Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J20a95n 77R38á55ž

28. 5. 2021 19:05

Už vůbec to, že byl dán podnět k zahájení šetření nezákonného rozhodnutí členem vlády, je dobrý počin! R^

Jsem zvědav, jestli se najde odvážný st. zástupce a žalobu podá. Jestli se tak stane, měli by se připojit k žalobě jako poškození s nárokem na náhradu škody podnikatelé, kteří nezákonným jednáním Arendbergera byli poškození.

To vědomé porušování zákonů státními úředníky, i ignorování následků takového jednání přece už jednou musí skončit. A kauza "Arendberger" by mohla být dostatečně odstrašujícím příkladem pro všechny , že žádný státní úředník, tedy ani ministr není beztrestný když zákony opovrhuje.

0 0
možnosti
Foto

Lide udavace moc rádi nemají, myslim, ze Vám tato činnost do Sněmovny nepomůže Rv

0 15
možnosti
Foto

Lepší je držet hubu a krok?

6 0
možnosti
JV

J56i64r88i 25V73r35a58b38e52c

28. 5. 2021 15:59

No, tak jeste na toho na Hrade a premiera a mate muj hlas.

2 0
možnosti
LP

no pane jo. vy se toho teda nebojite.R^

0 0
možnosti
MK

Marně se ve vašem příspěvku snažím najít nějakou myšlenku.

0 0
možnosti
VB

Zaměstnanci v SRN mají výhodu, že nařízení spolkové vlády jim umožnilo testování na pracovišti na dobrovolné bázi (to pomohlo těm, jejichž spolková země chtěla razantně vymáhat testy na různých pracovištích). Nyní se testují povinně jen zaměstnanci nikoli podle pracovního práva, ale podle zákona o infekč. nemocech, kde lze jen úzce nařizovat povinnosti (a zasahovat do práv) - např. ve zdravotnic. zařízeních. Němečtí zaměstnavatelé mají povinnost platit testy a nabízet je zaměstnancům (kteří je nemusejí využít, část lidí to ale využívá); zaměstnavatelé jsou zvyklí na určité náklady v rámci péče o zaměstnance, takže se ani moc necukají. Na SRN tedy vidíme, že měli vždy nižší nákazu a méně mrtvých (v přepočtu), i když nezasahovali do práv tak masivně a dlouhodobě, jak se děje u nás. Opatření povinné nabídky testů zaměstnancům skončí 30.6. (u nás není časově limitované), mají nákazu tak jako u nás pod 50 případů na 100 000 obyv. Roušky nyní ve škole budou jen od 5. stupně (Bavorsko, má nižší nákazu pod 50).

1 0
možnosti
VB

Oba protagonisté si trestní oznámení zaslouží, tohle není řádný výkon státní služby, kdy je základním požadavkem dodržovat zákony. Naposledy Nss rozhodl, že nelze zakazovat šmahem různé provozy, podezírat tu automaticky všechny jako osoby nakažené, což mi připomíná, že mimo nouzovou situaci, kdy by míra nákazy v populaci sílila, nelze ani šmahem všechny občany podezírat, že jsou nakažení, čili soud by měl zrušit i povinné testování bez příznaků nemoci, které MZ ČR neváže ani na konkrétní míru infekce (přiměřenost zásahu do práv), ani na určité profese (které by ev. mohly nést vysoké riziko vůči veřejnosti).

4 0
možnosti
ND

Tak to bude zase pěkný boj právníků :-)

2 0
možnosti
PC

V právním státě by to nebyl žádný problém a dotyčný by vbrzku seděl za mřížemi. Ale....

1 0
možnosti
JP

arenbergr neokradl jenom podnikatele, on okradl i stát

1 0
možnosti
Foto

To mám chápat jako že spolupachatel trestného činu je zároveň i poškozený? Jako že Babiš nic, Hamáček nic, Benešová nic? Kromě podnikatelů jsou poškození především občané.

0 0
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik