Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J73a35n 56R24á66ž

23. 8. 2020 14:57

Nechci polemizovat o právních aspektech problému, ale nařízení, že se mají roušky používat ve veřejných dopravních prostředcích, zdravotnických zařízeních, zařízeních sociálních služeb a vnitřních prostorách úřadů, považuji za naprosto správné preventivní opatření proti šíření koronavirové infekce.

1 2
možnosti
Foto

právní positivismus, pane Brute Koudelko ?

0 0
možnosti
PK

Nejsem právník a tak oponentní diskus ponechal právě na nich. Ani lékařem jsem se nestal, ale nej slabinu vašeho blogu, dle mě právě představuje argumentace, kde používáte vyjádření lékařů.

Stejný počet velmi kvalitních bych našel ve světě i doma a s opačným názorem.

Velmi triviálním příkladem je rouška při operaci, je to dle vás jen stavovský znak? Vědci i lékaři poukazují na to , že v závislosti na materiálu nás rouška ochrání až o desítky procent.

Mě to rozhodně problém nečiní a každý člověk s min. empatie to pochopí. (část textu cituji z rozhovoru s Prof.MUDr.A.Šedo DrSc.)

2 3
možnosti
Foto

I90v24o 35C74i76l45i95c29h

22. 8. 2020 14:40

Právníci se bouří proti rouškám z hlediska práva, lékaři se bouří proti rouškám z hlediska zdraví, lidé těch hadrů na ústech už mají také plné zuby, ale furt nám je budou někteří vnucovat ;-€

8 1
možnosti
AN

A25l69e65š 58N18o26v42á78k

22. 8. 2020 11:05

Brzy vznikne hnutí rouškových disidentů.

0 0
možnosti
VB

Panu Vithovi: leccos lze odvodit i od našeho občan. či trest. zákoníku, např. byste svým chováním neměl přispívat k ohrožování práv (zdraví) druhých osob.

2 0
možnosti
VB

I podle našich zákonů lze omezovat svobody v případě silně rizikových situací, ovšem Rakušané, Němci aj. mají líp formulovaný zákon k infekč. nemocem a od něj odvozují nařízení vlády, v němž už mohou mj. nařídit i ty roušky. Vzhledem k sílící infekci v Evropě to většina obyvatel ve zmíněných zemích chápe, ty roušky jsou částeč. prevencí proti uzavírání života společnosti (bez prevence nakonec ochromíte činnost úřadů, podniků - nemocností úředníků, zaměstnanců).

2 6
možnosti
Foto

Rakušané mají stejný zákon jako my. Jmenuje se Krizový zákon a jeho součástí je Pandemický plán. Němci při jeho zhotovování se inspirovali našim Krizovým zákonem. O proti jmenovaným zemím se náš stát tím neřídí.

1 0
možnosti
LV

R^!Je důležité mít právní analýzu celé věci. Zajímavý by možná byl i právní pohled na argument "Tvoje rouška chrání mě". Má vůbec někdo právo nutit ostatní, aby nosili roušku nebo její ekvivalent, aby se necítil být ohrožen, když on sám žádné individuální ochranné prostředky (respirátor, rukavice) ke své ochraně nepoužívá?

8 2
možnosti
Foto

Za prvé si je třeba ujasnit jak se covid šíří. Covid je kapénková nákaza a pokud ji vykašlete, dopadne na zem a uschne. Nešíří se vzduchem. Nemůže ji získat dotykem, protože naše pokožka je součástí imunitního systému, bez kterého bychom vyhynuli. Jedině, jak může covid získat je dlouhodobý styk s nakaženou osobou a ještě zde musí být předpoklad, že má oslabenou imunitu.

1 1
možnosti