Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vaše podání je velice zajímavé, dejte prosím vědět, jaký bude výsledek. Karma

0 0
možnosti
Foto

Tak to Vaše oznámení může mít 3 výsledky.

1/ Policie to odloží jako nedůvodné,

2/ Budete potrestán za křivé obvinění

3/ Zavřou Vás do blázince nebo budete ambulantně léčen kvůli psychiatrem

Prospěl by Vám výsledek 3, zasloužil byste si výsledek 2 za to, že maříte čas OČTR ale nejspíš to bude jen výsledek 1 a nikomu to nebude stát za námahu

3 3
možnosti

1) Může tomu tak být a bohužel pravděpodobně tomu tak bude.

2) Nemůže tomu tak být, protože navrhovatel vyjadřuje svůj právní názor, tudíž trestní oznámení může být buď důvodné, nebo nedůvodné, ale nemůže být křivým obviněním. Pokud by tomu tak bylo, nebylo by možné jít do žádného právního sporu, pokud by bylo od začátku pravděpodobné, že výsledek bude pro stěžovatele byl záporný. Právě z tohoto důvodu existuje právní princip, kdy je možné podat trestní oznámení kýmkoli na kohokoli. Je tak chráněn základní princip práva, a sice že "věc může být předložena".

3) Zjevně neexistují důvody, proč by se měl soud vůbec zabývat způsobilostí k právním úkonům pana Macury. Tudíž jeho "zavření do blázince" je jen zoufalou konstrukcí pana Polického.

2 1
možnosti
Foto

Budete koukat, jak Vám odpovědí ;-D;-)

0 0
možnosti

Dobře jste udělal ! Nenechte se odradit diskusními nepřejícníky. Byrokracie a oznamování není nikdy dost. Podobně, práce Policie je již předplacená. To už udělal právě ten krnovský šejdíř s koláčkem ! Stát má vejvar 6.500 Kč - Zdroje k prošetřování tedy jsou ! Já samotný, se již cítím bezpečněji - děkuji ! ... :-(

0 0
možnosti

P78a76v51e60l 50P61o51n14e96c

20. 12. 2019 12:15

Ne všichni to ví, ale říkat veřejně názor na Mohameda není legální už ani v evropských zemích:

https://bit.ly/2Sd8c2O

4 1
možnosti

J66a85n 39B49u49r72d14a

20. 12. 2019 11:22

;-D;-D;-D;-D;-D;-D

Tak se alespoň zase budou policisté mít čemu smát nad obědem.

2 1
možnosti

Proč přiděláváte policii práci nesmyslným oznámením. Sice to prošetřovat nebudou, ale musí vám napsat, že to není trestný čin ani přestupek, musí to zaevidovat odeslat atd. Nějaká práce s tím bude - a naprosto zbytečná.

7 4
možnosti

Autor to zřejmě rád zaplatí. :-/

4 0
možnosti

Nejsem odborník a tak se ptám, jaký právní význam má podání trestního oznámení na soud?

4 0
možnosti
Foto

Víte o tom, že znakem židovské víry jsou třeba zase pejzy? Umíte si představit, že by nějaká škola nutila žáka - studenta, aby si oholil pejzy...?

2 2
možnosti

To není příliš relevantní argument. Zde už je to totiž na úrovni vyžadování fyzického zásahu do těla dotyčného, ne na úrovni oblečení. Mimochodem, co se týče té módy a stylizace studentů, zajímalo by mě, zda je ještě dnes povoleno kázeňsky řešit, když třeba studentka přijde oblečená a zmalovaná jak, ehm, prostitutka.

Co se týče těch zásahů do těla, tak je ovšem třeba doloženo, že za vlády Talibanu v Afghánistánu byla délka mužských vousů kontrolována a kdo prostě neměl bradu až po prsa, ten byl bit...

Pochopitelně, Tálibán je extrémní muslimská sekta. A jistě s Islámem vlastně nesouvisí...

5 1
možnosti

I17v17a96n 84Z32b28o37ř88i48l

20. 12. 2019 9:24

Pokračování:

(2) Odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1

a) jako člen organizované skupiny,

b) vůči dítěti nebo těhotné ženě,

c) se zbraní,

d) na svědkovi, znalci nebo tlumočníkovi v souvislosti s výkonem jejich povinnosti, nebo

e) na zdravotnickém pracovníkovi při výkonu zdravotnického zaměstnání nebo povolání směřujícího k záchraně života nebo ochraně zdraví nebo na jiném, který plnil svoji obdobnou povinnost při ochraně života, zdraví nebo majetku vyplývající z jeho zaměstnání, povolání, postavení nebo funkce nebo uloženou mu podle zákona.

§ 403 Založení, podpora a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka

(1) Kdo založí, podporuje nebo propaguje hnutí, které prokazatelně směřuje k potlačení práv a svobod člověka, nebo hlásá rasovou, etnickou, národnostní, náboženskou či třídní zášť nebo zášť vůči jiné skupině osob, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let.

(2) Odnětím svobody na tři léta až deset let bude pachatel potrestán,

a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným podobně účinným způsobem, b) spáchá-li takový čin jako člen organizované skupiny, c) spáchá-li takový čin jako voják, nebo d) spáchá-li takový čin za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu. (3) Příprava je trestná. § 404 Projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka Kdo veřejně projevuje sympatie k hnutí uvedenému v § 403 odst. 1, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

1 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 32,66
  • Průměrná čtenost 4363x
Jmenuji se Zdeněk Macura. Vystudoval jsem Univerzitu Palackého v Olomouci, obor aplikovaná Fyzika. Navrhuji a vyrábím wifi teploměry: www.brrr.cz

Seznam rubrik