Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M13i50l18a88n 65K72e65s91l

27. 10. 2020 22:28

V obchodech se nacházejí nejen zákazníci,ale i prodavači.Stejně jako zdravotníci tak i zaměstnanci v obchodech jsou již na pokraji zhroucení.Někteří již ten virus mají a jsou v karanténě.Jiní sedí s dětičkami nad školními úkoly doma.Je jich nedostatek.Ti,co jsou v práci tahají s rouškou na nose škatule se zbožím.Hekají,funí,dech popadají.Předpokládám,že za stejnou odměnu jak před covidemJak jinak jim helfnout než nechat je trochu doma odpočinout.Jo a vir prý má schopnost nakazit i osm hodin po vysetí.To je jen o něco méně než doba zavření prodejny.Při otevírání prodejny by měla být tato viruprostá.Podotýkám,že nemám vůbec žádné znalosti z virologie.Jest li plácám nesmysly tak to v paměti resetujte.

0 0
možnosti
MI

JO, dobrý koment, fakt by mně zajímal videozáznam "brainstormingu" při přijímání nových vládních nařízení, to by jsme se fakt nasmáli... (anebo spíš zaplakali ...)

1 0
možnosti
Foto

Jaký brainstorming? Když, tak leda marmeládostorming. :-)

1 0
možnosti
JJ

J23a78n 42J60a71n68u24š72k96a

27. 10. 2020 13:23

tydenni cyklus je to od toho aby se sedmy den odpocivalo. Jinak je potom zbytecne delit cas na tydny

1 3
možnosti
RP

Stále se srovnáváme se státy na západ a např. v SRN jsou supermarkety v neděli zavřené a pro Němce to není žádný problém. Jen my se ze všeho hroutime.

0 2
možnosti
Foto

Kdo měl ve škole rád pravděpodobnost a statistiku? Nuda to je, má však cenné údaje. Obávám se, že velká skupina lidí chodí nakupovat jak v sobotu, tak v neděli. Pokud je tato skupina hodně velká (až budu mít čas, mohu to přesně spočítat), pak v uzavření obchodů v neděli logiku vidím. Příklad: Chodím nakupovat jak v sobotu, tak v neděli (taková Billa má akce i jen na neděli). Riziko nákazy v sobotu je 4%, riziko nákazy v neděli je taktéž 4%. Pokud v neděli zavřou, půjdu v sobotu s rizikem 6% - nikdy ne dvojnásobným oproti dřívější sobotě!! Průměrné denní procento nakažení v prvním týdnu je 4, ve druhém týdnu to je 3. To procento by se ještě snížilo, když by, teoreticky, bylo zavřeno kromě neděle i v sobotu. Laicky řečeno - čím častěji chodím, tím větší pravděpodobnost, že něco chytnu (nebo si zlomím nohu, najdu si lásku, potkám se s kamarádem atakdále).

1 0
možnosti

Po oba víkendové dny chodí nakupovat jen "šopoví" šílenci.

1 0
možnosti
Foto

Osobně by mi vůbec nevadilo mít neděli zavřeno dávno jako zcela normální věc a dobrý zvyk. Bylo by vůbec fajn, kdybychom si konečně uvédomili, že bezbřehost našich životních radostí nám vlezla zoufale na mozek. Jsem tu momentálně za bolševika a je mi to jedno. Ne. Jsem tu za srovného Němce, ktetý mnohem lépe ví, co je to povinnost a plnění a ctít si sebe jako člověka, který má neděli udélat radost sobě samému v drobném zastavení těla a především duše.

2 2
možnosti
Foto

V zastavení pochopitelně nikdo nikomu nikomu nebrání,chodit v neděli nakupovat není povinnost.Je to volba...

3 0
možnosti
JD

J76a77n 92D33o98u55š26e28k

27. 10. 2020 10:35

Tomuhle nedělnímu zákazu také nerozumím a to ani trošku. Většina opatření má hlavu a patu, tady se marně snažím nějaký smysl najít. :-/

2 0
možnosti
JN

Ohledně toho zavírání obchodů v neděli s Vámi souhlasím a také v tom nevidím logiku - nyní bude o to víc lidí do supermarketů chodit v sobotu, případně v pondělí.

Ale to se opravdu aspoň někdy nedokážete obejít od těch Vašich tradičních výlevů vůči ANO (podotýkám, že já jsem ho nevolil)? K tomu Vašemu rozhořčení v závěru blogu: "Je neskutečné co vše dnes může někomu projít a co se tady děje. Takhle se řídí stát jako soukromá firma? ANO" - jestli jste si nevšiml, tak Prymulovi to neprošlo, a to, kdo bude v čele nyní klíčového ministerstva já považuji za mnohem podstatnější než to, kdo bude předsedou poslaneckého klubu ANO.

3 0
možnosti
Foto

Koho jiného bych měl kritizovat,když ne vládní stranu, která to má vše na triků?Faltýnek by v normální straně už dávno skončil,tady je nedotknutelný a na rozdíl od Prymuly jedná dál,jeho spolustraníků mu nadále věří a drží ho ve funkci.I to je vizitka ANO a další důvod ke kritice...

2 0
možnosti
Foto

No, celé je to o jednom jediném. Aby lidi vzali věc za svou a chovali se úměrně k tomu. Pak nikdy žádný nával v sobotu nevznikne. Pokud někdo potřebuje vládu i k tomu, aby si došel na toaletu, to je věc druhá. Já říkám, buďme svobodní a chovejme se podle toho.

5 0
možnosti
TB
TB

Nesmysl to není, nesmysly leda tak píšete Vy zde na blogu....a ANO, už bylo líp a zase bude líp. Už naše ekonomika v přepočtu na obyvatele předběhla Španělsko a Itálii a směle se blížíme Novému Zélandu a Japonsku.....o tom se nám za vlád ODS, TOP, lidovců a dalších nemehel ani nemohlo zdát :-) :-)

6 6
možnosti
VR

Stejně si pane Bryknare myslím, že za vše může Kalousek. Nebo snad ne? Nic si z toho ale nedělejme, ta dnešní "mehla" si s tím určitě poradí.

2 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.