Zrůda schvalující smrt nevinných byla obviněna

Policie obvinila prvního člověka za schvalování terorismu v Christchurchu na Novém Zélandu. Terorista zde v mešitě zabil přes padesát nevinných lidí, kteří se provinili jen tím, že byli v nesprávný čas na nesprávném místě.

Nic není odpornějšího než terorismus, kdy fanatici chtějící upoutat pozornost médií zabíjejí nevinné lidi. To bez ohledu na to o jaké fanatiky jde a jaké mají cíle.Teroristické akce jsou ještě víc odpornější, když mezi obětmi jsou i děti.

Kdo může něco takového schvalovat? Jen lidská zrůda. Proto jsem tento výraz použil k pojmenování těch, kteří tento zločin schvalují nebo jsou jím nadšeni. Nyní se bude třicet takových českých internetových zrůd zodpovídat za svá slova před zákonem.

"Tomu se říká statečnost" - "Nebyli to teroristé, ale hrdinové" - "Příjemné páteční zprávy" - " Málo mrtvých..."

To jsou některé komentáře, které ted bude řešit policie. Zkusím se zeptat lidí - nelidí, kteří to napsali. Co je statečného a hrdinského na vraždění nevinných lidí včetně žen a dětí....? To opravdu někdo zažívá při něčem takovém příjemné pocity, nebo ještě vyjadřuje nespokojenost ,že mrtvých je málo? Opravdu si při psaní takových žvástů nepřipadáte jako úchylové?

Co to může být za lidí ,kteří sepisují něco takového? Bohužel v českém virtuálním prostoru nic nového. Frustráti a uchylové nyní si hrající  na vlastence čí rovnou na zachránce národa. Jen další a další verze hlupáků kráčejících ve stopách prvního odsouzeného teroristy, dědy okamurovce Baldy. Jen místo motorovou pilou se pilně ohánějí nad klávesnicí.

Uvědomují si tito samozvaní zachránci našich hodnot či přímo křesťanských hodnot, že to jsou  oni sami kdo na tyto hodnoty utočí a jsou pro ně největší nebezpečí? O jakou hodnotu v tomto případě jde? O nic menšího než je úcta k lidskému životu, jedna se základních hodnot lidské civilizace.

Pokud se zde chce někdo ohánět svobodou slova, tak jistě může. Jen si musí každý uvědomit, že za vše co napíše do veřejného prostoru nese zodpovědnost. Jako člověk morální sám před sebou, pokud je věřící tak i před Bohem ve kterého věří a v neposlední řadě před zákonem.

Těch padesát zavražděných nebyly nějaké figurky z virtuální reality. Byli to skuteční lidé z reálného světa, jejich násilná smrt byla skutečná. Stejně tak skutečné a reálné bude vyšetřování policie a soudem uložené tresty. Což bude pro mnohé virtuální "bojovníky za národ" nepochopitelné....

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Bárta | sobota 18.5.2019 8:18 | karma článku: 29,70 | přečteno: 3890x