Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Host8

25. 6. 2012 10:25
Není to pravda

Podniky umožnily zasměstnancům koupit si legálně zboží či materiál za nákladavou cenu a u řady podniků byly zřízeny dílny, ve kterých si lidé mohli udělat řadu věcí za symbolický poplatek, který kryl náklady na elektřinu. Tak si zruční kovoobráběči mohli svařit ploty, branky, zábradlí aj.

Silně stíhané byly machinace - a to dostávali 8-10 let.

0 0
možnosti
K

kaktusak

24. 6. 2012 14:39
Kradl jste možná vy

a vaši známí, měli jsme po vás jít důrazněji, ale to by zas na Svobodné Evropě bylo řečí o porušování lidských práv...

0 0
možnosti
B

bofums

24. 6. 2012 15:04
Re: Kradl jste možná vy

Kaktusaku- a kolik jste v tom vašem pionýrském oddílu nahlásili škůdců? Jen se ptám, protože

pokud jste nad  lumpárnami zavírali  oči, patříte za mříže dodatečně i Vy. Pak že měl socialismus

přejít plynule do komunismu, když tady žili takoví  elementi;-D;-D!!

1 0
možnosti
JN

Wrunx

24. 6. 2012 13:24
Za minulého

režimu se možná jak říkáte kradlo, ale posledních 20 let se provádí totální ekonomická likvidace téhle republiky ve jménu malé skupiny politicky organizovaných grázlů, podplácených domácí (a hlavně zahraniční) finanční sférou. To je dost podstatný rozdíl. K horšímu, abych upřesnil.

3 0
možnosti
K

kOBLICH

24. 6. 2012 17:07
Re: Za minulého

Tedy na to, že: "posledních 20 let se provádí totální ekonomická likvidace téhle republiky" si její občané žijí jak prasata v žitě... 

Kdyby se nekradlo a nelikvidovalo, tak tento národ by jiste už dávno vymřel na zadušení pečenými holuby... ;-D

1 0
možnosti
PK

repanak

24. 6. 2012 11:44
Kradení a šizení je staré jako lidstvo samo, ale

tento režim na rozdíl od reálného socialismu (uzavřená ekonomika, nesměnitelnost měny, zákaz - až na výjimky - soukromého podnikání) vytvořil ideální podmínky pro odklánění, tunelování, podvody atd. Takže teď to velkokradení je opravdu extraligové, za KSČ sotva první nebo druhá liga.

2 0
možnosti
ZK

SID09

24. 6. 2012 21:08
Re: Kradení a šizení je staré jako lidstvo samo, ale

Musím souhlasit. !!!

To co autor kritizuje byl jen čajíček. Znal jsem dobře situaci několika firem za socialismu a viděl jsem, že kradli zejména dělníci, řidiči, řemeslníci ........ Bílé límečky mnoho šancí neměli a pokud jim na něco přišli, následovaly tvrdé tresty. V roce 1990 začali krást všichni a při privatizaci měli vedoucí pracovníci firem a úřadů jasně navrch. Dovolím si tvrdit, že prakticky všichni pracovníci FNM a ministerstev, kteří se podíleli na privatizačních projektech způsobili větší škodu, než všichni komunisté za 20 let. Nyní už se ve firmách nekrade a dělníci jsou za krádež okamžitě vyhazováni. Zato vláda, poslanci, senátoři, schvalovači dotací a pracovníci ministerstev způsobují beztrestně škody v takové výši, že si to ani nedovedete představit.!!!!

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe LLC

24. 6. 2012 11:12
Za komunistů se ukradlo za rok tolik

, jako dnes za jeden den R^

2 0
možnosti
GP

generál Patlay

24. 6. 2012 13:44
Re: Za komunistů se ukradlo za rok tolik

Pamatuju si jak nekdy po sametu Mladu svet otiskl reportaz o tom jak meli komunisticti papalasi chatky u Orlika. Takove male, zadny luxus tpo nebyl, ani na tehdejsi dobu, ale noviny byly jak utrzene ze retezu, co to bylo za vyzirky, ti potentati. Skoda ze to dnes nekdo nesrovna s Krejcirovou vilou, se zralokem.

1 0
možnosti
FV

Fidozasne

24. 6. 2012 11:01
A hlavně se zapomíná na jednu věc

to velkolepé rozkrádání v devadesátejch bylo jen pokračování komoksindlu, nejde jen o dnešní kandidáty na hrad, ale spousta lidí ve vedení státních podniků si nakoupila za odpisový hodnoty nový stroje a vybavení s kterým rozjela podnikání ve velkým. Ta nostalgie po nich pramení nejspíš z toho, že nemohli svůj majetek před listopadem dávat tak okatě na odiv, jako dnešní mocenská klaka, a taky z toho že tzv. normální člověk už si tak snadno nenakrade...

1 0
možnosti
PH

modrénebe

24. 6. 2012 10:54
Vážení, kradlo se stejně

ve velkém a co bylo horší i v mezistátním měřítku (RVHP) a to si málokdo uvědomuje. Ví to jen ten, který v tom pracoval a po převratu se stali milionáři.

1 0
možnosti
PH

petrph

24. 6. 2012 10:43
ale ono se skutečně kradlo míň

Jednak se toho tolik ani ukrást nedalo (skutečně leda pár těch fošen nebo pytlík hřebíků pod bundou),druhak pak co s tím -nedalo se to někam schovat "do daňových rájů". Když už si  tedy někdo  "odklonil" nějaké cihly nebo trubky na stavbu své haciendy, tak se ho pak mohli soudruzi mohli při kolaudaci (nebo kdykoliv pak  zeptat kde to vzal .Možnost nákupu takového materiálu byla skutečně omezená, a jistě na ten prodej dostal u státní organizace příslušný  paragon... Nemluvě o penězích. Kolik si ten dotyčný poctivě vydělal třeba za posledních 10 let se dalo dohledat v účetní evidenci na pětník. Takže, s luxusní vilou nebo autem vyčníval jako maják, a čekal kdy o něj příslušné orgány projeví zájem, udělají hloubkovou kontrolu na jeho pracovišti či jinde-a půjde do tepláků

2 0
možnosti

Ottis300

24. 6. 2012 15:23
Re: ale ono se skutečně kradlo míň

Ale co to povídáte, dělal jsem u PSO1 a kradly se celá auta materiálu.

0 0
možnosti
FV

Fidozasne

24. 6. 2012 10:37
Jen bych to komo úsloví jemně opravil

Kdo nekrade denně alespoň hodinu,

okrádá sebe a svou rodinu...

Dnešní "elitu" je třeba vymést, ale vracet se sem, to opravdu ne...

1 0
možnosti
VS

Astaroth

24. 6. 2012 11:48
Re: Jen bych to komo úsloví jemně opravil

A jak jinak chces vymest dnesni elitu, nez tim, ze povstanou lidovi komisari, jako napr. Sverdlov?

0 0
možnosti