Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

TOP 35. Ovčáček jako mariánský posel do budoucnosti....?

Jsem jeden z těch, kterého umístnění nového mariánského sloupu na Staroměstské náměstí, novodobé exhibici slábnoucí a v Česku zanikající a vymírající Katolické církve  nezajímá. Jsou tu ovšem  další TOP "katoličtí" exhibionisté….

A to už je celkem zajímavé.Reprezentant či prezent? Jde o spor a kritiku signatářů - reprezentativních poslů do budoucnosti, podepsaných na pamětní listině vložené do mariánského sloupu. Kdo ty lidi vybíral...?

"Nevím....", říká předseda Spolku pro obnovu mariánského sloupu." Mělo tam přijít 10 jmen. Přišlo jich 35. Ty lidi jsem nevybíral". Signatáři byli pozváni na setkání, které organizovalo pražské Arcibiskupství. Kdo ty lidi vybíral a podle čeho? Podle politických funkcí, podle hodností v Katolické církvi, podle protekce či přítulnosti k těm "správným" lidem a musí jim to i "správně" politicky myslet...?

Jak uvádí předseda Spolku pro obnovení mariánského sloupu Václav Dejdych, původně se měli setkání účastnit členové katolické obce a zástupci společnosti kterou vede. Nakonec to bylo vše trochu jinak....

Svou touhu promluvit k našim budoucím potomkům si nenechal ujít prezident, předseda vlády, "mynistrině" Schillerová ( ta pravopisná chyba na listině má asi našim potomkům skrytě naznačit co byli jejich předkové kteří tyto lidi volili zač.....)

Za katolíky pochopitelně jejich šéf Arcibiskup pražský kardinál Duka a zástupci katolíků. Pochopitelně ti nejvěrnější jejich duše jsou tak čisté jako okvětí bílé lilie a jejich cesta do ráje je dlážděna dobrými úctyhodnými skutky....

Nebo jen politickou vypočítavostí a pokrytectvím....? Mezi signatáři nechybí "pan nikdo" a bývalý komunistický novinář Ovčáček, neúspěšná kandidátka na všechny možné funkce a ryzí "klausovka" Bobo - Bobošíková ( bývalá předsedkyně Hlavy vzhůru, volby 2011 - 0,4 procent a neuhrazený dluh 20 milionů...) Tuto povedenou dvojku doplnuje jejich kamarádka či zaměstnankyně  "katolická ekonomka" Lipovská. Opravdu dobrej katolickej oddíl....

Ještě štěstí, že nejsem katolík. Musel bych se několikrát pokřižovat a zhnuseně si odplivnout.To je Katolická církev už na tom tak špatně, že musí prezentovat takové TOP "osobnosti"....? Možná si někdo řekne, pokud nejsem katolík tak proč mě to zajímá? Zajímavý je na tom fakt, jací lidé a jaké politické síly se snaží s pomocí Katolické církve cpát dopředu.a oživit či nastartovat své politické kariéry.To už by mělo zajímat všechny.

A skoro nakonec můj názor na nový sloup. Pokud má symbolizovat novou moc Katolické církve nad Prahou či snad celým Českem, tak je pochopitelně myšlenkově zcela mimo. Moc a vliv církve jsou už naštěstí historií a při pohledu co za lidi kolem ní exhibují je to velmi dobře. Jako ctitel historie a obdivovatele jejich památek si myslím, že takový novodobý paskvil nemá v historickém centru Prahy uprostřed významných historických památek co dělat...

Prezent Ovčáček a spol. nás nakonec v budoucnosti reprezentovat budou. Jak říká předseda Spolku Václav Dajdych - "Počítá s tím pan prezident a pan premiér, není možné, aby to tak nebylo" Opravdu zajímavý názor. To žijeme stále v době, kdy je nutné stát servilně a s ohnutými zády před vrchností a myslet si, že jinak to nejde....?

Jde to i jinak....

