Velká hospodská revoluce...?

Bude to opravdu velké? A jak velké vítězství to českému lidu přinese? Svobodu? Jakou svobodu? Je otevřená hospoda do 10 hodin skutečně potřebná k životu? Je to snad lidské právo bez kterého si svobodný život nelze představit?

Rebelie. Hospody zůstanou otevřené i po osmé hodině. Svoboda. Ústa bojovníků a rebelujících revolucionářů se plní velkými slovy a jsou vyzdobeny českou vlajkou. Proč lžou sami sobě? Jejich chování nemá ze svobodou nic společného Život bez dodržování pravidel není svoboda, ale jen anarchie. To už nezní tak vznešeně....

Jejich vyznání svobody už překračuje hranici, kdy je jejich chováním ohrožena svoboda někoho jiného. Lépe řečeno zdraví a život někoho jiného. Nic než krátkozraká hloupost a bezohlednost. Neúcta k lékařům a zdravotníkům, kteří zachranují životy po celou dobu epidemie. Ty mrtvé si opravdu nikdo nevymyslel.

Jak dopadne velká hospodská revoluce? Požere své vlastní děti. Epidemiologická situace se díky předčasnému rozvolnování vylepšeném o hloupou anarchii a nedodržování pravidel ještě víc zhorší. Hospody nebudou otevřeny ani do osmi a budou opět zavřeny úplně. Opravdu velké a skvělé vítězství. Jako sedláci u Chlumce....

Celkem chápu, že někteří lidé jsou naštvaní. Měnit nastavená pravidla skoro každý den, kdy je situace na hraně a trochu se zlepší je nesmysl. Uvolnění opatření mělo přijít teprve v situaci, kdy bylo jasné výraznější a trvalé zlepšení. To by bylo ovšem nepopulární a tak populistická vláda vytváří chaos, který je ve výsledku ještě horší než vše ostatní.

Vláda se bohužel chová stejně nezodpovědně a hloupě jako zdejší hospodští revolucionáři.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Bárta | úterý 8.12.2020 14:57 | karma článku: 38,10 | přečteno: 5605x