Zakázáno: Tchaj - wanu se děkovat nesmí.

Kdo nám to zakázal? Čínští soudruzi? Ne. Zakázali jsme si to sami. Aktivně a patolízalsky. Čínský velvyslanec by se zase mohl zlobit a opět vyhrožovat. Je tedy třeba stát preventivně v poslušném pozoru a už nyní poslouchat....

Slušnost už je zakázána a to přímo hlasováním českých poslanců. Před přísným zrakem čínských soudruhů "svobodně" hlasují poslanci ovládající parlamentní většinu. ANO, ČSSD, KSČM a SPD proti morálce a slušnosti. Pomoc z Tchaj - wanu nebyla sice velká, ale byla poskytnuta jako dar. Tedy zdarma. Ve slušné společnosti je dobrým zvykem slušně poděkovat. Prosté a jednoduché pravidlo.

Pomoc byla přijata a nikoliv odmítnuta. Poděkovat ovšem vláda nemůže, sama si to odhlasovala. Opravdu tragikomické, trapné a ostudné divadlo. To už jsme pod tak silným čínským vlivem, že má česká vláda strach a obavy říci oficiálně pár slušných děkovných slov ? Ukázat rovná záda na místo pokřiveného pokorně shrbeného hřbetu?

Pokud bude chtít Tchaj - wan nadále rozšiřovat své rozsáhlé investice v Česku dávající práci desetitisícům lidí, to už nikomu vadit nebude? Ty investice jsou totiž skutečné na rozdíl od našich vnucujících se nových "přátel" z komunistické Číny. Těm se budeme za prázdné sliby, vyhrožování, draze nakoupené roušky a respirátory naopak klanět a servilně skákat jak pískají...?

To už jsme na tom opravdu tak špatně....? ANO....

 

Autor: Zdeněk Bárta | čtvrtek 4.6.2020 17:43 | karma článku: 31,96 | přečteno: 662x