"Vražda Roma vyvolává emoce a nenávist vůči Ukrajincům." Vražda?

Jinde čtu brutální vražda. Titulkáři bulváru v rolích samosoudců už mají jasno. Co na tom, že v případě jsou nejasnosti a kvalifikaci trestného činu určí až soud. Titulky mohly být i jinak. " Ukrajinec v sebeobraně zabil Roma"

Policie k celému případu, který se započal večer v šalině a skončil na zastávce zatím žádné konkrétní informace nevydala.

https://www.idnes.cz/brno/zpravy/vrazda-brno-romove-demonstrace-vrah-ukrajinec-nenavist.A230612_103459_brno-zpravy_krut

Jinde už mají ovšem jasno. "Vlastenci" a proruští aktivisté ( což je v podstatě jedno a totéž) už ve stylu "Ukrajinci místo vděčnosti vraždí naše děti" rozsévají nenávist vůči Ukrajincům.

Přesto, že byl zabit Rom se nejvíce rozumně postavila k celé situaci překvapivě Romea. Jeden jejich z aktivistů krotí romské emoce a spolu s nimi romskou i gádžovsko nenávist proti Ukrajincům.

Z jeho vyjádření jsem se dozvěděl zajímavé věci. Velká část Romů věří desinformacím a tomu, že na Ukrajině vládnou fašisté a nenávidí Ukrajince. Při malé snaze o vzdělaní u většiny tohoto etnika to lze pochopit. Část romské nenávisti proti Ukrajincům je už praktická.

" Ukrajinci vezmou Romům práci". To celkem pobavilo. Je to zajímavý a komický paradox, že nejvíc se o práci bojí ti co nikdy nepracovali a pracovat nikdy nebudou...

"Kvůli Ukrajincům nebude dost peněz na sociální dávky". Tak tato obava už je upřímnější a zcela vypovídá o světě ve kterém velká část Romů žije. Bez práce a na dávkách.

Romský aktivista správně píše, že práce je dost pro všechny kdo chtějí pracovat. Poukazuje na to, že český sociální systém není ohrožen a vyvrací lži a proruské desinformace, kterým velká část Romů věří.

Tak nejvíc nenávidí Ukrajince ve velkém počtu Romové. A s nimi jistě i ti kdo mají podobnou snahu o vzdělání a jsou přisáti na sociálních dávkách. I bílá většina má svou nevzdělanou a línou lůzu.

Nakonec se vrátím ke konkrétnímu případu. První informace mluvily o tom, že Ukrajinci se nelíbila hlasitá hudba, kterou jistě slušní a mírumilovní mladíci pouštěli v šalině k velké radosti a pobavení ostatních cestujících a proto zaútočil nožem.

Taky se Vám na tom něco nezdá? Tak zkusíme Occamovu břitvu a řekneme si to na plnou hubu. Cikáni dělali v šalině bordel a mimo hlasitou hudbu obtěžovali ostatní cestující. Prostě jako vždy. Jediný kdo se dovolil ozvat byl Ukrajinec. To si opravdu dovolil dost. Jak reagují mladíci? Zastydí se, omluví se a začnou se chovat slušně? Nebo na výtku reagují jako primitivové? Jako vždy? Agresí.

Co si to ten nenáviděný Ukrajinec dovoluje? Má bez řečí vystrašeně sedět se sklopenýma ušima jako ostatní gádžové a nechat je dělat bordel. Je jich přece víc, jsou mladí, silní a díky vypatlané hlavě agresivní.

To vypadá na "cikánskou férovku", která byla uskutečněna na zastávce. Skončila jinak než si útočníci představovali. Napadený se proti přesile překvapivě bránil. Všemi dostupnými prostředky. Mohlo to dopadnout jako "normálně". Zmlácenou a zkopanou obětí agresivních mladíků. Dopadlo to jinak....

Je to pochopitelně moje spekulace podpořená prvními informacemi svědků a zkušeností jak takové příběhy končí "normálně". 

Nechme policii vyšetřovat a třeba se dočkáme i toho, že se bulvár za "vraždu" v titulkách omluví a "vlastenci" přestanou šířit nenávist proti Ukrajincům.

No. To asi ne....

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Bárta | úterý 13.6.2023 7:46 | karma článku: 38,59 | přečteno: 1928x