Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

teda nevím, ale od letitého politika bych očekával, že ví, že stát žádné své peníze nemá. tedy by došlo jen k přelití peněz od daňový poplatníků těm obcím a městům, které mají to štěstí že stát na jejich katastru něco vlastní.

0 0
možnosti
Foto

Já tomu nerozumím, osvobození přece není paušální, protože platí pouze za určitých podmínek.

0 0
možnosti
PB

P20e60t35r 34B82u66r68i15a51n

15. 9. 2020 17:06

On je stát vůbec v tomhle výborný pašák. Např. paní Valachová (ČSSD), Konečná (KSČM) a pan Výborný (KDU-ČSL) plamenně bojují proti tzv. lichvářům, což jsou legální věřitelé s tím, že mají šmejdsky nastavené postihy za nesplácení. Přitom tyto postihy jim vymezuje zákon o spotřebním úvěru, který tito tři experti vehementně protlačili v platnost a případné postihy jsou v něm ze zákona notně osekané.

Ovšem jiná situace nastává, pokud někdo dluží státu. Třeba z nepodařeného rozjezdu podnikání, tedy takříkajíc neúmyslně a peníze na horentní splátky momentálně opravdu nemá. Nastupuje odíračka ve stylu Alibaba and company. Exekučním titulem se stává rovnou a bez diskuze státní pohledávka. Penále + úroky z úroků jsou v maximální možné výši částek běžně obvyklých a zpravidla převyšují i postihy od oněch zlých lichvářů. Plus k tomu nadstandardní exekuční pravomoci jako je zablokování účtu manželky, manžela, družky, druha.

4 0
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1283x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik