Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

jafava

14. 3. 2012 10:59
Naše politická scéna je tyátr pro přátele jednoduchých

řešení.

Kultivace naší společnosti potrvá asi více než původně předpovídaných pět generací. A kultivace našeho politického tyátru na politickou scénu, to je asi ještě na delší čas. Místo toho, aby do politiky vstupovala skutečná elita, hrnou se tam vyžírkové a zkrachovanci všeho druhu; když se náhodou objeví nějaký vizionář, který naivně doufá v nápravu, semelou ho do karbanátků a hodí sviním.

S Vaším jmenovcem, JUDr. Vítem Bártou, to výhledově nijak černě nevidím. Je inteligentní člověk, který své schopnosti předvedl v soukromé firmě a tak, na rozdíl od mnoha jiných našich politiků, má na čem stavět. A nebude se muset spoléhat na své politické konexe, aby mu zajistily teplé místečko ve veřejném sektoru, tak jako se děje v případě jiných odcházejících politiků.

Politická strana VV má i jiné lidi než byli pánové Huml, Škárka a slečna Kočí; třeba u nás na venkově má dost slušných členů - mnohé znám osobně, kteří ji nenechají na holičkách, to byste se divil!

0 0
možnosti
KB

Karel2002

13. 3. 2012 21:34
Mají ještě VV u voličů šanci na přežití?

Samozřejmě, že mají a to i kdyby nepodpláceli, ale přímo vraždili. Rozhodují totiž média např. Šafrův Blesk či Mladá Fronta, a pokud bude ODS před příštími volbami znovu VV potřebovat coby kolaičního partnera, většinově pravicová média udělají z VV vzor ctnosti. Naši voliči si totiž nepamatují vůbec nic (částečně omluveno brainwashingem) a navíc přibudou znovu prvovoliči.

0 0
možnosti
P

pěnice

13. 3. 2012 20:05
Tak to jste mě dostal!

Ti, co nás škrtí úsporami a sami si rozdávají statisíce jsou lepší, než ti, co by snad chtěli také něco trhnout ? Ti, co tam jsou už dvacet let , se nezdržují nějakými plány, jak se dostat k něčemu. Ti si prostě rvou z toho společného koláče bez ohledu na nás a ještě jsou arogantní. Kdyby VV chtěli a zapojili se, nevadili by.

1 0
možnosti
PH

petrph

13. 3. 2012 18:01
a proč Waterloo?

Nedá se spíše říci, že Bárta dosáhl čeho chtěl?I pár měsíců ministrem mohlo stačit obratnému podnikateli,aby na příslušná místa jak na různých ministerstvech úřadech dozorčích radách dosadil své lidi.Většina z nich ani nebyla odvolána. Aby se dostal ke státním  komerčně významným informacím.Aby navázal politické i ekonomické kontakty, i v zahraničí. Aby různým firmám poskytl výhody, ze kterých i on může čerpat do budoucna..A nakonec, on ani ještě není odsouzen a dá se očekávat že trest bude mírný, možná podmíněný, možná nějaká pokuta. A to ho pak čeká ještě zbytek volebního období ve funkci poslance,který se k mnoha inside informacím dostane   přímo a k dalším přes své kolegy v komisích,a  ještě má své ministry ve vládě, kteří mu budou referovat a předávat materiály.A to se vyplatí..

A opravdu nelze  očekávat,že by někteří  poctiví poslanci VV se rozhodli že je nejlepší čas odejít.Takové prebendy jako dnes dostávají v parlamentu (a od Bárty),už jinde nedostanou.Tak proč se jich vzdávat

0 0
možnosti