Středula podpořil ( Nerudovou ?) Babiše.

Vítězem debaty na ČT se včera nakonec stal zbabělec, který se jí neúčastnil. A pak tu máme i jednoho "hrdinu". Odstoupení z voleb jsem včera čekal. Ovšem od někoho úplně jiného. Ten se mohl ukázat jako frajer. Šanci nevyužil.

Jediný čitelný levicový kandidát Středula odstoupil a svou troškou hlasů podpořil Nerudovou. Proč? Není přece tak naivní aby si myslel si, že se jeho podporovatelé přesunou na jeho pokyn k tomu kterému jim doporučil. Musí mu být přece jasné, že většinou půjdou úplně někam jinam.

Dnes proběhne soud. Z pohledu voličů Babiše je úplně jedno jak dopadne. Budou ho volit dál a jako bonus uvidí na jeho hlavě korunu mučedníka. Výsledek soudu a jeho vliv na volby nemá v podstatě cenu ani řešit. Kde rozhodují emoce rozum chybí. To je výhoda populistických vůdců, kterým se části lidí podařilo vymýt mozek a uplatit ze státní kasy.

Další hlasy pro Babiše přihrává nechtěně i Bašta. Začínám mít obavu, aby si menší část těch nechytrých podporovatelů z řad flastenců a dezolátů nevšimla co je zač. Bije to do očí. Snad to stále nebudou schopni vnímat nebo to nechtějí vidět.

Babiš ve včerejší debatě získal nejvíc. Kdo ztratil? To už je subjektivní hodnocení. Nejvíc výrazní a čitelní byli z mého pohledu Pavel a Fischer. Nerudová se prezentovala jako nevýrazný a nečitelný Drahoš v sukních. Vedle Pavla a Fischera vypadala jako nezkušená, slabá a neschopná.

To ovšem znamená další problém. Fischer se prezentoval opravdu velmi dobře a to může stát Pavla některé hlasy. Dopadne to jako minule? Ti nejlepší se vymlátí mezi sebou a postoupí do finále nakonec ten nejslabší kandidát? Babiš má svou fanatickou skupinu jistou a podplacenou. Je dost pravděpodobné, že mu to v nynější situaci bude stačit.

Naplní se strategie jeho volebního týmu a dostane za soupeře toho nejslabšího? Nerudová včera nepřesvědčila o tom proč má tak vysoké preference. Taková plastová figurína, která se po první dávce z hnojometů sesune k zemi. A v druhém kole se bude pálit už ostrou municí a to bez ohledu na to co je pravda a co ne. Podle průzkumů by měla jasně vyhrát. I po tom co včera předvedla? Na to bych nevsadil ani korunu.

Kdo měl odstoupit a získat odznak frajera, kterému nejde jenom o sebe? Středula nemile překvapil. Hilšer ovšem nepřekvapil vůbec a hozenou rukavici nezvedl. Z těch normálních kandidátů byl včera nejslabší a nevím na co si hraje.

Další debaty a situace v nich budou jistě zajímavé. Bohužel už pojedou na soukromých televizích a budou připomínat bulvární show. 

Napínavé budou i výsledky voleb. Nechci někoho svádět k hazardu. Už máte vsazeno? Já ano. A včerejší debata mi moc velkou radost neudělala. Moje sázka je v ohrožení.

Opravdu jsem nečekal, že Středula odstoupí ve skutečnosti v prospěch Babiše. 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Bárta | pondělí 9.1.2023 7:02 | karma článku: 33,54 | přečteno: 4873x