Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

TOP 35. Ovčáček jako mariánský posel do budoucnosti....?

Jsem jeden z těch, kterého umístnění nového mariánského sloupu na Staroměstské náměstí, novodobé exhibici slábnoucí a v Česku zanikající a vymírající Katolické církve  nezajímá. Jsou tu ovšem  další TOP "katoličtí" exhibionisté….

A to už je celkem zajímavé.Reprezentant či prezent? Jde o spor a kritiku signatářů - reprezentativních poslů do budoucnosti, podepsaných na pamětní listině vložené do mariánského sloupu. Kdo ty lidi vybíral...?

"Nevím....", říká předseda Spolku pro obnovu mariánského sloupu." Mělo tam přijít 10 jmen. Přišlo jich 35. Ty lidi jsem nevybíral". Signatáři byli pozváni na setkání, které organizovalo pražské Arcibiskupství. Kdo ty lidi vybíral a podle čeho? Podle politických funkcí, podle hodností v Katolické církvi, podle protekce či přítulnosti k těm "správným" lidem a musí jim to i "správně" politicky myslet...?

Jak uvádí předseda Spolku pro obnovení mariánského sloupu Václav Dejdych, původně se měli setkání účastnit členové katolické obce a zástupci společnosti kterou vede. Nakonec to bylo vše trochu jinak....

Svou touhu promluvit k našim budoucím potomkům si nenechal ujít prezident, předseda vlády, "mynistrině" Schillerová ( ta pravopisná chyba na listině má asi našim potomkům skrytě naznačit co byli jejich předkové kteří tyto lidi volili zač.....)

Za katolíky pochopitelně jejich šéf Arcibiskup pražský kardinál Duka a zástupci katolíků. Pochopitelně ti nejvěrnější jejich duše jsou tak čisté jako okvětí bílé lilie a jejich cesta do ráje je dlážděna dobrými úctyhodnými skutky....

Nebo jen politickou vypočítavostí a pokrytectvím....? Mezi signatáři nechybí "pan nikdo" a bývalý komunistický novinář Ovčáček, neúspěšná kandidátka na všechny možné funkce a ryzí "klausovka" Bobo - Bobošíková ( bývalá předsedkyně Hlavy vzhůru, volby 2011 - 0,4 procent a neuhrazený dluh 20 milionů...) Tuto povedenou dvojku doplnuje jejich kamarádka či zaměstnankyně  "katolická ekonomka" Lipovská. Opravdu dobrej katolickej oddíl....

Ještě štěstí, že nejsem katolík. Musel bych se několikrát pokřižovat a zhnuseně si odplivnout.To je Katolická církev už na tom tak špatně, že musí prezentovat takové TOP "osobnosti"....? Možná si někdo řekne, pokud nejsem katolík tak proč mě to zajímá? Zajímavý je na tom fakt, jací lidé a jaké politické síly se snaží s pomocí Katolické církve cpát dopředu.a oživit či nastartovat své politické kariéry.To už by mělo zajímat všechny.

A skoro nakonec můj názor na nový sloup. Pokud má symbolizovat novou moc Katolické církve nad Prahou či snad celým Českem, tak je pochopitelně myšlenkově zcela mimo. Moc a vliv církve jsou už naštěstí historií a při pohledu co za lidi kolem ní exhibují je to velmi dobře. Jako ctitel historie a obdivovatele jejich památek si myslím, že takový novodobý paskvil nemá v historickém centru Prahy uprostřed významných historických památek co dělat...

Prezent Ovčáček a spol. nás nakonec v budoucnosti reprezentovat budou. Jak říká předseda Spolku Václav Dajdych - "Počítá s tím pan prezident a pan premiér, není možné, aby to tak nebylo" Opravdu zajímavý názor. To žijeme stále v době, kdy je nutné stát servilně a s ohnutými zády před vrchností a myslet si, že jinak to nejde....?

