Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J40a49k39u77b 22R16o76u46s

29. 4. 2020 0:43

Stanislav Křeček je právnickým diletantem a jeho zvolení ombudsmanem je dějinným paradoxem. Leč mohlo by být hůř. Kdyby se autor tohoto blogu stal ústavním soudcem. Takže buďme rádi, že jsme rádi.

0 0
možnosti
Foto

Pan Hrubý níže správně poukázal na to, čím se dr. Křeček prohřešil: že se tím nebude zabývat.

Ale jeho povinností je, aby se tím zabýval, pokud najde opravdu relevantní důkazy, že v dané době by mohlo jít o jisté riziko, tak prosím.

Ale též myslím, že jde jen o jeho pocit, on totiž už jako otec u porodu nejspíš nebude.

2 0
možnosti
JL

Přes 300 právníků vyzvalo ombudsmana Křečka, aby se přestal řídit osobními dojmy o právech jednotlivců a aby začal řádně plnit roli veřejného ochránce práv.

3 0
možnosti
VH

Jen drobnou poznámku: Za posledních (téměř) třicet let jsem četl nespočet právních názorů pana Křečka. Ač laik, s výraznou většinou jsem důvodně nesouhlasil. Časem se vždy ukázalo, že jsem nesouhlasil oprávněně - názory JUDr Křečka se ukázaly pouze dojmy a pojmy.

Můj závěr: Pan doktor Křeček vůbec nechápe smysl zákonů (Ústavou počínaje), je duchem kdesi hluboko v minulém století a nikdy se ombudsmanem stát neměl. To bylo zřejmé již z dob jeho působení ve funkci zástupce ombudsmanky. (Poznámka: V současnosti by jeho věk snad tu zkostnatělost omlouval. Ale před těmi třiceti roky mu bylo jen trochu přes padesát!)

Závěr 2: Poslanci koalice (tři politická uskupení) odhlasují cokoliv, souhlasí s funkcí kohokoliv, pokud jim to jejich šéfové přikáží.

7 4
možnosti
JR

J72a78n 52R89á61ž

16. 4. 2020 12:16

Jestli považujete přítomnost otce u porodu za jedno ze základních lidských práv, které je pod ústavní ochranou i v době zdravotní krize situace ve státě a je tak v kompetenci ombudsmana v té věci zasáhnout, nedá se s Vámi diskutovat.

PS. Osobní sympatie,či antipatie vůči JUDr. Křečkovi nemají co dělat v hodnocení, zda údajné (!) ústavní právo na přítomnost otce u porodu, má vyšší právní ochranu, než je péče o zdraví celku v době pandemie. Já ho také rád nemám, ale v tomto sporu jsem názorově na jeho straně.

5 2
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik