Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zaměstnavatel má právo udělat si vlastní provozní řád, který reflektuje doporučení ministerstva zfravotnictví či hygieny.

Má právo požadovat po svém zaměstnancui zdravotní prohlídku, jejíž součástí může být i otázka očkování.

Zaměstnavatel má prostě právo chránít své investice a to i včetně toho, že se snaží minimalizovat pravděpodobnost nákazy Covidem. Tedy nemocí, která je aktualně světově uznávanou pandemií a kvůli které byly vydány doporučení pro zaměstnavatele jak jejímu šíření bránit.

A ne zaměstnavatel nemusí dokládat ani studie ani jiné odborné náležitosti-jemu stačí to doporučení ministerstva či hygieny.

0 0
možnosti
PC

Obávám se, že už více než rok právním státem nejsme, takže moc nevěřím v úspěch podobných obran. Vždyť i MZdr. nerespektuje rozhodnutí NSS, čímž vlastně je všem zaměstnavatelům názorným "příkladem", jak v této zemi nerespektovat právo!

1 0
možnosti
PC

+ vždyť tu máme stovky případů, kdy svobodně smýšlející lidé (v tomto případě ti, kteří se nechtějí očkovat proti C19) byli ze zaměstnání vyhozeni a ničeho se nedomohli!

0 0
možnosti
LP

A proč bych se měl, coby zaměstnanec, bránit testování ? Taky by se mohlo stát, že tímhle hrdinským postojem přivedu zaměstnavatele do problémů. Tak mi řekněte jediný důvod, proč by mě nemělo zajímat, že kolegové a ani zaměstnavatel nechce zbytečné nakažení s následným maroděním. Nikdo normální nechce chytat a ani přenášit infekční nemoc na své okolí.

7 2
možnosti
PC

Třeba proto, že jste zdravý a bezpříznakový, pane Petržalko.

0 0
možnosti
Foto

Chcete-li přijít o práci, řiďte se podle pana Koudelky, který zřejmě v žádném podniku nikdy nepracoval.

8 2
možnosti
VB

Perfektní rozbor, díky za něj.

2 3
možnosti
LP

no fakt boží rozbor. už se těším, jak nové poznatky aplikuji u mého zaměstnavatele.:-/

1 1
možnosti