Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Správně, od Mináře to nebyla žádná ukázka arogance moci, sebestřednosti, pohrdání a nadřazenosti z titulu funkce ve státním aparátu v době, kdy občané ČR měli domácí vězení. Byl to srdnatě zdvižený prapor vzpoury proti revanšistům na západě, proti EU, USA, NATO a jim podobným. Oslavujme ubohého, utlačovaného disidenta Mináře, kterému bruselská moc vypálila likvidační pokutu. My, nadšení stoupenci Hradu odpouštíme autorovi "údajné" nepřesnosti a lži v příspěvku, my to nekontrolujeme, my si bezmezně věříme, jasné.

Doufám, že smrt prasete byla řádně zanesena do statistik úmrtí na čínský virus.

4 2
možnosti
JK

Jednak je to MYnář a druhak nevidím, že by ho autor článku nějak obhajoval. Článek je jen o nesmyslné buzeraci.

2 0
možnosti
Foto

Mynář je v tom nevinně. Chtěl nahlásit prase a omylem nahlásil Zemana.:-)

3 0
možnosti
PB

Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity a Vysoká škola Ambis. Moravan. Člen Trikolóry. Advokát. tvrdí že: Za války platila evidence prasat zavedená Němci pro podchycení všech zdrojů potravin v době válečného hospodářství. Komunisté ji nepotřebovali, venkovské záhumenky a chlívky se neregulovaly. To až nyní a evropsky jednotně.

Můžete mi tedy vysvětlit, jak to že: 35/1958 Ú.l.

vyhláška

ministerstva potravinářského průmyslu a výkupu zemědělských výrobků

ze dne 26. března 1958

o domácích porážkách prasat a o výkupu sádla a kůží.

(1) Držitelé prasat smějí provést domácí porážku prasete jen na základě povolení, které jim vydá výkonný orgán místního národního výboru, splňují-li podmínky stanovené v dalších ustanoveních této vyhlášky.

(2) Výměnkářům lze povolit v kalendářním roce jen jednu domácí porážku; výjimku může povolit výkonný orgán okresního národního výboru. ̈

https://www.epravo.cz/vyhledavani-aspi/?Id=29090&Section=1&IdPara=1&ParaC=2

I každý krumpáč učňovského vzdělání tady umí napsat blog o tom, co si umí dvěma kliknutími ověřit. Proč ne vy, vysokoškolák? Můžete nám to vysvětlit?

9 0
možnosti
Foto

R^Protože by se mu to nehodilo do krámu, Petře.;-D

3 0
možnosti
VM

Jakou Evropskou unii vlastně chceme? Za mě tedy rozpuštěnou.

1 3
možnosti
JF

On je pan doktor poměrně mladý, takže si nemůže pamatovat, že Národní výbory neevidovaly chov nejen prasat, tedy vepřů, ale i slepic a kačen na dvorkcích. Měl by se, Der gutte Junge, dříve než bude pouštět do mediálu fake news, trochu poptat u pamětníků ... ;-)

6 0
možnosti
MS

Příznivci by pro změnu měli podpořit zamítnutí kasační stížnosti na závěr městského soudu, aby se také mohli zaradovat, že další pokutu Mynář nedostane.

Ve světle současného hradního osazenstva beru povinné hlášení prasat jako pochopitelné.

5 0
možnosti
Foto

No ty prasata se hlásí podle vyhlášky z roku 2004, která doplňovala plemenářský zákon z roku 2000. Tedy z doby kdy jsme v EU ani nebyli. V roce 2019 se to jen sjednotilo dle předpisů EU.

Registrace prasat prostě nemá s EU nic společného je to nutné z hlediska šíření nemocí. Mimo prasat se registrují i další velká hospodářská zvířata a to již delší dobu.

9 1
možnosti
Foto

Pominu to, že ta evidence se sleduje a padají za to pokuty.

Absurdní je pak srovnávat chov pro domácí porážku, tedy pro vlastní potřebu chovatele a zabijačku pro veřejnost, která podléhá veterinární kontrole. Tam byl problém nejen "nelegální" prase, ale i porušení veterinárních předpisů

2 0
možnosti
Foto

Milý pane autore, celý problém vaši ubohé ironie je to, že vy se k tomu praseti (moci) servilně lísáte. Oponovat vaši trapnosti je nedůstojné.

Nechápu, že lidé zjevně inteligentní (mám tímto na mysli autora tohoto blogu, či nejbližší tomuto paní Lipovskou) se tak klání moci. Asi dostali hodně inteligence a málo sebeúcty.

11 7
možnosti
JB

J74i57r17i 20B28o80r

8. 6. 2020 18:58

Já bych to neviděl jestli chceme EU nebo ne.Spíš jestli chceme "prasata" nebo ne.

7 0
možnosti
TL

81423

Souhlas. Pouze, pokud moje implikace je správná, jedná se o animální personifikaci a v tom případě je mi obecně pašíků líto. Ona "prasata" jsou totiž

spíše zločinci...

1 0
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik