Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Inu, podivná mluva politiků, nepravdy, překrucování a lži, s tím se setkal každý. Stejně tak jejich vzájemné prolínání a také obviňování. To, že lhář obviňuje jiného ze lži, to také není nic nového.

A tento blog je podle mne něco podobného. Postavit kritiku na názorech podivné "Společnosti pro obranu svobody projevu" a na výsledcích průzkumu, který zadala SANEPu, který však není členem SIMAR a jedná se tedy nekontrolovanou firmu, to je velmi podivné a pochybné. Blog na této bázi je sám tudíž podivný, pochybný a ač se snaží tvářit seriózně a objektivně, logicky takovým není a být nemůže.

0 0
možnosti
ZH

Jeden Čech z Heidelbergu (SRN), čtenář, včera soukromě ocenil většinu zdejších diskusních příspěvků; souhlasím s ním a děkuji diskutujícím. Pochválení zavazuje, věcná kritika pomáhá; nevěcnost je štěkot.

Sine ira et studio (Tacitus: Letopisy) je moudrá zásada, již diskusně vyjádřila např. p. Šumová a mají ji na myslí další pisatelé.

Jakýmikoliv komentáři nemůže žádný člověk pověst politiků zhoršovat, než oni sami svým nekonečným žvaněním místo užitečného konání.

Jsem svobodný člověk a k citacím budu užívat takovou autoritu, kterou uznávám, např. F. Koukolíka. Pan Kněžínek o tom, koho smím/nesmím citovat (zatím) ještě nerozhoduje.

0 0
možnosti

Skvěle napsáno, díky !

1 0
možnosti
RK

Koukolíka byste si brát do úst neměl. Jsem si jistý, že i on by vám vyčinil. Ale zajímal by mě váš názor na minulou vládu.

0 3
možnosti
JM

Já myslím že to všechno většina z nás tak nějak ví nebo alespoň cítí. Ale je dobře pokud to někdo občas shrne a ukáže to bez sukně tak jak to je...

5 1
možnosti
Foto

J32a67n 61Š69i30k

3. 5. 2023 12:59

Netvrdím, že politici nebo média nežvaní, ba naopak. Problém je, že když se to vypichuje v obdobném stylu, jako je Váš článek, tak mnoho čtenářů získá pocit, že z toho automaticky vyplývá, že ostatní lid žvanivý není. O tom si však dovolím s úspěchem pochybovat, stačí když si člověk přečte místní blogy a diskuze. Až na naprosté výjimky je to většinou žvanění v úplně stejném stylu, jako melou politici. V těchto geniálních rozborech se o politicích mluví jako o nějaké podřadné rase. Jenže politici jsou jen reprezentativním vzorkem společnosti a odrazem svých voličů. Nic víc, ale ani nic míň. Hezký den

2 0
možnosti
JR

J26a48n 26R33á40ž

3. 5. 2023 13:36

Jestliže přistoupím na tvrzení, že naše současná vláda je reprezentativním odrazem svých voličů , tak o cca 42% z nich, co volili strany tvořící vládu, nemám moc dobré mínění.

6 1
možnosti
Foto

Inteligentní karma, i když vaše názory nejsou kompatibilní s mainstreamem a to je dobře.

7 1
možnosti
VF

Dobrý den. Skvěle popsaná realita. Na téma žvanivé lhaní a lživé žvanění, stejně tak jako na egomanické a pychopatické expozice zde vládnoucích loutek by se daly sepisovat litanie bez konce. Ekonomická a politická realita je plně poplatná a zcela signifikantní pro území neokoloniální závislé gubernie ovládané klany satrapů, vzájemně se řezajících o mocenské pozice a z nich plynoucích výhod a zisků. Rozvrat státní správy a všech resortů výroby i terciární sféry trvale pokračuje. Individuální obrana proti stresu a náporu mediokracie a politické žumpy je ponejvíc závislá na schopnosti se odpojit a rezignovat do únikových aktivit. V pasivní rezistenci přežívaly generace celých dvacet let ruské okupace a přes veškerou depresi se narodila silná generace tzv. husákových dětí. V současnosti však existenční marasmus povede nejspíš ke zvýšené emigraci zbohatlíků napasených na zločinných privatizacích a restitucích a vzniku chudinských slumů v městských aglomeracích.

4 1
možnosti
Foto

Stačí každou neděli na ČT24 sledovat Otázky Václava Moravce. Tam se žvaní o 106. Vždyť kolik se tam toho všeho jenom nažvanil Babiš a kde to všechno to jeho žvanění dneska je?? Přesné místo, kde to je, je zde nezveřejnitelné.

1 1
možnosti
LH

Babiš chodil do otázek?

1 0
možnosti

Věcný a nezaujatý rozbor současné doby. Zdravím a děkuji.

10 1
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 854x
Kdo mi může říci, kdo jsem? (William Shakespeare)

Pokračování blogů: Zdeněk Hosman – literární kovárna (litterator.cz)

Seznam rubrik