Separatista Ježíš

Na  konflikt  na  Ukrajině  mohou  být  různé  názory. Co  si  o  tom  však  myslí   Bůh? Pochopitelně  ten  "náš"  a  ne  nějaký  ručníkář. Na  nebesích  v  tom  mají  celkem  jasno. Ježíš  i  jeho  matka  Marie  stojí  pevně  na  straně  ruských  separatistů. Tak  alespoň  prezentuje  jejich  názor  "ministr  obrany"  Strelkov. 

Ukrajinští fašisté křižují separatistu Ježíše (Porošenko druhý z prava)

"Nazýváme se pravoslavnou armádou a jsme hrdi na to, že nesloužíme zlatému teleti, ale našemu Pánu a lidu. Na našich korouhvích je tvář Spasitele. Používání sprostých nadávek vojíny se jeví pohanou Páně a Matky boží, kterým sloužíme a kteří nás chrání v boji," vysvětlil Strelkov.

V  pravoslavné  armádě  se  nenadává: "Nadávky jsou prý neruského původu a používají je zásadně nepřátelé Ruska, aby zhanobili ruské svatyně, oslabili bojovnost ruských vojínů a srazili lid na kolena. Navíc jde prý o rouhání a těžký hřích "

Zabíjení  slouhů  zlatého  telete  už  hřích  asi  není . Tak  to  už  tady  opravdu  velmi  dlouho  nebylo. Křesťanství  jako  ideologie  zataženo  do  válečného  konfliktu. Pravoslavná  armáda ? Korouhev  Ježíše - Spasitele  v  čele  armády? To  už  je  zase  středověk?

Dodnes  jsem  si  myslel,  že  takové  středověké  metody  používají  pouze  islamisté. Jak  to  tak  vypadá  islamisté  tedy  nejsou  jedinými  fanatiky, kteří  zneužívají  víru  jako  ideologii  k  dosažení  svých  cílů.

Ode  dneška  už  bych  si  nevsadil  na  "slouhy  zlatého  telete"  ani  pětník. Dvojka  Ježíš  a  Putin  jsou  opravdu  silný  tým. Vznikne  nějaká  nová  pravoslavná  sovětská  teokratická  republika ? 

Ježíš  je  jediný  Bůh  a  Putin   je  jeho  Prorok!

 

 


 
 

Autor: Zdeněk Bárta | středa 30.7.2014 12:12 | karma článku: 12,72 | přečteno: 620x