Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GMX

Glock Mark XIII

19. 1. 2011 16:32
Nedávno jeden redaktor HN napsal komentář k veřejný zakázkám

V diskusi pod článkem jsem položil otázku, nak terou nikdo neodpověděl, tak ji položím autorovi a případným diskutujícím:

"Má být cena jediným hodnotícím kritériem pro výběr?" Uvažte, že se nepoptávají jen stavby, auta, kopírky, ... ale taky služby, např. právní poradenství. Jak postupovat při výběru právní firmy, která by nějakému úřadu zajišťovala poradenství? Je přímá úměra mezi nižší cenou a lepšími právními radami? Nebo je ta vazba nepřímo úměrná? Nebo je tam nějaká úměra vůbec? ;-)

0 0
možnosti
ZH

bloger reaguje

19. 1. 2011 17:15
Re: Nedávno jeden redaktor HN napsal komentář k veřejný zakázkám

autor reaguje:)

není to jedna otázka, ale otázek mnoho. přímá úměra mezi cenou a výkonem není, ale lze zahrnout více kritérií při vypisování zadávacího řízení sestavovaného "izolovanou" komisí. ani to ale nezajistí, že právní poradenství bude mít nízkou hodinovou sazbu, ale bude trvat déle než dražší, takže by se dalo říci, že místo přímé úměry existuje u právních firem rovnítko;-)

(někdo umí vyfoukat džbán ze skla za půl hodiny a jiný bude stejný džbán foukat hodiny 2, ikdyž bude o půlku levnější ten druhý, tak vyjde jeho džbán dráž, že)

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIII

19. 1. 2011 16:27
komisi izolovat

... do mrazáku ... a na furt. ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 857x
masér, stavitel a příležitostný umělec

Seznam rubrik