Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Perfektní text znalce práva. Normálního člověka musí napadnout otázka, proč stát nechce nést odpovědnost za škody - asi proto, že nikdo z vlády by za kvalitu používaných vakcín ruku do ohně nedal. TSS má hlasy jisté - výsledky ankety posledního čísla Reflexu to dokazují. Voličům jasně chybí pravicová, konzervativní strana!!

3 1
možnosti
VB

Např. ve vakcinologické společnosti či mezi epidemiology, virology aj., kteří mají radit vládě, musejí být výlučně jen jedinci bez střetu zájmů, bez účasti na byznysu kolem vakcín, testů, laboratoří atd. A to v ČR zajištěno není.

0 0
možnosti
ZZ

Otázkou je, ve kterém státě tomu je jinak.

;-D

2 0
možnosti
VB

Bohužel, máte opět pravdu. Testování bezpříznakových osob bez důvodného podezření, že se někdo setkal s nakaženým, a bez ověření případu lékařem vytkl vídeňský správní soud rakouské vládě, stejně proti němu vystoupil i německý Institut R. Kocha (někteří politici ho poslechli, jiní ne, ale zvolili jen testování rizikovějších profesí, nikoli celého národa). Švýcarsko a Švédsko nikdy nezvolily povinné testování bezpříznakových, nyní dávají pozor jen na nejrizikovější třetí země. Německo nyní zvolilo cestu, že nebudou vycházet z přírůstků nově infikovaných, když pacienti v nemocnicích ubývají, ale že budou sledovat počet hospitalizací, jedině při jeho růstu by ev. zvolilo některá opatření. Nyní stačí v zásadě jen odstupy mezi lidmi a hygiena. Chránit zranitelnější např. rouškou při setkání. Ty rozumnější západ. země, které více vnímají rizikovost vakcín, se do očkování dětí nehrnou, např. německá komise pro očkování STIKO ho nedoporučila šmahem pro všechny nezletilé od 12 let a zveřejnila nežádoucí účinky. Cokoli stát nařídí, pak musí zajistit úhradu z veřej. peněz (nebo náklady přisoudit např. zaměstnavatelům). Ale je tu otázka legitimnosti různých nařízení: např. vyžadovat covid - pas, bránit občanům v normálním životě při minimálním dopadu momentál. přírůstků infikovaných (30 pacientů v nemocnicích), není ospravedlnitelným zásahem do základ. práv občanů.

3 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

7 0
možnosti
Foto

Snaha vydělat těm správným lidem za každou cenu z toho čouhá, jak sláma z bot. Co se zjistí testováním? Když pomineme, že testy jsou nespolehlivé a možná v řadě případů i falešné, maximálně tak nakažení/nenakažení ve chvíli, kdy se člověk otestuje, což už ale za pět minut nemusí platit.

Jediným spolehlivým ukazatelem je test na množství protilátek, buď je člověk má, nebo nemá, ale pokud má, minimálně 3-6 měsíců si ho establishment nemusí všímat, protože tento stav nelze dál vylepšit, tento člověk není nebezpečný svému okolí a zároveň může být očkování kontraproduktivní.

Pokud protilátky nemá a nemá ani zdravotní důvod proč očkování odmítá, pak se ho mohou pokusit přesvědčit.

Testy se už vážně přežily a Judr. Vojtěchovi by to už měl konečně někdo říct.

4 0
možnosti
ZZ

Proto je už nechce bezplatně dělat.

;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik