Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

KJV

31. 5. 2012 12:01
Hrdina ne, ale politický vězeň ano

Vylepený volební plakát v demokracii vždycky sloužil k souboji politických stran, myšlenek a názorů a doufejme, že na tom nic nezmění ani ODS ani soudkyně Langerová.

3 0
možnosti
JR

avatar30

31. 5. 2012 12:08
Re: Hrdina ne, ale politický vězeň ano

Tykadlama, knirama..... vyjadruje nazory moje mala dcera a rozhodne to nema s politkou co delat. Druha vec je, ze byl odsouzen za $228 a trestni oznameni podal DP Olomouc a ODS jako takova s tim nemela co delat.

5 0
možnosti
J

jarno3

31. 5. 2012 11:15
Autor je skutečně nejspíš ubitý jednotvárnou prací.

Na jeho blozích se to projevuje víc než zřetelně.;-D;-D;-D

1 0
možnosti
B

brooke

31. 5. 2012 11:11
Souhlasím s autorem článku

Pan Smetana je vandal - poškodil cizí majetek a byl zcela pravomocně podle zákonů a nezávislých soudů odsouzen k náhradě škody a trestu 100 hodin VPP.  Jeho piltický názor s tím nemá nic společného. Kdyby si pan Smetana vyrobil vlastní plakáty politiků s tykydlama, nikdo by ho za to nestíhal.

  Je to stejné, jako kdyby mě někdo zničil vánoční dekoraci před vlastním domem s tím, že nemá rád vánoce. Třeba nějaký fanatický muslim  Je to jeho názor na vánoce, který sice respektuji, ale zničit moji výzdobu ho k tomu neopravňuje. Naopak mě dává právo na vymáhání škody, kteou mi tím způsobil a posléze potrestání takové, aby si to příště rozmyslel, než zase někomu bude ničit vánoční výzdobu.

Pan Smetana má velké množství způsobů jak vyjádřit svůj politický názor, aniž by za to byl jakkoliv perzekuován. Je však třeba používat více mozek a znát elementárním způsobem zákony této země.Proto souhlasím s autorem, že je zcela mimo realitu srovnávat pana Smetanu s obětmi politických procesů.

5 0
možnosti
PP

ekopol

31. 5. 2012 10:44
Co děláte

se svými blízkými soudruhu? Natahujete je na skřipec, když si náhodou dovolí mít jiný názor než vy?

4 0
možnosti
1

1absolutus

31. 5. 2012 11:08
Re: Co děláte

R^

0 0
možnosti
AA

Saša

31. 5. 2012 10:05
Píšete nesmysly, pane Bárto.

Pan Smetana je zcela zjevně politický vězeň.

Pan Smetana byl zneužit svým zaměstnavatelem k propagaci politických stran - ačkoli měl pracovní smlouvu jako řidič autobusu městské hromadné dopravy, dělal vedle toho současně nosiče politické reklamy. To se mu nelíbilo, zvlášť když měl takto propagovat strany jemu hluboce odporné, zabývající se hlavně rozkrádáním státního rozpočtu různými odklony a přihrávkami domů v procesu veřejných zakázek.

Svou politický názor na tyto strany a jejich volební kandidáty dal najevo způsobem poněkud dětinským, což nelze nevidět v kontextu toho, že obyčejný člověk živící se vlastní prací nemá na to, aby nechal natisknout a rozmístit politické plakáty - tak holt svůj názor připsal na plakáty těch, kteří na to z našich daní mají.

A za to byl v procesu, v kterém právo dostávalo na frak od samého počátku, odsouzen a poslán do vězení.

6 0
možnosti
JR

avatar30

31. 5. 2012 10:07
Re: Píšete nesmysly, pane Bárto.

On pan _smetana byl nucen nosit nekde plakaty pol. stran? Nebo to bylo vylepeno na majetku DP a tudiz do toho pan smetana nemel co mluvit?

3 0
možnosti
DK

Fonon

31. 5. 2012 9:57
binární tvore bárto,

dnes jsem úmyslně znehodnotil toaleťák. Budu proto souzen a odsouzen?

