podobní autorovi článku jednou dostanou možnost došlápnout si na bohaté, možná by stálo za to, aby se nejdříve seznámili se socialistickým experimentem druhé poloviny dvacátého století. Vymýcení tzv. kapitalistů znamenalo tragický dopad jak pro životní prostředí, tak pro celou společn

Zdroj: https://zdenekriha.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=755663

Lze s přehledem dokázat, že vymýcení tzv. kapitalistů nemělo tragický dopad na životní prostředí, ale oboustranně se zrychlující spirála zbrojení.

Zpětně vzato vůbec nechápu, jak SSSR mohl ufinancovat tehdejší množství vypouštěných raket v programu Cosmos, když dne vypuštění jedné rakety znamená finanční pohromu pro jakýkoliv stát,

0 2
možnosti

Lze s přehledem dokázat, že samozřejmě lžete. Ochrana životního prostředí je vládnoucím levičákům v prostoru centrálního řízení ekonomiky (tedy ve světě, kdy už nemůžou nic ukrást navíc) stejně tak volná, jako život jedince, rodiny, dítěte, anebo zdraví celého národa.

A nechtějte se ve světle mnou prožitých faktů ztrapňovat ještě víc, pane Řezníku.

2 0
možnosti

Taky si myslím, že tlak na růst je zbytečný nebo aspoň zavádějící. Ale na druhou stranu: pokud je to boj o přežití - nic jiného než růst a specializace na armádní výzbroj nezbývá. Viz Adolf Hitler...Takže obecný recept neexistuje. Dnes vidíme, že j to Čína, která jde cestou předválečného Japonska: důraz na moderní technologie, růst průmyslu a zbrojení. Situace se opakuje. Problém totiž není ani tak v ideologiích jako spíše v lidské nebezpečné povaze - agresivní sadistické opice jsou prostě nebezpečné.

1 0
možnosti

Co to je, bohatství ?

0 0
možnosti

P97e90t76r 16B31u62r97i20a19n

13. 8. 2020 14:47

Kořeny podobných blábolů jako jsou uvedeny v článku, který správně kritizujete, tkví v léty usazených nesmyslech, které lidé papouškují pořád dokola. Např., že nerovnoměrně rozprostřené bohatství je nespravedlivé. Naopak, která "spravedlnost" říká, že mám mít stejně peněz jako šéf firmy? Anebo naopak, že oškubáním bohatých je spravedlivé. Která krádež je spravedlivá? Atd.

11 0
možnosti
Foto

Ale ti dotyční sdělují něco jiného, kdyby zbytek obyvatelstva měl takovou spotřebu jako horních deset tisíc, tak lidstvo jako celek nepřežije. Jakou životodárnou injekci to dává Marxovým idejím o monopolu elity na vlastnictví, tak to radši ani nechtějte znát.

0 0
možnosti

A13l57e11š 15N93o27v20á43k

13. 8. 2020 14:32

díky pane Řího za doplnění odkazu...

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 777x
Psaní zejména o opomenutých koutech ekonomie, ale sem tam také o historii nebo o věcech veřejných. 

Píšu to sem mj. i proto, aby nikdo nemohl říct, že "on to věděl a nic neřekl". 

Autor není od dubna 2023 členem žádné politické strany, či hnutí. 

Seznam rubrik