Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Autore - já si dneska o tom zavření továrny (na rozdíl od Vás) něco zjistil. Ta továrna se zavírá, protože Panasonik úplně končí s tímto formátem výrobku a přechází na jinou velmi rozdílnou technologii. Zároveň končí naprosto totožná filiálka v Malajsii (ta ČSSD kterou strašíte je asi neuvěřitelně mocná, když zavírá továrny po celém světě). Článek je tedy úplně vedle autor jen ukázal značný deficit inteligence v kombinaci s ideologickou zaslepeností. - Prostě se chová jak politruk jen s modrým nátěrem.

0 0
možnosti
MJ

Myslím, že se mýlíte, protože vznikne někde jinde nových 600 míst, ale ta budou ještě mnohem hůř placena, než ta právě zanikající. :-/

0 0
možnosti
OP

Článek je opravdu extrémně hloupý. O tom zda Panasonic bude nebo nebude pokračovat v provozu své továrny závisí na globální situaci. Prostě management se rozhoduje zda se při současných cenách vstupů a práce vyplatí to zde vyrábět (také závisí na tom kolik se toho prodá přímo v zemi) nebo to vyvážet. Mimochodem např sony před měsícem uzavřela několik továren v Číně (za to také doufám může KSČSSD). Navíc zrovna za vlád ČSSD byl do země rekordní příliv zahraničních investorů a za nynější vlády je největší odliv od roku 48). ČSSD(nebo komunisté) jsou zrovna nejposlednější co by z toho měli být obviňováni. Snaha autora radobyvtipně rýápnout si do neoblíbené politické strany je zde lichá protože i satira musí být založena na realitě což tento článek vůbec není.

3 0
možnosti
Foto

R87o80m69a32n 75K45o77z91e80l

1. 11. 2012 20:44

No mamka pracovala ve Svitu u kruhu a rozhodně se tam neflákali...ale vy máte přece jasno, i kdyby to bylo JPP.

2 0
možnosti
KB

To nemá co dělat s ODS, ČSSD nebo KSČM. Prostě je krize, Panasonic tolik neprodává a musí zavírat provozy. A propouštět. S tím nikdo nic nenadělá. Řešením by byly ještě nižší mzdy, ale ani takovéto utáhnutí opasků by zřejmutí nepomohlo. Hanlivý tón vůči ČSSD není na místě, neboť to byla tato strana, která se pozvala zahraniční investory. ODS se na nic takového nezmohla. ČSSD se tedy chovala více kapitalisticky než ODS. Zváštní je, že to autorovi uniklo. Možná žil na přelomu tisíciletí v jiné zemi než je ČR.

1 0
možnosti
Foto

V67í96t 64K73u42č51í91k

1. 11. 2012 16:22

Dlouhodobě nejvzácnější schopností ve společnosti je schopnost vymyslet druhým, co mají dělat. Tak, aby jejich činnost vydělala peníze, tj. byla společnosti prospěšná. Tuto vlastnost nese jen nepatrný zlomek společnosti - jen část podnikatelů, proto jsou tak vzácní a v případě úspěchu královsky hodnoceni. Komunisté (a jejich bratři socialisté) to vidí jinak. Mají za to, že tato schopnost je nahraditelná byrokratickým plánovačem a že nejvzácnější je manuální pracovní výkon oněch 600 dělníků Panasonicu. Realita je ale taková, že ti dělníci budou nyní sedět doma a čekat na toho, kdo vymyslí (na své riziko) pro jejich ruce nějakou společensky smysluplnou (tj. prodejnou a ziskovou) činnost.

7 1
možnosti
PK

Nevím, že by bratři socialisté měli za sebou nějaké byrokratické plánovače - jde o nesnadnou práci nalákat do prostoru nové firmy na úrovni státu, kraje. Pokud se jedná o skutečné podnikatele - ne levně koupit, draho prodat nebo přísavky na státní rozpočet, ať z toho  novodobí Baťové mají odpovídající "vejvar", souhlas

1 0
možnosti
MP

K větě „Televize vyrobené brigádami socialistické práce budou sice hodně drahé a neprodejné, ale koho by to zajímalo....“ bych dodal, že lidi to sice nebudou kupovat, ale vzhledem k tomu, co by za takové situace v ČT vysílali (ostatní stanice by patrně zrušili nebo zestátnili pod ČT), tak by vlastně cena a kvalita televizních přijímačů nikomu nemusela vadit. ;-D

2 0
možnosti
PK

K článku, ne k blogu byla diskuze, že těch otroků z ČR je zanedbatelně, drtivá většina dovoz - nejen Slovensko, ale Rumunsko, Mongolsko atd. Pravdu (přesnější čísla) jsem se ale nedozvěděl. Za mých mladších let byla za socialismu v textilních konfekcích velmi vysoká intenzita práce, neustále se zpevňující normy - vím to, byl jsem u toho. Po "sametu" jsem pracoval i prodával pro textilní firmu v Bavorsku. Neřekl bych, že tam byla nesnesitelná produktivita, spíš práce byla výborně organizována. Myslím si, že bloger o skutečné situaci a problémech moc neví.

4 0
možnosti
JD

"Výstižné..... Peně napsané, vtipné".

Jenom si nejsem zcela jist, zdali to dokáží dostatečně ocenit (dnes již bývalí) zaměstnanci Panasonicu Žatec a jejich rodinní příslušníci....  Třeba se autor příspěvku někdy dostane do podobné situace a napíše podobný článek ještě výstižněji a vtipněji.

6 1
možnosti

tady ovšem autor ulítl: "Samozřejmě za mnohem vyšší plat, který se vyrovná příjmu dělníků v Německu." To bychom totiž kománům křivdili, oni moc dobře věděli, že v BRD byly platy ikskrát větší - i proto tam soudruzi jezdili rádi na přivýdělek, třeba jako kuchtíci či pikolíci

0 0
možnosti
Foto

Výstižné..... Peně napsané, vtipné R^

2 4
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.