Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

D45a75v96i88d 46V44l21k

25. 8. 2022 12:28

Další z řady báchorek o zodpovědném a dokonalém panu Bártovi..Takže shrňme si to pan Bárta konstatoval ,že zmíněné řetězce se chovají společensky nezodpovědně. Přidejme k tomu ještě fakt ,že prodávají ty nejméně kvalitní potraviny na trhu ,které jsou z převážné většiny navíc z dovozu z Polska. Kupovat jenom tyto potraviny je taky společensky nezodpovědné, protože peníze za ně uhrazené odejdou do Německa k miliardářům ,kteří vlastní tyto řetězce a část jich odejde do Polska výrobcům těchhle šmakulád. Doma v České republice zůstane pár šestáků , které market zaplatí prodavačkám. Pan Bárta ,který tady vystupuje jako morální autorita si přesto nemůže pomoct, ale veškeré své peníze utrácí u těchto společensky nezodpovědných firem i přes to, že ví ,že jejich počínání není minimálně v případě energií OK a ještě o tom píše mravoučné blogy, aby se prezentoval v roli morálního velikána.

Hmm já mám z pana Bárty pocit ,že je Falešnej , jak pětník................

1 0
možnosti

To já mám z vás taky.:-/

1 0
možnosti
KK

Asi tu vyplýtvanou energii v ceně zboží platíte málo, když v Penny a Lidlu pořád nakupujete.

0 0
možnosti
Foto

Jiné markety v našem městečku nejsou...

0 0
možnosti
VJ

Plýtvání se velmi mnoho a skoro všude a vším. Ba tom je postavena naše ekonomika.

3 0
možnosti
OH

Taky mi přijde zvláštní, že v zimě se vytápí na vyšší teplotu, než na kterou se v létě chladí.

2 1
možnosti
MN

To už je ale takový lidský jednoduchý odezdikezdismus: pustit všechno vždy na plné pecky. Někdy mě sveze autem nějaký kámoš a klima často na uplný extrém. A v zimě zas topení na maximum. Je to tak snadnější, nemusí se u toho premýšlet... ;-)

1 0
možnosti
Foto

Mě napadla jiná věc - již dnes slyšíme od vlády upozornění na to, že v zimě bude třeba v rámci šetření omezovat dodávky teplé vody do domácností. Tak si říkám, když se již dnes ví, že bude v zimě plynu málo, proč ho v zásobnících nešetřit už dnes tím, že v letních třiceti a více stupňových dnech, sníží teplárny teplotu vody ve vodovodních řadech? Jistě by se to lépe snášelo v letním parnu, než v zimním období. To to fakt zatím nikoho z odpovědných nenapadlo...?

3 1
možnosti

Teplotu vody nemůžete snížit, začnou se tam množit bakterie a to nechcete......

4 0
možnosti
MS

Že Váš Penny Market má chladicí boxy otevřené ještě neznamená, že to tak má všude. U nás kupříkladu je má s dveřmi. Ono se to jaksi ve všech najednou předělat nedá ...

1 0
možnosti
Foto

Tak u nás v Penny proběhla velká předělávka tak před dvěma roky a výsledek je takový jaký je.Lidl se modernizoval před rokem a úsporné chladící regály také nikde...

1 1
možnosti

Už jste s tím fanatickým šetřením trochu...no trapný. Osobně šetřím, to ano, ale co je moc to je moc. Jen poznámka. Energie je dost, to že je např. elektřina drahá, vlastně předražená je pouze proto - protože burza. Bohatí a spekulanti si hrají a hrají o peníze nás ostatních, to je vše. ČEZ stále vyrábí za cca 60hal/kW, nic se nezměnilo, jen proč nemít větší vývar, když to lidé zaplatí.......bo "burza".

8 3
možnosti
Foto

Chtít po supermarketech,aby šetrili je trapné?Po Vás nic nechci a dobře vím,že malý obchodník už šetří kde se dá...

1 3
možnosti
TB

Energie není..a proč? Protože v EU vládnou zelený fanatický šílenci....elektrárny na fosilní paliva a mnohde i jaderné elektrárny se zavírají a naopak EU tlačí elektroauta - a takhle to pak dopadá :-/

16 2
možnosti
Foto

Problémy mají i v Číně,to je také EU?

4 0
možnosti
ZZ

To vypínání čínských továren je úsměvné, pokud vezmeme v úvahu, že:

analytici banky Nomura kvůli nedostatku elektřiny v Číně ve třetím čtvrtletí nyní čekají zvýšení hrubého domácího produktu (HDP) o 4,7 procenta místo 5,1 procenta a v posledních třech měsících o tři procenta. Předtím čekali růst o 4,4 procenta. Za celý rok má ekonomika expandovat o 7,7 procenta místo 8,2 procenta. Analytici také varovali, že problémy čínských firem ovlivní globální trhy, ohrožené jsou podle nich zvláště dodávky textilu, hraček a strojních dílů.

Asi proto teď Čína ve zvýšené míře nakupuje ruský plyn, který Fialova vláda tvrdě odmítá.

;-)

2 1
možnosti

Vypnutí továrny je celkem sci-fi....nájezd by byl dražší než trvalý provoz...pokud tedy mluvíme o továrnách a ne o nějaké montovně...

0 0
možnosti
JG

To se nesmíte divit, že jsou dnes mladí zhýčkaní, když jim v srpnu musíte přitápět v koupelně:-/

5 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.