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/mariansky-sloup-staromestske-namesti-pametni-listina-podpisy-jana-bobosikova_2008141740_dok

PS. Nakonec to přece šlo (asi) jinak. Poslední oficiální zpráva hovoří o tom, že žádná listina do sloupu vložena nebyla. Tato bouře v katolické sklenici vody jen ukázala koho je kardinál Duka ochoten prezentovat jako "největší katolíky" - komunistickou kandidátku na prezidenta a komunistického novináře. Rychlopřevlékače  kabátů bez morálky....

PS č.2 Tak to nakonec přece jenom jinak nešlo. Po mnoha protichůdných prohlášeních nakonec velké osobnosti veřejného života a reprezentativní katolíci - Ovčáček, Bobošíková a Lipovská byly "zazděny", aby podaly svědectví o naší době našim potomkům...

 

 

 

Autor: Zdeněk Bárta | sobota 15.8.2020 8:12 | karma článku: 21,18 | přečteno: 616x
  • Další články autora

Zdeněk Bárta

Chanov - 93 % pro Babiše

Tak zkušeně a moudře se volilo ve vyloučené romské lokalitě. Co na to říci? Zoufalá nevzdělanost a velmi snadná manipulovatelnost přes řetězové emaily. I takový lidé mají možnost rozhodovat a ukázat největší slabost demokracie.

16.1.2023 v 8:29 | Karma: 28,09 | Přečteno: 950x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Babiš vede?! Tak to zase zvedne důchody!

Sledujete volby, zeptal se venkovský děda. Ano. Odpověděl jsem. Sčítání je v polovině a vede Babiš před Pavlem. Děda byl spokojený a "moudře" řekl: "Tak to zase zvedne důchody. Voni sice říkaj, že narube dluhy. Ale to je jedno."

14.1.2023 v 16:43 | Karma: 23,93 | Přečteno: 669x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Hejtman Vondrák ( ANO) a primátor Ostravy Macura (ANO) budou volit Pavla. Proč?

Jsou to rebelové! Jiní křičí - jsou to zrádci! Proč to říkají veřejně?! Mohou si to na rozdíl od jiných dovolit. Jsou dost silní a nezávislí. Nemusí se Babiše bát a mohou říci co si opravdu myslí. A to veřejně. Proč ne Babiše?

11.1.2023 v 6:06 | Karma: 20,83 | Přečteno: 476x | Diskuse

Zdeněk Bárta

Středula podpořil ( Nerudovou ?) Babiše.

Vítězem debaty na ČT se včera nakonec stal zbabělec, který se jí neúčastnil. A pak tu máme i jednoho "hrdinu". Odstoupení z voleb jsem včera čekal. Ovšem od někoho úplně jiného. Ten se mohl ukázat jako frajer. Šanci nevyužil.

9.1.2023 v 7:02 | Karma: 33,54 | Přečteno: 4873x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Děkujeme Ježíšku! Vytopený pokoj všem lidem dobré vůle.

Doba je vážná. Modlit se musí i ateisti a jsem rád, že síla naší modlitby zabrala. Na romantické vzdechy o bílých Vánocích není ta správná doba. Romantickými vzdechy složenky za plyn nezaplatíte a ani si jimi nezatopíte. Oteplení!

22.12.2022 v 6:21 | Karma: 14,42 | Přečteno: 306x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Taxikáři říkal, že postřílí několik lidí. Policie u duševně nemocného našla pušky

2. května 2024

Psychiatrický pacient si na internetu koupil tři funkční historické brokovnice a tvrdil, že je...

Odbrzděná dodávka se zmrzlinou vjela do davu dětí, několik je vážně zraněných

2. května 2024  15:55

Na západě Kyrgyzstánu najela během kulturní akce do davu desítek dětí ve věku od 9 do 16 let...

Poslanci mohou jednat i přes noc, ANO a SPD odmítají výpověď bez důvodu

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  15:53

Přímý přenos Poslanci mají začít projednávat úpravu zákoníku práce. Stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš...

Bez krytí celníky by Březinova skupina nefungovala, řekl žalobce v závěrečné řeči

2. května 2024  12:49,  aktualizováno  15:38

Soudní projednávání vynášení informací z Celní správy členům tak zvané lihové mafie se dnes dostalo...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.