Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Omlouvám se, udělala jsem to, co u svého blogu v podstatě nemám ráda: reagovala jsem na komentáře k Vašemu blogu, ne přímo na něj.

Takže reakce na Váš článek: mám jiné zkušenosti, vidím to jinak.

0 0
možnosti
Foto

Spravne pane Barto! Pokud nam Nemci prodavaji rusky plyn s 80% marzi, je treba podporu nemeckeho prumyslu udrzet! Chudaci Nemci maji v prepoctu plyn levnejsi a zhruba 3x vyssi platy. Nekdo je dotovat musi.

Pokud CR je sobestacna ve vyrobe el.energie, je treba zaridit prumyslu, firmam i obcanum ceny nejvyssi na svete k pomeru k platum! Energii sice Putin nedodava, ale proc mu neudelat radost a jit s zivot i urovni dolu i v tomto?

I benzin mame zrejme nejdrazsi k pomeru k platum. I inflaci mame skoro nejvyssi v evrozone.

Muzete mi odpovedet na jedinou otazku? Kdo na tom vydela a jak to ovlivni pocinani Ruska ( zvlaste ta el.energie)? Az odpovite, lze vase nadsene pobidky k uskromneni brat vazne. Rikate co, ale nerikate proc.

2 0
možnosti
TC

Jako jeden z početné armády českých důchodců chodím pravidelně každý týden

nakupovat do různých obchodů. Někde mají chutnější chleba, někde salám. Vždy se u pokladny ptám, kolik lidé nakupují a jestli přešli na levnější potraviny. Odpověď je většinou stejná. Kupuje se pořád stejně, žádnou změnu nepozorují.

To samé je u benzínek, někde musím chvíli čekat. Důchodci letos dostali přidáno 17%, v lednu dostanou zase. To se skoro přesně rovná inflaci. Kromě toho si mohou i zažádat o různé příspěvky. Ve svém bydlišti se při procházce se psem bavím se sousedy, většinou také důchodci. Žádný si nestěžuje, že na něco nemá nebo si něco nemůže koupit. Nadávají - to dělají vždycky, nyní většinou na komunisty a estébáky, kteří jsou odpovědní za obrovskou palivovou závislost na Rusku. Nyní čtu, že se vláda dohodla s odbory na zvýšení mezd ve státní správě o 10%. Samozřejmě existuje skupiny obyvatel, které mohou mít problémy jako třeba svobodné matky s dětmi, samoživitelky. Ty mají další možnosti. Myslím, že se stát stará o své občany dobře, nemůže za to, že burešovci všechno projedli

a ještě nadělali příšerné dluhy. Všichni obyvatelé by se měli nad sebou zamyslet a pokud mohou, měli by se zkusit občas postarat sami o sebe, nebo alespoň přiložit ruku k dílu a ne neustále natahovat ruku o pomoc státu. To umí každý a ještě to nic nestojí.

4 0
možnosti
JV

To by mě zajímalo, kde jste sebral, že hlavními klienty krytých bazénů jsou důchodci. To musíte za každou cenu cintat pentli?

3 0
možnosti
Foto

V článku je odkaz. Pochopitelně tam nerelaxují jen oni....

0 0
možnosti
Foto

Opravdu neznám nikoho, kdo by trpěl opravdovou chudobou... Paradoxně, ta nízkopříjmová skupina najde ve svém rozpočtu vždy peníze na cigarety a alkohol.

Já to raději utratím za dvě dovolené ročně, které mi právě tito lidé, kteří prokouří 86400 ročně závidí... (2 lidé x 30 dní x 120kč za Marlboro x 12 měsíců)

1 0
možnosti
JV

Než začnete psát, tak si zjistěte, kolik Marlboro stojí, znalče. A to vám ani nevyčítám, že se domníváte, že má každý měsíc 30 dní.

0 0
možnosti
MS

Čím víc se bude šetřit, tím větší bude ekonomický propad. Uvedené návrhy na to, abychom se něčeho vzdali, jsou naprosto předčasné. Naopak právě sportovní vyžití, včetně těch bazénů, je důležité k odbourání stresu. Takže za mě- já se nehodlám kvůli rusům vzdát ničeho, ale je třeba nebát se změn, např. topit jinak, než plynem.

1 0
možnosti
Foto

Já s platbou za plyn budu mít problémy, totiž už se zálohou (viz můj blog "V prosinci "vohnu lauf"...),ale změn se rozhodně nebojím - je jedno, jestli změny budou kvůli Růsům, nebo Němcům, kupujícím ruský plyn za úplně jiné ceny, než nám ho prodávají...;-)

0 0
možnosti

Asi to není tak jednoduché, jak zde jistě s nadsázkou popisujete. Každá drobnost, zavřený bazén nebo cokoli podobného je problém, který zatěžuje státní finance. Netočí se peníze, lidé zůstávají v záchranném systém z důvodu ztráty zaměstnání a na konci té cesty, jsou důchodci, kteří si zcela po právu zaslouží navýšení důchodů. Jenže z čeho, když ekonomika upadá. Podle všech statistik tomu OSVČ nepomohou a dělníkům platy nikdo nenavýší. Vládní koalice dobře ví, kdo chodí k volbám a proto rozhazuje a za naše peníze si dělá PR. Pak ještě přihodí 5tis. např. těm, co mají rodinný příjem 950tis. ročně a mají třeba 1 dítě, místo toho to dala jen těm, co jsou na tom třeba 3x hůře. Nejsme ve válce, jen válku i když "spravedlivou" podporujeme a proto nemůže nikdo chtít "válečnou daň". Jistě je to jednodušší, než se zasadit o to, aby v budoucnu, co se u nás vyrobí, bylo pro občany dostupné. Netvrdím, že je to jednoduché, ale zatím proto neudělala vláda nic.

3 5
možnosti
Foto

Vládní koalice rozhazuje....a všude je plno křiklounů kteří vyřvávají, že vláda pro ně nic nedělá.:-)

6 1
možnosti
OD

Jojo, dobře psáno. Čím více vzteklých reakcí, tím více pravdu máte.

6 3
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.