Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J44a72n 68R17á27ž

6. 7. 2021 12:52

Morava měla v utváření podoby našeho státu obdobnou (nikoliv stejnou) úlohu, jako mělo Skotsko při utváření podoby Velké Británie.

Angličané neudělali stejnou hloupost jako čeští politici a nezrušili v Británii zemské zřízení. Dnes je díky tomu snaha Skotů na posílení autonomie Skotska realitou a pokusy obnovit zemskou samosprávu Moravy a Slezska jen folklórem.

Mimochodem: V Británii by si nikdo nedovolil udělat hloupost tím, že by se urval kus Skotska a přidal se k historickému území Anglie, jako to udělali nejprve komunista Novotný v roce 1960 a pak "oposmluvní" pravoleví spojenci Zeman a Klaus v roce 2000 s kusem Moravy.

0 0
možnosti
Foto

Myslím si, že Moravané by měli mít svůj vlastní stát. Čím menší celek, tím méně si vládci dovolí uzurpovat své občany.

0 0
možnosti
JS

Vám asi nestačí poučení ze Španělska.

0 0
možnosti
Foto

Zneužívání světců pro politikuRv

0 0
možnosti
JS

Domnívám se, že každý světec je současně i politik.

0 0
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik