Socha Koněva není válečným hrobem

Cituji z dopisu českého ministra obrany " Památník není majetkem ministerstva obrany ani nestál na jeho pozemcích. Rovněž jej podle právních předpisů nebylo možné zařadit do kategorie válečný hrob". Je to jasné Mongole Šojgu ?

Je to konečně jasné i zdejší proruské páté koloně začínající komunistickým vlastizrádcem soudruhem Filipem a končící otílkovaným učitelem agitujícím v proruském desinformačním webu ? Je to jasné i zdejším proruským "vlastencům" z různých pidistraniček typu Aliance národních sil i stran zastoupených v parlamentu - SPD a Trikoloře ( tu sice na rozdíl od SPD do parlamentu nikdo nezvolil a přesto tam je....)?

Nedávno požádal ruský ministr obrany o vydání sochy maršála Koněva, kterou najednou Rusko hrozně moc potřebuje. Opravdu celkem komická situace, ovšem i to někomu stačí na posílení a větší aktivitě proruské propagandy v Česku. Zdejší proruská pátá kolona "užitečných idiotů" se opravdu snaží a "akci Koněv" ji pokropila živou vodou. O to také ruské propagandě působící nejen proti naší zemi šlo...

Stanovisko české strany je jasné - "Památník není majetkem ministerstva obrany ani nestál na jeho pozemcích. Rovněž jej podle právních předpisů nebylo možné zařadit do kategorie válečný hrob. O demontáži rozhodlo zastupitelstvo Městské části Praha 6, a podle platných zákonů tak Ministerstvo obrany České republiky není oprávněno vstupovat do vlastnických práv Městské části Praha 6, pod jejíž působnost správa památníku spadá, a tudíž ani není oprávněno rozhodovat o jeho případném předání Ruské federaci," uvedl Metnar.

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/metnar-cesko-si-vazi-rudoarmejcu-koneva-ale-rusku-dat-nemuze-40324653#seq_no=7&source=hp&dop_ab_variant=311811&dop_req_id=9rRjJjDYNBl-202005200504&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=

Na celé žádosti rusko - mongolského ministra Šojgu je zajímává  ruská představa, jak to má ve státě "správně" fungovat. Ministr mocného silového ministerstva obrany pískne a všichni se hned postaví do pozoru a plní rozkazy. To je představa o demokracii a vlastnictví na rusko - mongolský způsob.

V demokratickém a civilizovaném Česku, které se již dostalo z ruské nadvlády jištěné okupační armádou to máme prostě jinak. O majetku rozhoduje vlastník, v případě obecního majetku demokraticky zvolené zastupitelstvo obce vedené starostou. To stále Rusko a jeho zdejší přisluhovači nemohou pochopit? To přece není tak složité k pochopení...

Český ministr obrany v odpovědi pro ruskou stranu zdůraznil, že české ministerstvo obrany koordinuje péči o téměř čtyři tisíce jednotlivých i hromadných ruských válečných hrobů a přispívá každoročně na jejich údržbu a rekonstrukci. Značné prostředky podle Metnara dávají na péči o hroby padlých rudoarmějců také kraje, města a obce. "Tuto náležitou péči opakovaně potvrzovali i představitelé Vašeho ministerstva na zasedáních Česko-ruské společné mezivládní komise pro válečné hroby," uvedl Metnar.

V blogu jsem generála Šojgu označil nesprávně za Mongola. Ve skutečnosti je to "sobí člověk", tak jsou v Mongolsku označování Tuvinci, malá etnická skupina která žije nejen v Mongolsku, ale i v sousedním Rusku.

Z rusko - mongolského východu do Evropy nikdy nic dobrého nepřišlo, první  zkušenost z let 1948 - 1989 by měla být i poslední zkušeností Česka, které s vyjimkou uvedené doby bylo a nyní opět je součástí západoevropské civilizace a s tím má stále pár lidí problém....

Od agresivních Rusů s mongolskými geny je dobré být co nejdál, jak geograficky tak politicky. To je historická zkušenost a celkem nepřekvapí, že komunisté si ji chtějí zopakovat. Co ovšem chtějí všichni ti různí "vlastenci" a otílkovaný učitel makající pro ruskou propagandu to opravdu nevím. To samé co komunisté....?

 

 

 

 

 

 

Autor: Zdeněk Bárta | středa 20.5.2020 9:16 | karma článku: 31,01 | přečteno: 951x