Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BD

Béda47

22. 12. 2010 21:33
to je ono

 Máte samozřejmě úplnou pravdu.

Tady se nám navíc nehezky lže. Dopadající sluneční paprsky  jsou absolutně největší zdroj energie na celém světě. I ten vítr má původ ze sluneční energie. A vlastně veškeré fosilní zdroje jsou jen přeměněná energie slunce.

A trochu vážněji.

Dnešní regulační systémy již dokáží správně začlenit jakoukoliv vyrobenou energii v kteroukoliv denní dobu.Během několika let klesne cena solárních článku natolik, že budou hravě konkurovat dodavatelům konvenční elektrické energie. Nové zdroje světla na bázi LED jsou již natolik efektivní, že se vyplatí již při současných cenách akumulátorů a měničů investovat do těchto zařízení.

A zatím není( a dlouho nebude) v dodávce energií žádné konkurenční prostředí. paběrkují.Hlavní fixní poplatky ( podvodně vypočítané a schválené) inkasuje stejně jen ČEZ a RWE. A to započítávání daní ekologických a solárních ne vrub spotřebitelů je do nebe volající podvod !!!!! Stejně tak poplatky ze rezervaci příkonu a podobné pitomosti.

0 0
možnosti
A

Amoniak

22. 12. 2010 21:47
Re: to je ono

-> Dnešní regulační systémy ani jakékoli systémy budoucnosti z principu nemohou "začlenit jakoukoli vyrobenou energii". Suma výroby se musí rovnat sumě spotřeby - a nějaká přečerpávací elektrárna to zas až tak zásadně nezmění. Dokud tedy někdo nevymyslí extrémně levný systém akumulace (a to rozhodně není ukládání do akumulátorů) tak je nutné dodávat jen tolik co se spotřebuje.

-> Dokud bude energie dodávána z FVE náhodně (a my zatím slunečnímu svitu neporučíme) tak jde o produkt o který není zájem, nikdo to nekoupí.

-> Kdo jiný by měl platit ekošvindlové daně? Nikdo jiný k placení než konečný spotřebitel tu není ...

-> Když nechápete význam rezervovaného příkonu tak si ho snižte. Stačí "zmenšit" hlavní jistič na 10A a máte to za pár šupů.  

0 0
možnosti
MT

.MichaL

22. 12. 2010 15:41
Nevím...

...jak moc je to myšlené vážně, nebo jak je to promyšlené, ale z voleje mě napadá pár zásadních technických háčků: Použitelné jen pro silnice ve směru východ-západ, s nějakou rozumnou odchylkou. Natočení panelu od ideálního směru na jih nezpůsobuje vysloveně dramatické ztráty, ale při počítání návratnosti jsou to důležitá procenta. Pokud je podél silnice zároveň stromořadí, nemá to smysl. Jeden zastíněný panel není jeden panel který nevyrábí, ale celá skupina propojených panelů, které nevyrábí. Jeden panel stojí dost peněz, dá se snadno ukrást a zničit. Neoplocenou elektrárnu nikdo nepojistí. A na závěr vyvedení výkonu do distribuční sítě, které je rovněž limitující pro návrh FV elektráren. Vyvedení je prostě nutné, protože nelze počítat s tím že všechno spotřebujeme přímo na poli. Suma sumárum, nic proti myšlence, ale rentabilita půjde do háje - budeme mít luxusní větrolamy, které moc elektriky nevyrobí. Na ornici už nemám místo, ale ono se jí nic zlého pod těmi elektrárnami neděje.

0 0
možnosti
M

martin5.3

22. 12. 2010 15:27
Po přečtení dizkuze

Klasika - neznalost by omlouvala, ale nedomýšlení už ne. Nedávno mi vyprávěl známý, ředitel lesni společnosti, že za ním přišli "zelení" se skvělým nápadem.

V přilehlém asi 3tis městečku by chtěli udělat společnou teplárnu na BIOMASU. Tedy vše bude úžasně levné a ekologické. Jen spočítali, že té BIOMASY budou potřebovat asi deset kamionů denně a přes zimu asi ještě více. Jaké bylo jejich překvapení, když jim bylo oznámeno, že ten "odpad" stojí asi 350-550Kč za tunu a aby byla možnost takové množství odpadu denně vyrobit, musel by se odpad dělat ze stromů, co odpad nejsou... Takové detaily jako kde odpad skladovat, jak to ty kamiony budou z lesa odvážet (ne fakt tam nejsou asfaltky) je vůbec nenapadli a nepřemýšleli nad tím. A to byl ještě zajímavý fakt, že ti kdo se odpojili od plynové teplárny s kogenerací a mají vlastní malé kotelny v paneláku, mají asi o třetinu nižší náklady na topení, takže město vydalo stopstav na povolování nových plynových kotelen.

0 0
možnosti
ML

marlow

22. 12. 2010 15:48
Re: Po přečtení dizkuze

Smutna realita dnesnich dni. Snad bude lepe :-)

0 0
možnosti
R

raks

22. 12. 2010 15:21
vono už se to dneska ví

a taky řeší. Máme moc úředníků. Co úředník, to skvělý nápad.

Ještě že se ne všechny ty  úžasné podaří realizovat. To, co musíme povinně naplňovat, bohatě stačí. Udělejte si doma panel s vrtulkou. Potom napište, jak to dopadlo. Všichni se těšíme. A nezapomeňte  patentovat ! Ještě Vám to někdo ukradne (to sotva...):-/

0 0
možnosti
ML

marlow

22. 12. 2010 14:38
hm

Proc si lide mysli ze problem se vyresi penezi? Mame problem? Najmeme urednika. Urednik si nevi redy? Zaplatime mu odborne poradce. Odborni poradci si nevi rady? Najmeme jich vic. Porad nic? Dame jim vic penez....

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 857x
masér, stavitel a příležitostný umělec

Seznam rubrik