2 0
možnosti
DK

Fonon

31. 5. 2012 9:58
Re: binární tvore bárto,

P.S.: urválek by z tebe měl radost, bárto.:-/

1 0
možnosti
MK

taras

31. 5. 2012 9:55
Srovnávat Horákovou a Smetanu je absurdní,

jenže autor nepochopil zásadní věc: tahle záležitost se vůbec neměla dostat před trestní soud, je to typický přestupek, přičemž komise by měla od potrestání upustit. Udělat jenom tytyty! A bylo by vymalováno.

.

Jenže ODS a Langerová potřebovaly ukázat svaly, takže nejprve ódéesácké domluvená přihrávka Langerové se škodou na plakátech 15 tisíc (naprostý nesmysl, ty plakáty nemají z objektivního hlediska ani cenu papíru, na kterém jsou vytištěny), potom následuje akceptování této škody soudem, to je ten hlavní soudcovský nesmysl, a pak trest, který by - pokud by Langerová měla kousek rozumu - neměl být nikdy vynesen. I ona měla možnost od potrestání pro zanedbatelnou společenskou nebezpečnost činu upustit.

.

A pak se hloupá husička diví, když se setká se statečným odporem proti tomu jejímu nesmyslu a s výsměchem veřejnosti.

7 0
možnosti
MB

mbem

31. 5. 2012 10:00
Re: Srovnávat Horákovou a Smetanu je absurdní,

Záleží na prokázané škodě.

.

Cenu takových plakátů nejlépe pochopí ten, kdo už si jich nechal pár navrhnout, vytisknout, pronajal si plochu, natankoval benzín a objížděl autobusy po kraji aby je polepil.

.

"Muchy, muchy snězte si mě" u mě není statečný odpor.

2 0
možnosti
OF

rachitico

31. 5. 2012 9:52
Smetana měl dostat pokutu za pomalování plakátů

a zaplatit škodu. Toť vše. Jakýkoli další trest je opravdu návratem do 50.let. Klaus svými milostmi dělá ostudu sám sobě. Bloger Václavek má absolutní pravdu, článek je velmi vystižný, autor pracuje s nadsázkou, která čtenářům

s průměrnou inteligencí nemůže vadit.

2 0
možnosti
DK

Fonon

31. 5. 2012 9:55
Re: Smetana měl dostat pokutu za pomalování plakátů

škodu uhradil, pokutu nedostal a soud mohl upustit od potrestání s poukazem, že samotné projednávání před soudem je dostatečným trestem

0 0
možnosti
U-UV

Urb - Uničtoženie vraga

31. 5. 2012 9:27
Přirovnat velezradu Horákové a směšný přestupek Smetany

je čirá demagogie. Polehčujících okolností pro Horákovou se najde opravdu málo a byly by spíše rázu psychiatrického. Nakonec to uvidíš sám, až se zase Modrej pokusí vyvěsit volební plakáty. Na to už se těším, co na ně lidová tvořivost přimaluje. Mám i staženou z You Tube takovou pěknou písničku, agitující k přemalovávání plakátů. Jmenije se, "Každá velká hlava, bude chodit s tykadlama".

4 0
možnosti
PS

edan

31. 5. 2012 15:01
Re: Přirovnat velezradu Horákové a směšný přestupek Smetany

Smetana je opravdu směšná figurka, svých patnáct minut slávy si užil a už bych ho dál neřešil. Všechna legrace jde ale stranou, pokud se někdo veřejně zastává zločinecké ideologie a oběť justiční vraždy prohlašuje za velezrádce. Takoví lidé by se měli držet v izolaci.

1 0
možnosti
1

1absolutus

31. 5. 2012 9:24
Už dlouho jsem nečetl takový bolševický Škvár!

"Nechápu jak se takový hnůj mohl dostat na titulní stranu iDNES", píše autor, kromě jiného zlostného slizu a urážek lidí. Jako bych slyšel ty nafoukané totalitní papaláše, kdo si dovolí mít jiný názor než měli oni, tak to byl pro ně třídní nepřítel, kterému musí za každou cenu zavřít pusu. Ne, nezáleží na jaké straně politicky člověk je, ale kolik té rudé žluči v sobě nosí! Nechceš to tady ještě řídit a přikazovat adminům, co smějí dělat a co ne, a že by blogeři dostávali od tebe ústřední téma, o čem a jak mají psát?  :-)Rv

5 0
možnosti