Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Vážím si Vaší práce, pane doktore, ale chybí mi dotažení do konce - tedy trestní stíhání všech osob, které jednaly a jednají protiústavně, tak jak tomu bývá i v ostatních případech porušování Ústavy, a to kýmkoli.

2 1
možnosti
PC

+ zbavení veškerých funkci těchto zločinců.

1 1
možnosti
VV

Zakonodarci kdysi nemohli predpokladat, ze nejakej virus bude ohrozovat obcany a vlada musela jednat rychle.

Ovsem predpokladat, ze na hrade usedne nemocny a zmateny muz po zkusenostech z minulosti meli. A je vasi chybou, ze dodnes jste tu chybu vy, odbornici neodstranili.

0 5
možnosti
JR

Promiňte, pane Vokoune - co si pícháte?

0 0
možnosti
VB

Švýcarsko velmi šetřilo s nepříjemnými zásahy do práv lidí, vystačilo si s krátkými měkkými lockdowny, jen výjimečně roušky (i látkové) v MHD, někdy ve školách od 12 let, covid - pas pojalo jen jako začlenění do cestování v EU, výjimečně zvolilo v hospodách sběr kontakt. dat (ale neblokovalo vstup covid - pasem), ovšem za upravených podmínek, kdy po 14 dnech výmaz dat apod. Švédsko se takřka obešlo bez roušek (jen v silně horší situaci v MHD apod.), stejně tak neobtěžovalo občany covid - pasem. I Norsko pojalo covid - pas spíš jen pro cestování. Ale občané takovýchto zemí víc "skousnou" nějaký ten nepříjemný detail, pokud u vlády i opozice převažují pozitivní postoje - nezatěžovat občany nadbytečně. Norsko a Dánsko zrušily dvě vakcíny, u nichž bylo více závaž. nežádoucích účinků, za tento státní akt ochrany občanů při očkování si občané spíš pak nechají líbit některá omezení života (např. Dánové se možná víc rádi testují). Jsou to země, které mj. pilně pracují na ověřování imunity po prodělání covid-19.

3 1
možnosti

Bojovat můžete jako lvi, ale do Poslanecké sněmovny se stejně nedostanete.:-)

1 3
možnosti
VB

V ČR jsou neočkovaní (i když jsou např. již z nemoci uzdravení, ale obtěžují je fronty na test) diskriminováni mj. i vyloučením z různých kultur. akcí nebo i z možnosti účastnit se schůze SVJ či bytového družstva (např. unavení senioři a imobilní těžko půjdou shánět test). Rakousko a SRN (v některých spolk. zemích, ale neověřila jsem všechny, mívají i rozdíl. podmínky) sice taky teď chtěly covid - pas pro vnitřní prostory restaurací, ale umožnily více kultury aj. i pro neočkované, bez covid - pasu. Např. Rakousko nyní umožňuje setkávání lidí do 100 osob bez covid - pasu. A uznává imunitu po covidu i těm, kdo ho měli dřív než v posled. 6 měsících. Berlín nechtěl covid - pas na venkovních zahrádkách restaurací. U nás bez potvrzení neumožňují ani návštěvu hradu, přitom lze regulovat počet vstupujících s odstupy a respirátorem (západ. země často měly jen roušky, a to jen někdy, nyní je víc ruší). Je to nepřiměřené, nadbytečné. Venku i uvnitř lze pořadatele zavázat jen tím, že počet návštěvníků bude omezený a s rozestupy, není třeba prolamovat se do dat o zdraví občanů.

2 0
možnosti
VB

Tak toho si cením, jak vaší iniciativy, tak rozhodnutí soudců. Ke konci května bylo zjevné, že nákaza polevuje, ubývalo hospitalizací i úmrtí. Stát nemůže občany vydírat tím, že jim znemožňuje normál. život kvůli tomu, aby je donutil k "dobrovolnému" očkování. MZ ČR si neuvědomuje, že existují lidé, kteří se ze zdravot. důvodů očkovat nemohou? A mají kvůli covid - pasu stát neustále hodinové fronty na test pochybné spolehlivosti? Účinnost vakcín je jakž takž prověřena 6 měsíců (s určitým podílem očkovaných, kteří dostali covid-19 po vakcinaci), ale jak v ČR, tak v mnoha západ. zemích už mnoho výzkum. studií potvrdilo dlouhodobou a spolehlivou imunitu po prodělání nemoci: přes 12 měsíců trvající imunita uzdravených. Západ. země korektně ověřují skutečný podíl již uzdravených v populaci, protože podle toho pak lze smysluplně plánovat očkování (s vyšším podílem uzdravených není třeba s očkováním pospíchat), v SRN, Švédsku aj. se ukazuje nejméně 20 - 30 % již uzdravené populace, což se započítává do kolektivní imunity.

1 1
možnosti
JA

Mám dotaz pane doktore, navštívil jsem v Brně na Kraví hoře venkovní divadlo. U vstupu po mně organozátoři požadovali potvrzení o očkování, negativní test, potvrzení o prodělání kovidu, nebo čestné prohlášení. To je v pořádku?

0 0
možnosti
Foto

Když to někdo chce, tak tam nechoďte. Jde mi o ty hospodské a jiné organizátory akcí, kteří to požadovat nechtějí, aby je k tomu ministerstvo nenutilo. S pozdravem

0 0
možnosti
Foto

Nezákonné však v žádném případě neznamená, že všechna ta opatření byla zbytečná či nerozumná. Nezákonné znamená, že na podobné zákroky se zatím nestvořil zákon.

4 2
možnosti
PV

P73a88v55e62l 86V49é78b19r

3. 7. 2021 9:14

Aha, takže když já někoho okradu (nebo zabiji) znamená z právního hlediska pouze to, že na podobné jednání nebyl zatím stvořen zákon, já se ničeho špatného nedopustil a je třeba vyčkat na vytvoření zákona.

2 1
možnosti
VD

Ještě by bylo super, kdyby soudy byly schopné zasáhnout včas - tedy v momentě, kdy se tahle nezákonná opatření vyhlásí a platí. Zatím vždy rozhodly s křížkem po funuse, kdy už původní opatření byla neplatná. Uznávám, že i to je dobré, alespoň jako precedens, ale prakticky nic moc. A jak je vidět, Vojtěch už zase chce po hospodských kontrolovat hosty - takže precedens asi moc odstrašující není.

2 1
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1283x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik