Přes překážky ke hvězdám

Toto Latinské rčení není potřeba jistě dlouze představovat. Mnozí z Vás jistě i hned vychrlí překlad "Přes překážky ke hvězdám" Přes překážky ke hvězdám, co si pod tím představit? Odpověď je prostá - vše co chceme. Máme-li nějaký cíl, pak onen cíl je pro nás našimi hvězdami. A je jedno, jestli jde o úspěch straň lásky a vztahů s bližními, najít lepší práci, splnit si životní sen... 

Na cestě nás však čeká celá řada překážek, které musíme překonat. Nejtěžší překážky však stavíme do cesty paradoxně sami sobě. Vědomě, ale i nevědomky... Prostě musíme na cestě za hvězdami překonat sebe sama. Možná se to nepovede hned na poprvé, ale skokan do výšky má také další dva pokusy. Zkoušet to znovu a znovu... Nevzdat se za žádných okolností! Jít dál a i přes pády znovu vstát!

Jednou se to, pokud to opravdu chceme, povede. A my budeme zase o něco blíže vysněnému cíli (hvězdám). Těch překážek však není pár, je jich mnoho a mnoho. Čím větší sem, tím máme na cestě k jeho dosažení více překážek. Jsme testováni, jestli to opravdu chceme... Pokud chceme uspět, pak musíme zvládnout všechny. Jak malé, menší a nejmenší, tak i velké, větší a největší překážky. Protože na cestě za úspěchem není malých a velkých překážek. Všechny jsou stejně vysoké. Je to jen o našich zábranách, které nás sráží.
Na cestě za úspěchem je nejtěžší udělat dva kroky. Ten první - protože nevíme jak vykročit a ten poslední, protože cíl je už tak blízko a obáváme se, aby se něco nepokazilo a naše snaha nevyšla vniveč. Kroky mezi tím se nám dělají v porovnáním s těmito dvěma přeci jen o něco lehčeji. 
Prostě jediné překážky v našem životě a snaze být šťastní jsme my sami a je na nás, kdy to pochopíme a začneme boj s nejtěžším soupeřem - samy se sebou a svým myšlením, tak bojovat a vyhrávat. Teprve pak si můžeme říct že naše cesta vede Per aspera ad astra. 
Bude to těžký, zákeřný a dlouhý boj, ale tento boj jde vyhrát. Musíme jen pevně věřit. Musíme si jen vše přát. Musíme jen bojovat a nevzdávat to. Musíme jen překonat sebe sama. Teprve pak se dotkneme hvězd a řekneme si že jsme prošli cestou přes překážky ke hvězdám.
Pozn.: Tento text jsem měl v hlavě už dlouho... Hlavně jako motivační a pomocný text pro mě samotného... Ale když jsem si ho napsal, tak jsem si řekl, že by byla škoda se nepodělit :)
Dobrý večer, dobrou noc, dobré ráno, dobré poledne, odpoledne, podvečer.... Prostě hezký den.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Novotný | středa 12.11.2014 22:09 | karma článku: 11,59 | přečteno: 1754x
  • Další články autora

Zdeněk Novotný

Povstání roku 1945

5.5.2020 v 20:50 | Karma: 14,75

Zdeněk Novotný

Politická reality show

27.1.2018 v 22:24 | Karma: 24,61

Zdeněk Novotný

Český lev

5.3.2017 v 18:46 | Karma: 27,72

Zdeněk Novotný

Zeman, Herman a Brady

27.10.2016 v 14:50 | Karma: 36,83