Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M35i91l64a93n 92K65e70s27l

29. 5. 2021 22:07

Je to pravda odvěká,že když nejde o život jde o ono.Když jde o záchranu života tak by se nemělo dívat na nějaký ten právní přešlap.Jsem kmet.Byl jsem s covidem ve špitále.Vedle mne jeden člověk ma covid umřel a druhý se začal dusit.Bylo to hrozné.Kdo něco takového prožije je ochoten svěřit své uzdravení třeba satanovi kříženým s Babinským.Nejsem právník.Nevím,co znamená termín "v dobré víře".Ministerstvo však o tom,za co je nyní popotahováno rozhodlo v dobré víře,že zabrání šířření nákazy,která způsobuje i smrt.

0 0
možnosti
JS

Víte co mě nejvíc baví? Právníci zpracují zákon, právníci ministerstva vydají nějaké nařízení, právníci rozhodnou, že je proti ústavní. Žádný z těchto právníků za nic neodpovídá. To je kouzlo?

1 0
možnosti
MK

M42i22l83a22n 42K66e52s71l

29. 5. 2021 22:12

Holt nějací právníci jsou blbci,ale kteří?Škody by měli hradit ti blbí.Kdo však rozhodne,kteří to jsou.

0 0
možnosti
VB

Mně ty perličky MZ ČR unikly, ale slyšela jsem, že na povolené diskotéce se nesmí zpívat a v tančírně zase tančit. To Švýcaři jsou na tom líp: např. v kostele smějí zpívat s rouškou (živě si představuju ten zvuk). "Výborně" to řešili i ve Francii: povolili pro otestované koncert při zrušení rozestupů mezi nimi, což je pro lidi zbytečně dražší (rozestupy jsou zdarma) a hlavně zdravotně rizikovější (žádný test nemá bezchybnou spolehlivost, odstupy by byly zdravotně jistější). Globální pandemie přinesla i globální zhloupnutí.

0 0
možnosti
VB

To bychom museli mít kvalitu zákonů k činnosti státní správy či veřejnoprávních institucí západních zemí, ale i u nás existuje pojem "regres" (obávám se, že ho uplatňujeme jen u obyčejných občanů, od nichž vymáháme náhradu škody). V západ. zemích jsem se setkala s povinností vymáhat náhradu škody způsobené konkrétním úředníkem (vč. např. finanční odpovědnosti členů orgánů zdravotních pojišťoven), resp. nejdřív zaplatí poškozeným osobám instituce (např. z jejího pojištění na škody), pak se vymáhá náhrada škody od konkrétního viníka v instituci - a to už by měl platit on z vlastního výdělku. U nás samozřejmě platí daňoví poplatníci, takže zlovolné politiky a úředníky to nepálí.

0 0
možnosti
JS

Obávám se, že se mýlíte. Není žádný velký rozdíl mezi pojetím a uplatňování práva u nás a v západních zemích.

0 0
možnosti
Foto

Jenže "požadavky na náhradu škody způsobenou jeho nezákonnými mimořádnými opatřeními" zaplatíme my všichni z našich daní. Ministerstvo si nevydělává.

1 0
možnosti
AN

Na co tu vládu vůbec máme, stačí v pandemii justice, která sice křičí o lidských právech, ale právo na život a zdraví ji skrz mamon některých uniká.

2 7
možnosti
ZH

O vaše právo na zdraví se starejte především vy sám, a nepokoušejte se šikanovat kvůli vašemu strachu všechny ostatní.

Jinými slovy - úřad NESMÍ překračovat zákon jen proto, že vám by se to třeba líbilo.

7 1
možnosti
LH

A stížnosti senátoru jsou co?

0 1
možnosti
Foto

Senátoři mohou podat návrh na zrušení zákona nebo podzákonného předpisu jako skupina jednotlivců. Nemůže jej podat Senát jako státní orgán.

1 0
možnosti
Foto

I94v32o 17C33i40l34i58c12h

28. 5. 2021 17:51

Takže ani s opětovným návratem právníka na post ministra zdravotnictví se tam právní vědomí příliš nezlepšilo. Ostatně ten zákaz tance na povolených diskotékách je taky dobrá perlička.

5 2
možnosti
ZH

Vy byste chtěl na diskotéce tancovat??? Zvrhlíku!!!!!!!!

2 0
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik