Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AB

Tonda B.

29. 8. 2012 13:10
Autor píše holé nesmysly

1. Hodnota vraceného majetku je zhruba stodesetinásobek ročních mzdových nákladů státu na církevní zaměstnance. Argumentace, že stát ušetří, protože nebude platit mzdy, je směšná, protože dobře spravovaný vrácený majetek (pole, lesy, zahrady) přináší další peníze.

2. Církev (katolickou) nejvíc obral císař Josef II a potom Masaryk v roce 1919. Rozsah pozemků vrácených církvím je nyní cca 1,3 x větší, než církev vlastnila v roce 1919.

3. "Restituce" se týkají i církví, které zde v roce 1948 nebyly a některé nebyly ani v roce 1989 (adventisté 7 dne) a tedy jim prokazatelně žádný majetek sebrán nebyl.

4. Provoz církví financoval (i když nijak nadšeně) stát a vynaložil na to i tak nemalou sumu. Tato by měla být z restitučních náhrad odečtena.

Vrátit, co bylo ukradeno, je ušlechtilé předsevzetí, se kterým nezbývá, než souhlasit. V tomto případě je to ale trošku naopak. Z celé této akce cítím lumpárnu, zlodějnu a kalouskovinu.

1 0
možnosti
H

Halfunx

28. 8. 2012 13:38
Česani

se paraziticky přiživují na většinové náladě národa a pro ty co to chápou, jsou odvaření. Odvaření jsou ale i ti, co prosazují megazlodějinu i proti vůli národa. Rád bych sdílel váš optimismus, ale po přečtení návrhu zákona musí i vám být jasné o co vlastně de. Církevní funkcionáři to také vědí a zakládají realitní kanceláře a straničtí zástupci ve státních firmách (Lesy s.p.) už cvičně bouchají darovacími razítky. Už slyším vyjádření, že nějaká ta aféra s pozemky je jen promile z celku.

Ve vás tenhle pocit nehlodá?

No tak pozorně čtěte:

http://psp.cz/ff/b7/ae/6a/08.htm

1 0
možnosti
PH

Azbestus

26. 8. 2012 10:43
Sobotka je prostě

legitimní trotl a bojuje jen o ještě vyšší level.

0 0
možnosti

enrique

25. 8. 2012 17:45
Tak a správně...

když vám,vy fláterníci,odírači a vrazi ve jménu kohokoli, nic nedáme a ani neslíbíme do budoucna a zřekneme se i toho,co dosud dostáváte....naśtane..Budete muset zredukovat řady pedofilních, omezit se v prostorách a trhnout si nohou.Utěšovat vás může jen to,že On všechno vidí a na Věčnosti všem vypočítá dle zásluh.Docela se na to těším.

3 0
možnosti
PZ

PeTaX

24. 8. 2012 13:48
Tento majetek jí byl komunisty, tedy státem...

komunisti jsou stát? Vlastně možná máte pravdu...

1 0
možnosti
O

odsjezlo

24. 8. 2012 10:36
co čekat od dělňase

:-/

0 0
možnosti
HM

ladhela

24. 8. 2012 10:02
ano taková je pravda

R^

0 0
možnosti
D

dannny

24. 8. 2012 9:47
Já mám takovou historickou zkušenost,

že jak se něčeho hrozně zastává pan Kalousek a ještě se dovolává morálky, tak je za tím obvykle nějaká šílená čuňárna.

4 0
možnosti
AJ

aljavX

24. 8. 2012 10:15
Re: Já mám takovou historickou zkušenost,

to že Kalousek je lump, asi nikdo rozporovat ebude. To ale neznamená že nemůže občas něco myslet dobře. Ani zloděj nekrade ve 100% svého života :-P

A ty samé pocity co v Tobě a mě vzbuzuje Kalousek, tak ty samé ve mě vzbuzuje rudooranžový, nikdy nepracující, Bohouš

0 0
možnosti
JR

kristusek21

24. 8. 2012 9:41
Víte, co je to demagogie?

Jestli ne, tak si to po sobě přečtěte, pane autor. Jen další ze zaslepených a především lživých článků na toto téma.

1) - na platy duchovních vydává stát 1,5 mld. ročně. Porovnejte si to s částkou, která má být vyplacena.

2) - církevní půda nikdy nebyla dražší než půda ostatních majitelů půdy u nás - teď bude vyplácen cca osminásobek toho, co dostali ostatní restituenti

3) - zjistěte už si hernajs, jak to bylo s církevním majetkem např. už za první republiky - církev nesměla se svým majetkem nakládat zcela svobodně a volně ani tehdy, takže o čem se tu bavíme?

4) - proč na tyhle otázky nikdy nedostanu od zavilých propagátorů tzv. církevní restituce nedostanu odpověď?

1 0
možnosti
AJ

aljavX

24. 8. 2012 10:04
Re: Víte, co je to demagogie?

ad 1] ta částka se ale bude zvyšovat např.o inflaci, o nové církve .... . A např.30*1,5 = 45, což je částka vyšší jak polovina Cir.restitucí. K tomu přičti to, že o nevrácený, blokovaný, majetek se dnes musí starat stát, to jsou další desítky miliard v příštích 30 letech

ad 2) tady se nehádám, jelikož o cenách pozemků nemám ani páru

ad 3) církev nemohla nakládat s větší částí církevního majetku bez souhlasu "státu", ale majetek byl její. Tzn že ani stát s ním nemohl manipulaovat dle libosti. Plus církev ale ten souhlas věšinou měla, takže ho pronajímala, využívala a někdy i prodávala. A z výnosů se o něj i starala ... . Ani po navrácení majetku nebude moci círlev dělat s majetem co se jí zlíbí. Musí se řídit platnýmy zákony a to i třena těma o statních památkách .... .

ad 4) odpovědi na tyto a podobné otázky zaznívají velice časti, a nejen na diskuzích, ale lidé jako vy )zaslepeni odpůrci CR, je ignorují ! 

PS: já také ze současné podoby CR nejsem úplně nadšen, chybí mě ten seznam ...

3 0
možnosti
KSŠS

každý svého štěstí strůjce

24. 8. 2012 9:25
ČSSD horko těžko našla téma kampaně pro krajské volby

je to, jako vždy, snaha zakrýt skutečné problémy krajů a krajské politiky. O majetek církví nejde ani trošičku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.