Jde to i jinak....

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/mariansky-sloup-staromestske-namesti-pametni-listina-podpisy-jana-bobosikova_2008141740_dok

PS. Nakonec to přece šlo (asi) jinak. Poslední oficiální zpráva hovoří o tom, že žádná listina do sloupu vložena nebyla. Tato bouře v katolické sklenici vody jen ukázala koho je kardinál Duka ochoten prezentovat jako "největší katolíky" - komunistickou kandidátku na prezidenta a komunistického novináře. Rychlopřevlékače  kabátů bez morálky....

PS č.2 Tak to nakonec přece jenom jinak nešlo. Po mnoha protichůdných prohlášeních nakonec velké osobnosti veřejného života a reprezentativní katolíci - Ovčáček, Bobošíková a Lipovská byly "zazděny", aby podaly svědectví o naší době našim potomkům...

 

 

 

Autor: Zdeněk Bárta | sobota 15.8.2020 8:12 | karma článku: 21,18 | přečteno: 616x
  • Další články autora

Zdeněk Bárta

Je útok na symbol naší pomoci Ukrajině bojem proti chudobě?

Dav dezolátních chcimírů zaútočil na budovu Národního muzea s úmyslem sundat ukrajinskou vlajku. Zákony platí pro všechny a policie konala dobře svou práci. 18 "bojovníků proti chudobě" bylo zatčeno. Co vůbec chtějí ti lidé?

12.3.2023 v 6:49 | Karma: 42,05 | Přečteno: 3897x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

" Už mám těch starostí o důchodce plný zuby"

"Pořád jsem to nějak bral, ale toto už je moc. Nedělejte z nich chudinky. Růst důchodů je rychlejší než růst mezd. Důchodci nemají hypotéky, nemají malé děti, které se školní výbavou a oblečením stojí plno peněz..."

4.3.2023 v 7:17 | Karma: 29,16 | Přečteno: 1193x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Stávka za důchody! Ochromí zem stávka koblihových důchodců?

Dostanou přece přidáno jen 760 korun. To je okrádání důchodců! I důchodci jsou rozděleni a to i přesto, že si je Babiš a spol. bere do huby všechny. Na bezohledné sobce - to jsou ti koblihoví a na ty normální. Slušné a chápající.

3.3.2023 v 6:57 | Karma: 44,25 | Přečteno: 10297x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Projedí dnešní důchodci dětem budoucnost?

A pochopitelně i nám ostatním. Mají zbýt na nás kdo jdeme do důchodu za 10, 20 či více let jen dluhy a problémy s financováním našich důchodů? Pořád čtu jak si důchodci své důchody zaslouží. Jak celý život dřeli. A co my? My ne?

28.2.2023 v 12:32 | Karma: 42,46 | Přečteno: 7071x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Jiří Rusnok podpořil Pavla - Babiš je chaos.

Různé osobnosti či "osobnosti" se vyjadřují k prezidentské volbě a je celkem zajímavé či spíše smutné jak málo výrazných osobností máme. Bývalý premiér "zemanovské" úřednické vlády a guvernér ČNB Jiří Rusnok je jednou z nich.

26.1.2023 v 7:11 | Karma: 0 | Přečteno: 250x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Začaly maturity. Podle učitelů lehké, studenty ale trápily logaritmy

2. května 2024  16:42

Studenti posledních ročníků maturitních oborů poprvé usedli k maturitním písemkám. Ve čtvrtek...

Auto vyjelo ze silnice a srazilo tři chodce. Žena zemřela, dvě děti jsou zraněné

2. května 2024  16:40

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

D35 u Litovle blokovala nehoda, ze zdemolovaného vozu se vysypal náklad

2. května 2024  10:45,  aktualizováno  16:36

Cestu po dálnici D35 ve směru z Olomouce na Mohelnici komplikovala více než sedm hodin nehoda...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  16:34

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.