Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hlasy odborníků, kteří padák naopak kritizovali viz níže naopak ignorujete - platí Vás Kalousek?RvRvRv

0 0
možnosti
MJ

Tak p. Blahouta pozdravujte. Ppkud se nemylim tak jsem pod nim sloužil na vojně ve Stribte.

0 0
možnosti
PK

P12a21v55e63l 41K49u84l62a

28. 8. 2013 17:05

Super, pane kolego R^

0 0
možnosti
PJ

Tím ministrem obrany v roce 1993 byl Antonín Baudyš (KDU-ČSL). Zajímavé je, že v jeho životopisech se kauza nikde neobjevuje, byť měl on tu hlavní zodpovědnost.

0 0
možnosti
PL

P86e84t63r 23L50u23k93e59š

28. 8. 2013 13:30

Zásadní problém spočíval v chybné konstrukci, nevhodném materiálu a amatérské technologii výroby padáku. Výše uvedené skutečnosti popsal ve svém expertním posudku Josef Pavlata, dvojnásobný absolutní mistr světa v parašutismu. Padák prostě vykazoval takové vady, že si ho měl výrobce vetknout za klobouk. Smlouvu mezi MNO a výrobcem jsem neviděl. Dost by mě zajímala. S takovou jsme mohli klidně oprášit padák Heinecke, který jsme koupili v Německu v roce 1922. Sice se u nás žádný nedochoval, ale plány klidně vyhrabu.

1 0
možnosti
IH

I87v17o 81H10u19b94á17l83e69k

28. 8. 2013 13:05

oceňuji vaši snahu o objektivitu, ale zadat vývoj a výrobu vojenských padáků firmě existující několik málo okamžiků je samo o sobě šílené - možné snad opravdu jenom v česku

1 0
možnosti
Foto

S tím plně souhlasím a i já si myslím, že to vyvolává oprávněné pochybnosti o korektnosti takové zakázky.

1 0
možnosti
Foto

Váš přístup k problematice vám budiž přičten ke cti. Častější bývá opravdu varianta křiku a osočování bez důkazů a stádní "soudce Lynch".

Kalouskovi jsem nikdy nepředhazoval krev na rukách. Vždy a pouze mu zazlívám podíl na ekonomických machinacích, které v armádě probíhaly. Konkrétně se jednalo o dodávky oblečení, stravování (potravin), topení a pod., kde alespoň v jednom případě pozitivně vím o jeho podílu, ale důkazy vám zúčastnění samozřejmě nedodají.

Dále mu zazlívám teatrální gesta, kterými vyjadřoval svůj nesmiřitelný postoj na obranu rozpočtu kontrastující s jeho deficitem a strukturou neodpovídající proklamovaným potřebám.

Ačkoliv byl kdesi vyznamenán jako hvězdný a nej nej ministr financí, pro mne je to diletant a škůdce - jak morální, tak i ekonomický.

2 0
možnosti
SR

Článek působí věrohodně, jen mne zcela nepřesvědčuje to, že padáky chválí jeden odborník. Senhat si odborný posudek na cokoli není u nás tak obtížné. Ale Kalousek by asi opravdu neměl být zodpovědný za odbornou část kontraktu. Tedy pokud to na ministerstvu fungovalo jako v normální firmě (bohužel je zřejmé, že i v TOP 09 by neměl rozhodovat a přesto se tak i v rozhovorech často "přeřekne"). Za co by ale měl být zodpovědný je ekonomická a právní stránka věci. On podepsl smlouvu s firmou, která dle dostupných informací byla čerstvě založená a nebyla ještě zapsána v obchodním rejstříku. A za to by asi zodpovědnost mít měl...

3 0
možnosti
MM

S prominutím, neznám poměry na MO, ale předpokládám, že i tam existuje právní oddělení, které není v kompetenci ekonomického náměstka.

0 0
možnosti
PH

P85a53v70e40l 57H84a94n18u89š

28. 8. 2013 10:49

Díky za fakta. Je smutné, že stačí jedna podlá kampaň obskurní politické strany (Balbínovců), rozvěšení billboardů ukazujících na "vraha" a lež - minimálně v případě mediálně exponované osoby - žije svým vlastním životem. V podhoubí internetu se lež stává pravdou a relevantních informací jako šafránu. Takže klobouk dolů.

2 0
možnosti
LJ

Ta Balbínova poetická strana měla pět členů, po čase dva vystoupili, zbyli jen tři. Vyvěšování těchto a dalších bilbordů, snad všechny byly proti Kalouskovi, muselo něco stát. Bylo by zajímavé zjistit, kdo to financoval.

0 0
možnosti