Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J64a93n 81R77i46c48h53t12e29r

26. 8. 2013 11:13

ad "" Nacisté  se  v  roce  1933  a  komunisté  roku  1948  drželi  doslova  textu  Ústavy, nikoliv  jejího  ducha " - dovoluji si poznamenat, že např, rozhodnutí NS o "trafikách", jež bezpochyby vejde do dějin, jde rovněž proti duchu Ústavy, o čemž nejlépe svědčí i prohlášení jejích tvůrců.

Dále - pojem "ústavní zvyklosti" vymyslel Ústavní soud před cca 15-20 lety, kdy potřeboval nějak zaplnit díry ve vysvětlovaných zákonech. A 20 let staré "cosi" bych za zvyklost určitě nepovažoval. Ostatně pokud jste se někdy zabýval teorií práva, pak byste mohl vědět, že nic takového neexistuje.

Přeji hezký den a více chuti do studia faktů.

3 0
možnosti
Foto

Všechno už tu bylo. V jedné pohádce až malé dítě muselo zavolat, že císař je nahý...Do té doby všichni dvořané obdivovali svého vládce, jak je pěkně oblečen....

Naprostý souhlas s článkem i diagnosou pana presidenta.

4 0
možnosti

Komunisté se k moci nedostali žádným "pučem". Prostě v r. 1946 vyhráli drtivě volby. Jejich chybou bylo, že připustili, aby ve vládě byli i zástupci poražených stran.Když se jich pak zbavili, tak tomu protivníci začali říkat puč. Co bylo dál, je už jiná otázka...

2 1
možnosti
RH

A shodou okolností pro jistotu obsadili důležité podniky a úřady ozbrojenými jednotkami (LM).. ;-D Vy jste srandista, volby v roce 1946 nebyly rovné a mandát komunistů nebyl na 40 let..

1 0
možnosti
Foto

Mluvíte mi z duše...souhlasím. Všichni, kteří zpochybňují fakt, že komunisté i nacisté se dostali k moci zcela v souladu s tehdejší ústavou, by měli velmi pečlivě studovat historické dokumenty. A především se z historie poučit...málokdo tehdy dokázal předvídat, kam se budoucnost otočí. A z hloupých narážek na špatnou interpunkci si nic nedělejte - kdo nedokáže kritizovat obsah, snaží se hledat chyby ve formě. Bohumil Hrabal také neovládal interpunkci a jaký to byl spisovatel.....! Karma R^

3 0
možnosti
MD

Neni vice zjednodusujicich a tim hloupejsich rovnitek, nez mezi komunisty a nacisty 

a zpusobu jejich prichodu na svet.

0 0
možnosti
AJ

Pan Bárta také trpí "zemanií", bohužel nemoc je už v pokročilém stádiu! ;-D;-D

http://jdvorak.blog.idnes.cz/c/358072/Doktor-House-ma-v-diagnoze-K-S-jasno.html

2 2
možnosti
PK

Každý to má holt jinak. Vy zas evidentně trpíte zemanofilií,

5 0
možnosti
DD

Pane Bárto, tak, jako KS neunesl porážku v prezidentské volbě, tak Vy nedokážete unést, že jste jenom to, co jste.

1 9
možnosti
ZB

A kdo jste vy, že stále nechápete, že o žádné neunešení porážky nejde.

4 0
možnosti
VH

autor: pravda je relativní, zvlášť z úst vašeho knížete, srovnávat nástup nacismu v Německu se současnou českou politikou je zcela mimo mísu, pomsta zapšklého starce, který neunesl porážku

2 5
možnosti
RH

Dopouštíte se demagogie. Pokud vím, tak KS v článku přirovnával formální výklad ústavy tehdy a nyní (což srovnatelné je) a nikoli nástup nacismu s nástupem zemanismu.

6 0
možnosti
Foto

Doporučuji zkontrolovat interpunkci. Z tohoto hlediska velmi slabé.

A k faktům: Nacisté a komunisté se dostali k moci bez porušení ústavy? Jdu listovat historickými knihami, možná mi něco uniklo.

0 0
možnosti
JK

J96a28n 95K67o20l60i68á40š

26. 8. 2013 9:52

... to ano :-)

1 0
možnosti
ZH

R^ A přestaňte mi číst myšlenky!;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.